Ο καιρός, η πρόγνωση για σήμερα Σάββατο 19/10
Προειδοποιήσεις – Γενικά Χαρακτηριστικά
Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) αυξημένες νεφώσεις και κυρίως στα δυτικά τοπικές βροχές.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αυξηθούν και στη δυτική Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα ανοιχτά από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 21 με 23 βαθμούς και και τοπικά στα Δωδεκάνησα τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία και Θράκη
Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Μακεδονία μέχρι το απόγευμα. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Θρακικό βορειοανατολικοί 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 20 βαθμούς και στη δυτική Μακεδονία έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός για αύριο Κυριακή 20/10
Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και το πρωί στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6, στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 18 με 20 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.
ΕΜΥ – Πρόγνωση Καιρού Ελλάδας




























