Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως ομιλητές ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, ενώ τα Χρηματοδοτικά Προγράμματα του Πράσινου Ταμείου παρουσίασαν ο Πρόεδρος, Ιωάννης Ανδρουλάκης, ο Διευθυντής, Γεώργιος Πρωτόπαπας και στελέχη του φορέα.
Όπως σημείωσε ο Ευθύμιος Τσίρκος: «Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με εκπροσώπους του Πράσινου Ταμείου που βρίσκονταν στην Έκθεση με σκοπό την ενημέρωση των επισκεπτών για τα προγράμματα, τις δράσεις και τα έργα του φορέα και να συνομιλήσω μαζί τους για σχετικές διαδικασίες και έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο Κατερίνης.
Συζητήσαμε για ευκαιρίες χρηματοδότησης στο μέλλον και τις δυνατότητες του Δήμου μας να ανταποκριθεί στις προσκλήσεις αυτές. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρόσφατη ένταξη της ανάπλασης της Πλατείας Κορινού στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου “Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2025”.
Ένα ακόμη έργο του οποίου η μελέτη συντάχθηκε από τις Υπηρεσίες του Δήμου μας πριν από το 2019 και μετά από χρόνια αδράνειας και την ανάληψη της διοίκησης από το Δήμαρχό μας Γιάννη Ντούμο με τις κατευθύνσεις του για αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων και ευκαιριών, επικαιροποιήθηκε και με τις κατάλληλες ενέργειες εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 365.483€».
Ο Δήμος Κατερίνης, αναπτύσσοντας μια συνεπή και ενεργή παρουσία σε αναπτυξιακούς φορείς, συλλογικά όργανα, δίκτυα και οργανώσεις εντός και εκτός Ελλάδας και ενισχύοντας την εξωστρέφειά του, στοχεύει στη συνεχή και ευρεία ενημέρωση, την ενεργοποίηση και την αύξηση της ετοιμότητάς των Υπηρεσιών, για την αξιοποίηση όλων των ευκαιριών και τη δίκαιη και αποδοτική εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του τόπου μας.


































