Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου, 2025
Ολύμπιο Βήμα - Τα Νέα της Κατερίνης και της Πιερίας - Καθημερινή Ενημέρωση
ΒΗΜΑ...τίζοντας
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Αγγελίες
No Result
View All Result
Ολύμπιο Βήμα - Τα Νέα της Κατερίνης και της Πιερίας - Καθημερινή Ενημέρωση
No Result
View All Result
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Φεστιβάλ Ολύμπου
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός
  • Άρθρα – Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Αγγελίες
  • Καιρός Live
  • Κλιματική Αλλαγή
  • Επικοινωνία
  • Αναγγελία γάμου με ένα κλικ
  • Live οι τιμές καυσίμων
  • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κατερίνης
  • Χρήσιμα Τηλέφωνα – Πρώτες βοήθειες
Θετικό Φροντιστήριο
Hondos Center
  Συμβαίνει Τώρα
Έκτακτο δελτίο καιρού: Χριστούγεννα και Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα 23 Δεκεμβρίου 2025
Βημα..τίζοντας: Τοπική αγορά Κατερίνης: Δεν αρκεί μία Γιορτή Αγοράς για στήριξη 23 Δεκεμβρίου 2025
Απονομή πτυχίων σε αριστούχους του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης 23 Δεκεμβρίου 2025
Η κλοπή του «θείου βρέφους» 23 Δεκεμβρίου 2025
Η Αυλή του Άη Βασίλη στο Αιγίνιο Πιερίας (εικόνες) 23 Δεκεμβρίου 2025
Next
Prev

Ολύμπιο Βήμα » Άρθρα - Απόψεις » Πώς από το αγιωνύμιο Αγία Αικατερίνη δημιουργήθηκε η σημερινή Κατερίνη

Πώς από το αγιωνύμιο Αγία Αικατερίνη δημιουργήθηκε η σημερινή Κατερίνη

Αντώνης ΚάλφαςΑπόΑντώνης Κάλφας
26 Αυγούστου, 2025
Πώς από το αγιωνύμιο Αγία Αικατερίνη δημιουργήθηκε η σημερινή Κατερίνη

[Φωτογραφία Σάββα Τσιλιγγιρίδη (γύρω στα 1960). Αρχείο ΣΑΤΣΙ]

ADVERTISEMENT

ΙΕΚ ΛΥΔΙΑ

Μαριάννα Τριανταφύλλου


Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος
Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου
Επισκεφθείτε το Spiroulina Shop
ADVERTISEMENT

Στο εκτενές δοκίμιο Κατερίνη: ιστορικοί και τοπογραφικοί προβληματισμοί του πολυμαθέστατου αρχαιολόγου Βαγγέλη Παπαθανασίου αποδεικνύεται πως η Κατερίνη, ως «Αγιά-Καταρίνα», αναφέρεται για πρώτη φορά στα 1483-85 ενώ ο οικισμός της Κατερίνης αναφέρεται σταθερά από τα τέλη του 17ου και εντεύθεν. Στο παρόν απόσπασμα ερευνάται η σχέση του αγιωνύμου με τους παραχειμάζοντες βλαχόφωνους ή μη  πληθυσμούς ώστε να μετονομσθεί η πόλη σε Κατερίνη.

Αντώνης Κάλφας

Πώς από το αγιωνύμιο Αγία Αικατερίνη δημιουργήθηκε η σημερινή Κατερίνη
[Φωτογραφία Σάββα Τσιλιγγιρίδη (γύρω στα 1960). Αρχείο ΣΑΤΣΙ]
Eφ’ όσον θεωρήσουμε ότι το «Κατερίνη»  είναι ουσιαστικώς αγιωνύμιο, ή τέλος πάντων η αγιωνυμική περιπέτεια του τοπωνυμίου: Ατερα, ή των παραγώγων αυτού,  τότε θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ’ όψιν μας την βασική τοπωνυμική αρχή ότι: “από καθαρά τοπωνυμική άποψη μια εκκλησία δημιουργεί τοπωνύμιον οικισμού τότε μόνον, όταν αυτή προϋπήρχε και με τον καιρό, εσχηματίσθηκε γύρω της ο οικισμός.”, πράγμα που μένει να επαληθεύσει, ή και να αποκλείσει ανασκαφικώς η πέριξ-ή εντός – του κοιμητηριακού ναού της Αγίας Αικατερίνης έρευνα.

Ο Δ. Γεωργακάς διαπραγματευόμενος το τοπωνύμιο «Σαμαρίνα» γράφει: [μεταφράζω:] «ο τύπος με τον οποίον οι βλαχόφωνοι αποδίδουν τα αγιωνύμια είναι χωρίς τη λέξη «άγιος», όπως Κατερίνη στη Μακεδονία αντί αγία Αικατερίνη, Σοφία Σόφια,  αντί αγία Σοφία  κ.λπ.].

Με τις τουρκικές επιδρομές, που προηγήθηκαν της οριστικής κατακτήσεως, στα τέλη του 14ου αι., και οι οποίες θα πρέπει να διήρκεσαν 5 έως 10 χρόνια το μέν Κάστρο του Κίτρους αλώθηκε από σπαθίου, πολλά δε των εν ποσί θα πρέπει να καταστράφηκαν και όλα σχεδόν να έγιναν μούλκια και τιμάρια σπαχήδων. Η τουρκική επέλαση προκαλεί πληθυσμιακή συρρίκνωση του χριστιανικού-παραγωγικού πληθυσμού στον κάμπο και εμφάνιση ορεινών οικισμών, αφορισμένων στην υλοτομία  και την κτηνοτροφία (Καταφύγι, Πούρλια, Αγ. Παντελεήμων, Αμπελάκια, και πιθανόν, την ίδια εποχή, ή λίγο αργότερα Τοπόλιανη). Άν και βλάχοι, δηλ. ποιμένες-νομάδες μαρτυρούνται στην περιοχή του Κολυνδρού , ήδη από τα τέλη του 10ου αι. εν τούτοις, η συχνή παρουσία, η μετακίνησή και η σύμπηξη εποχιακών εγκαταστάσεών (Καλυβίων) παραχειμασίας βλαχόφωνων πληθυσμών στον κάμπο της Κατερίνης, δεν θα πρέπει να είναι παλαιότερη της πρώϊμης, ή μέσης Τουρκοκρατίας, εποχή κατά την οποία θα πρέπει οι πληθυσμοί αυτοί να μετασταθμεύουν στον Όλυμπο, το Φλάμπουρο/Πιέρια, και το Βέρμιο.

Σε καμμία βέβαια εποχή, ούτε πρίν, ούτε μετά δεν θα έλειψε η εποχική μετακίνηση  κοπαδιών εντοπίων, μη βλαχόφωνων κτηνοτρόφων από την ανατολική πλευρά των Πιερίων προς την δυτική αυτών πλευρά και αντιστρόφως, μόνον που τώρα πλέον οι κύριες εγκαταστάσεις είναι οι ορεινές/θερινές. Όσον αφορά στους επύληδες αυτοί εγκαθίστανται εποχικώς αρχικά στην Παλαιομαλαθριά, Καρίτσα, Αγιο Σπυρίδωνα, και βεβαίως Κατερίνη, με βάσεις αφετηρίας τον Κοκκινοπλό, το Βλαχολίβαδο, την Φτέρη. Ξαναθυμίζω την πληροφορία του Κ. Κρυστάλλη ότι Σαμαρινιώτες αποίκησαν, ή μετώκησαν στη Σκοτίνα.

Hondos-InPost

Οι νομάδες ασφαλώς θα ανέλαβαν στις περιοχές που εγκαταστάθηκαν να συντηρήσουν τυχόν ευρισκομένους και σωζομένους ή και ερειπωμένους ναούς , αφ’ενός χάριν ευσεβείας αλλά και προς εξυπηρέτησι των ιδίων λατρευτικών αναγκών τους. Ανέγερση νέων ναών εκ βάθρων – ab novo – ήταν ως εικός απηγορευμένη. Αυτή πιστεύω υπήρξε και η περίπτωση της πέριξ του Ι. Ν. Αγίας Αικατερίνης Κατερίνης. Παρατηρούμε επίσης ότι η άγιοι στις εγκαταστάσεις αυτές, όπως και τα πανηγύρια τους είναι χειμωνιάτικα: Άγιος Δημήτριος, Αγία Αικατερίνη, Άγιος Σπυρίδων.

Θα μπορούσε κανείς να βιαστεί να υποθέσει ότι νομάδες βλάχοι είναι αυτοί που εγκαθίστανται πέριξ ενός προϋπάρχοντος(βυζαντινού) ναού της Αγίας Αικατερίνης στην περιοχή του σημερινού κοιμητηρίου, τον οποίον ενδεχομένως και επεσκεύασαν προς λατρευτική τους χρήση, και παρέμειναν εκεί έως ότου μετακινήθηκαν προς το κέντρο της σημερινής Κατερίνης  προς την θέση του χωριού Σεφταλί. Σε αυτό συνηγορεί ότι και η παλαιότερη μνεία του οικισμού είναι: «Κατερίνη» απλώς, χωρίς δηλ. το «Αγία».

Εν τούτοις δεν μπορεί να αποκλεισθεί και το ενδεχόμενο ότι «εντόπιοι»/ μη βλαχόφωνοι ήσαν αυτοί που μετακινήθηκαν – πιθανόν κατά το α΄μισό του 17ου αι. – από τον οικισμό «Αγία Αικατερίνη», στην αριστερή όχθη του Κουραδά, προς τη θέση του σημ. κέντρου του οικισμού, που εξ αιτίας της ελεύσεως αυτής ονομάστηκε : «Αγία  Αικατερίνη», και κατόπιν εξαιτίας της αθρόας, πάνω κάτω από την εποχή αυτή και μετά,  έλευσης των βλαχοφώνων έτσι ώστε αυτοί σύντομα να καταστούν η συντριπτική πλειοψηφία του χριστιανικού στοιχείου: «Κατερίνη». Σε αυτό συνηγορεί και το γεγονός ότι μόλις στα 1905, κατόπιν παρεμβάσεως του Παρθενίου Βαρδάκα, απέκτησαν οι βλαχόφωνοι, ίσα πολιτικά δικαιώματα στην διοίκηση της Κοινότητος Κατερίνης με τους εντοπίους, αν και συνιστούσαν πληθυσμιακή πλειοψηφία σε αναλογία 1:2.

Μικροϊστορικά του Αντώνη Κάλφα

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΒΙΒΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

  • Κώστας Η. Μπίρης, Η μετονομασία των οικισμών, ΕΠΟΧΕΣ, τεύχος 29, Σεπτέμβριος 1965, σελ. 65.
  • Ιωακείμ Αθαν. Παπαγγέλου, ….. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ,   (1972): Μπαντιλιά=Παντελεήμονα. Ακόμη: Πάτελη και αυτό κατοικούμενο από Βλάχους, κατεστραφέν στα 1949 και σήμερα στα κοινοτικά δίκαια της Ζέρβης, και Παντελέημονο, για τον Αγιο Παντελεήμονα Ολύμπου, η εν αντιθέσει «Αγιος» απλώς για τον Άγιο Σπυρίδωνα/πρ. Καλύβια Κοντουριώτισσας.
  • Δ. Γεωργακάς , Griechische Ortsnamen[BZ 42(1943)],  «…danach haben die walachisch Sprechenden die Form ohne das Wort  fur “heilig”, wie Κατερίνη in Makedonien fur αγία Αικατερίνη, Σοφία fur  αγία Σοφία u.a.m…».

 

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Άρθρα - Απόψεις» του Ολύμπιου Βήματος δημοσιεύονται αυτούσια και απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Ολύμπιου Βήματος.


Μεθοδικό-Μεταίχμιο
Θέματα: Αγία ΑικατερίνηΚατερίνηΜικροϊστορικά
Αντώνης Κάλφας

Αντώνης Κάλφας

Ο Αντώνης Κάλφας γεννήθηκε το 1956 στην Κατερίνη, όπου και ζει. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα [1974-1979], Μεσαιωνική και Νεότερη Ελληνική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων [1980-1985], ενώ παρακολούθησε μαθήματα θεωρίας της λογοτεχνίας & της Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο της Konstanz [1987-1989]. Από το 1990 εργάζεται ως φιλόλογος στη δημόσια Μέση Εκπαίδευση. Έχει γράψει τα ποιητικά βιβλία: «Έκταση της αισθηματικής ηλικίας» [1980], «Πρωταθλητές μικρών αποστάσεων» [1985], «Σημειώσεις για την αθωότητα» [1992], «Ωδή στην ευρύχωρη απώλεια» [1995], «Πληγώματα και φαρμακείες», «Σχόλια για την ποίηση και την ποιητική» [2002], «Χρόνια της ομίχλης» (δίγλωσση έκδοση, ελληνικά-γερμανικά) [2006], «Με τα διασωθέντα της πίστης κειμήλια», «Επτά μακεδονικές ιστορίες» [2009], «Εκ πείρας έρωτος» [2014] και τις μελέτες «Ο μαθητής ως αναγνώστης», «Η διδασκαλία των λογοτεχνικών κειμένων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση», «Ένας αναλυτικός-περιγραφικός βιβλιογραφικός οδηγός» (1993, 1998), «Η εκδοτική δραστηριότητα στην Πιερία» (1918-1999), «Συμβολή στην καταγραφή της μακεδονικής βιβλιογραφίας», «Βιβλία-Φυλλάδια» [2000], «Ο Συνοικισμός Ευαγγελικών της Κατερίνης» (1923-2000), «Τοπική ιστορία και κίνηση των θρησκευτικών ιδεών» [2001] [σε συνεργασία με τον Πάρη Παπαγεωργίου], «Λογοτεχνικές εκδόσεις, μαρτυρίες και αφηγήσεις στην Πιερία» (1918-2010) [2011]. Ποιήματά του και εργασίες έχουν δημοσιευθεί σε ανθολογίες, περιοδικά και εφημερίδες.

Ακολουθήστε το Ολύμπιο Βήμα

Μείνετε ενημερωμένοι με αξιόπιστες ειδήσεις από την Κατερίνη, την Πιερία, την Ελλάδα και τον κόσμο, καθημερινά στο olympiobima.gr.

Ολύμπιο Βήμα στο Google News Ακολουθήστε μας στο Google News
Προηγούμενο Άρθρο

Εθνική Ελλάδος: Αυτές είναι οι κλήσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τους αγώνες με Λευκορωσία και Δανία

Επόμενο Άρθρο

Φαρμακεία σε Κατερίνη και Πιερία: Εφημερεύοντα και Ανοιχτά Φαρμακεία για σήμερα 26/08/2025

Banner 1
Banner 2
Banner 3
Banner 4
Banner 5
Banner 6
Banner 7
Banner 8
×

Σχετικά άρθρα

Η κλοπή του «θείου βρέφους»
Άρθρα - Απόψεις

Η κλοπή του «θείου βρέφους»

23 Δεκεμβρίου 2025
Αυτόματο προσχέδιο
Άρθρα - Απόψεις

Ενός λεπτού σιγή, σε ένα πηγάδι με καημούς

23 Δεκεμβρίου 2025
Αυτόματο προσχέδιο
Άρθρα - Απόψεις

Χριστούγεννα χωρίς ενσυναίσθηση;  

23 Δεκεμβρίου 2025
Χριστούγεννα με μια γάτα
Άρθρα - Απόψεις

Χριστούγεννα με μια γάτα

23 Δεκεμβρίου 2025
Χριστούγεννα στην Παλαιόστανη
Άρθρα - Απόψεις

Χριστούγεννα στην Παλαιόστανη

22 Δεκεμβρίου 2025
Η προσδοκία των εθνών
Άρθρα - Απόψεις

Η προσδοκία των εθνών

22 Δεκεμβρίου 2025
ADVERTISEMENT

ΙΕΚ ΛΥΔΙΑ

Μαριάννα Τριανταφύλλου


Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου
Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος
Επισκεφθείτε το Spiroulina Shop
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΒΙΤΩΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ


Σχάρα & Λεμόνι







Επιδοτούμενα Πρόγραμματα
Επιδοτούμενα Πρόγραμματα



Παραλία Κατερίνης - Kassapidis Exchange


Αναγγελία Γάμου με ένα Κλικ
ADVERTISEMENT

Επιλογές

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Λιτοχώρου και Λεπτοκαρυάς «Εμμανουήλ Κριαράς»

Εγκαίνια για τον Ρυθμό Μακεδονίας 106,7 στο κέντρο του Αιγινίου

Θεατρική παράσταση για τον Μαστόδοντα Νεοκαισάρειας στην Κατερίνη

Μια Βηθλεέμ στη γειτονιά μας

Συγχαρητήρια στις Πρωταθλήτριες Ομάδες του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης

Μη χάσετε

Έκτακτο δελτίο καιρού: Χριστούγεννα και Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Βημα..τίζοντας: Τοπική αγορά Κατερίνης: Δεν αρκεί μία Γιορτή Αγοράς για στήριξη

Απονομή πτυχίων σε αριστούχους του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης

Η κλοπή του «θείου βρέφους»

Η Αυλή του Άη Βασίλη στο Αιγίνιο Πιερίας (εικόνες)

Αγγελίες

ΖΗΤΕΙΤΑΙ  από  επιχείρηση υπάλληλος με γνώσεις λογιστικής και υπάλληλος με γνώσεις  σχεδίου.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ  κεντρικό κατάστημα  στην Κατερίνη, οδός  Βασιλειάδη – Τσαλδάρη

Η RETAIN MARKETING αναζητά άτομα στις θέσεις Sales Partners (Outdoor Promotions)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ  ισόγειο κατάστημα  σε κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης

Η ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε., Βιομηχανία Ζωοτροφών Κατερίνης, αναζητά Υπάλληλο Τιμολόγησης 

Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα

Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Θόδωρος Δημητριάδης
Χριστούγεννα με μια γάτα
Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Θεοχάρης Στύλος
Χριστούγεννα στην Παλαιόστανη
Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Απόστολος Παπαδημητρίου (Μακρυγιάννης)
Η προσδοκία των εθνών
Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Αντώνης Κάλφας
Το εκκλησιαστικό όργανο της Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης

Διαβάστε ακόμη...

Στο πλευρό των ηλικιωμένων οι βουλευτές Πιερίας στο γηροκομείο
ΒΗΜΑ...τίζοντας

Βημα..τίζοντας: Στο πλευρό των ηλικιωμένων οι βουλευτές Πιερίας στο γηροκομείο

23 Δεκεμβρίου 2025
Κατερίνη: Αποκομιδή απορριμμάτων Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά – Πρόγραμμα 2025
Κατερίνη

Κατερίνη: Αποκομιδή απορριμμάτων Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά – Πρόγραμμα 2025

23 Δεκεμβρίου 2025
Συμμετοχή του 3ου Γυμνασίου Κατερίνης στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+
Παιδεία

Συμμετοχή του 3ου Γυμνασίου Κατερίνης στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+

23 Δεκεμβρίου 2025
Αυτόματο προσχέδιο
Άρθρα - Απόψεις

Ενός λεπτού σιγή, σε ένα πηγάδι με καημούς

23 Δεκεμβρίου 2025
Αυτόματο προσχέδιο
Άρθρα - Απόψεις

Χριστούγεννα χωρίς ενσυναίσθηση;  

23 Δεκεμβρίου 2025
Έμπρακτη αλληλεγγύη από το 4ο Γυμνάσιο Κατερίνης
Παιδεία

Έμπρακτη αλληλεγγύη από το 4ο Γυμνάσιο Κατερίνης

23 Δεκεμβρίου 2025

Η Κατερίνη και η Πιερία σήμερα: Καθημερινή Ενημέρωση


© 2025 Ολύμπιο Βήμα
Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε.

Ολύμπιο Βήμα: Η Καθημερινή Ενημέρωση της Κατερίνης και της Πιερίας
Το Ολύμπιο Βήμα είναι η ιστορική ημερήσια εφημερίδα της Πιερίας με έδρα την Κατερίνη, που προσφέρει αξιόπιστη τοπική ενημέρωση σε πολιτική, κοινωνία, πολιτισμό, οικονομία και αθλητισμό, τόσο έντυπα όσο και ψηφιακά

Καθημερινή ενημέρωση με τοπικές ειδήσεις, νέα και άρθρα.

  • Ολύμπιο Βήμα – Η Καθημερινή Ενημέρωση της Πιερίας
  • Επικοινωνία
  • Πρωτοσέλιδα της Εφημερίδας
  • Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
  • Πολιτική Cookies
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική κατά της Διαφθοράς
  • Δήλωση Εχεμύθειας
  • Όροι Χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης

Το Ολύμπιο Βήμα στα Social Media

Η Κατερίνη και η Πιερία σήμερα: Καθημερινή Ενημέρωση


Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε.
Βότση 18, 601 00, Κατερίνη
Τηλ. 23510 33633
Α.Φ.Μ.: 094329106
Δ.Ο.Υ. Κατερίνης
E-mail: info@olympiobima.gr
Ιδιοκτήτης: Εκδοτική Ενημερωτική Ι Κορομήλης Α.Ε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μαρία Κορομήλη
Διευθυντής Σύνταξης: Μαρία Κορομήλη
Διευθυντής Ιστοσελίδας: Άγγελος Κεσανλής
Διαχειριστής Ιστοσελίδας: Άγγελος Κεσανλής
Δικαιούχος του Ονόματος Τομέα - Domain Name:
Εκδοτική Ενημερωτική Ι Κορομήλης Α.Ε.

No Result
View All Result
ΒΗΜΑ...τίζοντας
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Φεστιβάλ Ολύμπου
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός
  • Άρθρα – Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Αγγελίες
  • Καιρός Live
  • Κλιματική Αλλαγή
  • Επικοινωνία
  • Αναγγελία γάμου με ένα κλικ
  • Live οι τιμές καυσίμων
  • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κατερίνης
  • Χρήσιμα Τηλέφωνα – Πρώτες βοήθειες

© 2024 Ολύμπιο Βήμα Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε. Βότση 18, 601 00, Κατερίνη Τηλ. 23510 33633 Α.Φ.Μ.: 094329106 Δ.Ο.Υ. Κατερίνης E-mail: info@olympiobima.gr
No Result
View All Result
ΒΗΜΑ...τίζοντας
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Φεστιβάλ Ολύμπου
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός
  • Άρθρα – Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Αγγελίες
  • Καιρός Live
  • Κλιματική Αλλαγή
  • Επικοινωνία
  • Αναγγελία γάμου με ένα κλικ
  • Live οι τιμές καυσίμων
  • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κατερίνης
  • Χρήσιμα Τηλέφωνα – Πρώτες βοήθειες

© 2024 Ολύμπιο Βήμα Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε. Βότση 18, 601 00, Κατερίνη Τηλ. 23510 33633 Α.Φ.Μ.: 094329106 Δ.Ο.Υ. Κατερίνης E-mail: info@olympiobima.gr