Η Επιτροπή Ειρήνης Πιερίας (Μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη ) το Σάββατο 21/10 στον πεζόδρομο Κατερίνης, στο Σιντριβάνι – Πλατάνι πραγματοποίησαν πικετοφορία. Η επιτροπή Καταγγέλλει και καταδικάζει το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, που με τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ συνεχίζει και κλιμακώνει την πολύχρονη επιθετικότητά του κατά του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης.
Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών αποτελούν ένα ακόμη προδιαγεγραμμένο έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού, με τραγικό απολογισμό εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά.
Η Επιτροπή Ειρήνης Πιερίας, οι αγωνιστές του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος εκφράζουνε την αμέριστη διεθνιστική αλληλεγγύη στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης και στο δικαίωμά του να υπερασπίζεται τη χώρα του από την ξένη κατοχή! Στέκονται στο πλευρό του και δυναμώνουν τον αγώνα με τα αιτήματα:
- Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή.
- Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
- Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
- Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
Με την πικετοφορία το Σάββατο κάλεσαν το λαό της Πιερίας, τα σωματεία, τους συλλόγους και όλους τους μαζικούς φορείς του νομού, να διαδηλώσουν με το αγωνιστικό τους παρών, υπέρ του παλαιστινιακού λαού.






























