Η ποικιλία καφέ Robusta, την οποία εισάγουμε για να φτιάχνουμε και να πίνουμε τον ελληνικό καφέ, το φραπεδάκι κλπ. παράγεται στο Βιετνάμ.
Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης
Εκεί τα τελευταία χρόνια λόγω της κλιματικής αλλαγής και της ανομβρίας η παραγωγή μειώθηκε πάρα πολύ, με αποτέλεσμα η τιμή του καφέ από πέρσι μέχρι φέτος σχεδόν να διπλασιαστεί.
Αυτό επηρεάζει και την τιμή του καφέ που σερβίρεται στις καφετέριες και γενικά στα καταστήματα εστίασης.
Για να συγκρατηθεί κάπως, ο πρωθυπουργός μας έδωσε εντολή ο Φ.Π.Α. του καφέ να παραμείνει στο 13% και να μην ανεβεί στο 24%.
Μέχρι τέλος Ιουνίου. Για να γίνουν στο μεταξύ μέχρι τότε οι ευρωεκλογές. Και μετά βλέπουμε!




























