Ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου νίκησε χθες κατά κράτος με 3-0 την μαχητική ομάδα της Κοζάνης στο γήπεδο του Νέου Κεραμιδίου στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου.
Η ομάδα του Δημοτικού διαμερίσματος της Κατερίνης πήρε το “τρίποντο” με δυο γκολ στο 39′ και στο 40′ του Ελέζι, το πρώτο με κεφαλιά μετά από σέντρα του Κραγιόπουλου και το δεύτερο με μακρινό σουτ αμέσως μετά τη σέντρα των φιλοξενούμενων, ενώ το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 58′ ο Βουκελάτος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.
Στο 18′ η Κοζάνη θα χάσει μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ όταν την κεφαλιά του Ντινόπουλου θα απομακρύνει επάνω στη γραμμή ο Ελέζι.
Στο 27′ οι γηπεδούχοι θα ισοφαρισουν τις ευκαιρίες με τον Κλιγγόπουλο που θα προσπαθήσει με εντυπωσιακό τρόπο να σκοράρει με ένα όμορφο γυριστό σουτ σε εκτέλεση κόρνερ του Βουκελάτου αλλά θα βγάλει σε κόρνερ ο Χατζησάββας.
Το νέο κόρνερ θα εκτελέσει και πάλι ο Βουκελάτος, η μπάλα θα φτάσει στον αμαρκάριστο Κραγιόπουλο που δε θα καταφέρει όμως να πετύχει το γκολ
Στο 39′ ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου μέσα σε ένα λεπτό θα αλλάξει όλη τη ροή του παιχνιδιού όσον αφορά το σκορ και με δύο γκολ του Ελέζι θα προηγηθεί 2-0.
Το πρώτο γκολ από όμορφη προσπάθεια κα σέντρα του Κραγιόπουλο στον σκόρερ και το δεύτερο όταν στην σέντρα που θα κάνουν οι παίκτες της Κοζάνης θα χάσουν την μπάλα από τον Ελέζι που θα μπει στην περιοχή και θα κεραυνοβολήσει τον Χατζησάββα που δε θα μπορέσει να συγκρατήσει την μπάλα και αυτή θα καταλήξει στην εστία του.
Στο 47′ μόνος του μέσα στην περιοχή ο Βιγιάλμπα θα πάρει την κεφαλιά αλλά θα μπλοκάρει εύκολα ο Χατζησάββας.
Στο 58′ θα κερδίσει πέναλτι σε ανατροπή του Βουκελάτου και θα το εκτελέσει ο “παθών” εύστοχα και θα γράψει το 3-0.
Στο 68′ οι Κοζανίτες απείλησαν να μειώσουν το σκορ αλλά η κεφαλιά του Μίχου εξ επαφής πέρασε μόλις άουτ.
Με τη νίκη του ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου “θρονιάστηκε” στην 3η θέση, έχοντας κατακτήσει 18 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από τον Ερμή Εξοχής, τον Εορδαϊκό και την ΑΕ Αλεξάνδρεια, ενώ η Κοζάνη παρέμεινε στους 11 βαθμούς και υποχώρησε στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισοβαθμώντας με τον Σαρακηνό Βόλου.
Την ερχόμενη Κυριακή 30 Νοεμβρίου με το τέλος του πρώτου γύρου, ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου θα αγωνιστεί εκτός έδρας στην Θεσσαλονίκη, κόντρα στους Ακρίτες Συκεών.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Τζάμος, με βοηθούς τους κ.κ Κοκκαλένιο και Κωτσόπουλο, της ΕΠΣ Καστοριάς.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΝΕΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ (Σάκης Θεοδοσιάδης)
Παγιώτας, Πάνος (73′ Στεφανίδης), Κωτσιόπουλος, Κλιγγόπουλος, Βαρυτιμίδης (85′ Παπαστάμου), Κραγιόπουλος, Μυστρίδης, Ελέζι, Κυπαρίσσης (85′ Κάλτσο), Βουκελάτος (73′ Ξυδούς), Villalba (Σέχου).
Στον πάγκο:
Μπαλάφας, Γκουλαξίδης, Παρασίδης, Τουλίκας.
ΚΟΖΑΝΗ (Νίκος Κατακαλίδης)
Χατζησάββας, Τρομπούκης (67′ Καραφουλίδης), Αλμασίδης (80′ Κουνάβας), Παπάς, Τσάρας, Μπαλτζής, Σάλλα, Μουρατίδης, Ντινόπουλος (62′ Βασιλείου), Καλογιαννίδης (62′ Μίχος), Κοτσίνης.
Στον πάγκο:
Φακίτσας, Κοκκινίδης, Καλιαμπάκας, Χατζόπουλος, Δεληζήσης, Καραφουλίδης.































