Δευτέρα 6 Ιουλ 2020 20:42      

ΧΡΟΝΙΚΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, ΤΟΜΟΣ 18ος - Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Σωτηρίου Δ. Μασταγκά ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΨΗΦΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΠΕΣ. ΕΚΛΟΓΙΚΑ»

Τα ΧΡΟΝΙΚΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ φιλοδοξούν να αποτελέσουν ερέθισμα μνήμης και γνωριμίας με τον ανεξάντλητο πλούτο των ιστορικών τεκμηρίων που έχουν ως σημείο αναφοράς το Λιτόχωρο και τους ανθρώπους του. Σκοπός είναι να συνεισφέρουν στην έρευνα της τοπικής ιστορίας, προσφέροντας όσο το δυνατόν περισσότερα νέα στοιχεία.

Ο νέος 18ος τόμος με τίτλο «ΨΗΦΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΠΕΣ. ΕΚΛΟΓΙΚΑ» δίνει έναν πλούτο πληροφοριών για τις κομματικές και πολιτικές προτιμήσεις των Λιτοχωριτών, για τις πολιτικές εκφράσεις της κωμόπολης αλλά και για πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν. Περιλαμβάνει ΟΛΑ τα αποτελέσματα και τις εκλογικές αναμετρήσεις από την απελευθέρωση (1912) μέχρι σήμερα: βουλευτικές, γερουσιαστικές, προεδρικές, κοινοτικές, δημοτικές, νομαρχιακές, περιφερειακές, ευρωεκλογές, δημοψηφίσματα.

Είναι ευνόητος ο μόχθος και ο χρόνος που διετέθη (απαιτήθηκε) για να δαμαστεί το πολυποίκιλο υλικό και να συνταχθούν οι σχετικοί πίνακες. Αποτέλεσμα πολύχρονης μεθοδικής εργασίας.

Ο Σωτήριος Δ. Μασταγκάς ελπίζει ότι ο παρών τόμος θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για όποιον ενδιαφέρεται για την τοπική πολιτική ιστορία, και όχι μόνον.

Βιβλιοπαρουσιάσεις

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top