Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου, 2025
Ολύμπιο Βήμα - Τα Νέα της Κατερίνης και της Πιερίας - Καθημερινή Ενημέρωση
ΒΗΜΑ...τίζοντας
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Αγγελίες
No Result
View All Result
Ολύμπιο Βήμα - Τα Νέα της Κατερίνης και της Πιερίας - Καθημερινή Ενημέρωση
No Result
View All Result
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Φεστιβάλ Ολύμπου
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός
  • Άρθρα – Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Αγγελίες
  • Καιρός Live
  • Κλιματική Αλλαγή
  • Επικοινωνία
  • Αναγγελία γάμου με ένα κλικ
  • Live οι τιμές καυσίμων
  • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κατερίνης
  • Χρήσιμα Τηλέφωνα – Πρώτες βοήθειες
Θετικό Φροντιστήριο
Hondos Center
  Συμβαίνει Τώρα
Δημήτριος Τσαλικάκης – Διοικητής 3ης ΥΠΕ: Δεν υπάρχουν ελλείψεις και δυσλειτουργίες στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης 3 Δεκεμβρίου 2025
Κατερίνη: Σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας για χιονοπτώσεις και παγετό – Σχεδιασμός χειμερινής περιόδου 3 Δεκεμβρίου 2025
Σπύρος Κουλκουδίνας: Να στηρίξουμε γονείς μονογονεϊκών οικογενειών με κίνητρα και αυξημένη μοριοδότηση 3 Δεκεμβρίου 2025
10ο Τουρνουά Μπάσκετ Μέριμνας Παιδιού για Ειδικά και Γενικά Σχολεία – Στο επίκεντρο η συμπερίληψη και η ισότητα στα σχολεία 3 Δεκεμβρίου 2025
Πιερία: Αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την κακοκαιρία – Έκτακτη σύγκλιση Συντονιστικού – Κόκκινη προειδοποίηση ΕΜΥ 3 Δεκεμβρίου 2025
Next
Prev

Ολύμπιο Βήμα » Άρθρα - Απόψεις » Τα γαϊδουράκια της Λήμνου

Τα γαϊδουράκια της Λήμνου

Θόδωρος ΔημητριάδηςΑπόΘόδωρος Δημητριάδης
5 Απριλίου, 2024
Τα γαϊδουράκια της Λήμνου

Η φωτογραφία είναι ευγενική προσφορά της κ. Φωτεινής Στεφανιδάκη

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων.

ADVERTISEMENT

ΙΕΛ ΛΥΔΙΑ

Μαριάννα Τριανταφύλλου


Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος
Επισκεφθείτε το Spiroulina Shop
Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου
ADVERTISEMENT

Ας δούμε λίγο πόσο αγαπάνε και πόσο φροντίζουν στη Λήμνο ένα από τα πιο γνωστά οικόσιτα ζώα, τα γαϊδουράκια.

Γράφει, ο Θόδωρος Δημητριάδης

Η Σαντορίνη είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο, εκτός από τα άλλα, και για το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της. Την ώρα που ο ήλιος δύει χιλιάδες τουρίστες συρρέουν στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού ψηλά στην τοποθεσία Φηρά για να απολαύσουν και να φωτογραφήσουν τη δύση του ήλιου, η οποία, όπως λένε, είναι μοναδική στον κόσμο και ανεπανάληπτη, καθώς ο ήλιος δύει στο βάθος του ορίζοντα πάνω από τη θάλασσα και πίσω από την Καλντέρα.

Πριν λίγο καιρό, όμως, έγινε μια παγκόσμια διαμαρτυρία εναντίον της Σαντορίνης και πιο συγκεκριμένα για τα γαϊδουράκια της. Η διεθνής οργάνωση PETA (People for the Ethical Treatment of Animals υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων) με διαδηλώσεις ζήτησε την προστασία των ζώων του νησιού. Υποστηρίζει ότι τα γαϊδούρια και τα μουλάρια στη Σαντορίνη, τα λεγόμενα γαϊδουράκια-ταξί, πάνω στα οποία οι τουρίστες ανεβαίνουν τα σκαλοπάτια στον απότομο βράχο στα Φηρά, υποβάλλονται σε βασανιστήρια και κακοποιούνται.

«Συνεχίζεται η εκμετάλλευση των γαϊδουριών και μουλαριών στη Σαντορίνη», είπε η ακτιβίστρια εκπρόσωπος Jana Hoger. Καθημερινά μεταφέρουν κάτω από τον καυτό ήλιο βαριούς τουρίστες στα 560 απότομα ανηφορικά σκαλοπάτια. Μερικές φορές η σέλα δεν τοποθετείται καλά και προκαλούνται επίπονες πληγές και εκδορές στα ζώα.

Οι βαθιές πληγές, λόγω ανεπαρκούς κυκλοφορίας του αέρα, δεν επουλώνονται και έτσι τα γαϊδουράκια υποφέρουν μόνιμα. Στην πραγματικότητα δεν είναι απαραίτητο οι τουρίστες να ανεβαίνουν τον απόκρημνο βράχο καβάλα στα γαϊδουράκια, διότι εκεί κοντά λειτουργεί τελεφερίκ. Τα ζώα πρέπει συχνά να ανεβοκατεβαίνουν τα σκαλοπάτια έως και τέσσερις με πέντε φορές τη μέρα και το βάρος που σηκώνουν είναι απαράδεκτο. Ενώ δεν πρέπει να ξεπερνά τα 50 κιλά, πολλοί τουρίστες είναι υπέρβαροι, μερικές φορές και πάνω από 80-90 κιλά, και τότε τα γαϊδουράκια υποφέρουν πάρα πολύ»

Hondos-InPost

Αυτά και άλλα τέτοια κατηγορούν τους ιδιοκτήτες γαϊδουριών της Σαντορίνης, και ζητούν να ληφθούν μέτρα προστασίας. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές καμπάνιες για την προστασία των ζώων στη Σαντορίνη με σύνθημα «Τα γαϊδουράκια πρέπει να αφεθούν ελεύθερα».

Σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, το 1955 υπήρχαν στο νησί 508.000 γαϊδουράκια, το 2015 είχαν καταγραφεί μόνον 12.000, και σήμερα δεν έχουν απομείνει περισσότερα από 2.000.

Μέχρι το 1979 τα γαϊδουράκια στη Σαντορίνη ήταν το μοναδικό μέσο μεταφοράς στο νησί. Έκτοτε χρησιμοποιούνται ως τουριστική ατραξιόν την οποία προωθούν ακόμη και τα τουριστικά γραφεία του νησιού. Μεταφέρουν σε καθημερινή βάση κατά τη θερινή περίοδο κόσμο και ενίοτε και διάφορα φορτία, από το λιμάνι στα Φηρά μέχρι πάνω ανηφορικά 500-550 σκαλοπάτια.

Ο Tim Wass, διευθυντής της οργάνωσης Safe Haven for Donkeys αναφέρει σε άρθρο για το CNN Greece, ότι «τα γαϊδουράκια υποφέρουν μυϊκά, σκελετικά ενώ οι σύνδεσμοι και οι αρθρώσεις τους παθαίνουν μεγάλη ζημιά, εξαιτίας του βάρους που σηκώνουν και των σκαλοπατιών που ανεβαίνουν». Πολλά από αυτά πεθαίνουν μη μπορώντας να αντέξουν τα ατελείωτα δρομολόγια που τους επιβάλλονται από τους ιδιοκτήτες τους.

Οι ιδιοκτήτες των γαϊδουριών, αντίθετα, λένε ότι η δουλειά τους έχει πέσει κατακόρυφα κι ότι κάνουν μόνον ένα δρομολόγιο την ημέρα:

«Τα γαϊδουράκια φέρανε τους πρώτους τουρίστες στο νησί, όταν δεν υπήρχε ούτε δρόμος ούτε τελεφερίκ». Εμείς προσέχουμε σε ποιο ζώο βάζουμε ποιον. Τον παχύ τουρίστα τον βάζουμε πάνω στο μεγαλόσωμο και δυνατό ζώο, τα παιδάκια στα μικρά γαϊδουράκια και μουλαράκια. Αυτά που λένε οι φιλοζωϊκές οργανώσεις είναι ψέματα. Εμείς τα αγαπάμε τα ζώα και τα φροντίζουμε, πρώτα τρώνε αυτά και μετά εμείς. Τα παιδιά μας τα μεγαλώσαμε και τα σπουδάσαμε με τα χρήματα που βγάλαμε από αυτή τη δουλειά».

Ίσως η αλήθεια να είναι κάπου στη μέση. Όπως σε όλες τις περιπτώσεις, στην Ελλάδα υπάρχουν μεν νόμοι, αλλά ελάχιστος έλεγχος γίνεται για να διαπιστωθεί κατά πόσο εφαρμόζονται.

Ας έλθουμε τώρα στο δικό μας το νησί, στη Λήμνο.

Και στη Λήμνο τα παλιά χρόνια, τότε που δεν υπήρχαν πολλοί δρόμοι, η μεταφορά ανθρώπων και πραγμάτων πολύ συχνά γινόταν με γαϊδουράκια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πολύ αγαπητός, αείμνηστος πλέον,  Μπάρμπα-Μενέλαος, ο οποίος επί 50 χρόνια πρωί-πρωί κάθε μέρα καβάλα στο γραφικό του γαϊδουράκι κατέβαινε από τα Τσιμάντρια μέχρι το Διαπόρι, μια απόσταση 2 χιλιόμετρα, για να πάει να ανοίξει το παλιό γραφικό καφενεδάκι του – το οποίο και σήμερα εξακολουθεί να υπάρχει και έχει διαμορφωθεί και σε πολύ ωραία ταβέρνα με τις μουριές μπροστά στη θάλασσα.

Ένας άλλος λόγος που τα γαϊδουράκια στη Λήμνο ήταν απαραίτητα, είναι γιατί εξυπηρετούσαν τους κεχαγιάδες, δηλαδή τους κτηνοτρόφους μ τα πρόβατα. Σήμερα βέβαια οι κεχαγιάδες δεν χρησιμοποιούν γαϊδουράκια, γιατί, απλά, τα αντικατέστησαν με αγροτικά ημιφορτηγά και τζιπάκια, τα οποία φτάνουν εύκολα μέχρι τις μάντρες.

Παρ’ όλα αυτά, στη Λήμνο εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά γαϊδουράκια, κυρίως για μικρές αποστάσεις κοντά στα χωριά. Είναι κι ένας σχετικά οικονομικός τρόπος μετακίνησης, αφού τα γαϊδουράκια είναι …αερόψυκτα και δεν χρειάζονται βενζίνη ή πετρέλαιο για να κινηθούν, παρά μόνο χορταράκι, το οποίο είναι άφθονο στη νησί. Εξάλλου, είναι το μόνο μεταφορικό μέσο το οποίο δεν αποτελεί, ακόμα, «τεκμήριο» και δεν δηλώνεται στην φορολογική δήλωση!

Τα γαϊδουράκια, λοιπόν, της Λήμνου, σε αντίθεση με τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης, περνάνε καλά γιατί έχουν άφθονη τροφή στα εύφορα λιβάδια του νησιού, ιδίως τώρα την άνοιξη που η Λήμνος είναι ένα πανέμορφο λουλουδιασμένο χαλί με αγριολούλουδα, θυμάρια και δροσερά χορτάρια.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο χωριό Λιβαδοχώρι εδώ και χρόνια το πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει έδρα μελέτης της χλωρίδας του νησιού και των αρωματικών φυτών. Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι μια μεγάλη έκταση του νησιού, η Χορταρόλιμνη ανάμεσα στο Κοντοπούλι και την Καλλιόπη, όλο το χρόνο είναι καταπράσινη με διάφορα άγρια και ήμερα φυτά και το χειμώνα τόπος καταφυγίου αποδημητικών πουλιών (φλαμίγκος κ.ά.).

Το καλοκαίρι τα γαϊδουράκια της Λήμνου δροσίζονται, πίνοντας δροσερό νερό από τα πολλά πηγάδια και δε χρειάζεται να ανεβαίνουν επίπονες ανηφοριές – αφού το μεγαλύτερο μέρος του νησιού είναι κάμπος.

Υπάρχει και κάτι άλλο, που κάνει τα γαϊδουράκια της Λήμνου ξεχωριστά: Η αγάπη των κατοίκων γενικά προς τα ζώα. Οι κάτοικοι της Λήμνου δεν είναι φιλόξενοι μόνο προς τους επισκέπτες και τους τουρίστες, αλλά πραγματικά πολύ φιλόζωοι. Κι αν κάποιος από τις φιλοζωικές ή οικολογικές οργανώσεις θα ήθελε να δει πόσο οι Λημνιοί αγαπούν και φροντίζουν τα ζώα, δεν έχει παρά να έλθει και να το διαπιστώσει από κοντά.

Πρώτα-πρώτα, τα περισσότερα σπίτια έχουν 1-2 όμορφες, χαριτωμένες και τεμπέλικες γάτες.

Δεύτερο, στη Λήμνο υπάρχει το μοναδικό σ’ όλη την Ελλάδα βενετσιάνικο κάστρο, μέσα στο οποίο ζούνε ελεύθερα ελάφια, με ταΐστρες και ποτίστρες υπό την προστασία και την καθημερινή φροντίδα του Δήμου Μύρινας.

Τρίτο, πολλές από τις αγριόχηνες που περνούν το χειμώνα από το νησί, αντί να συνεχίσουν το ταξίδι τους παραμένουν στο νησί, γιατί οι φιλόζωοι και γενναιόδωροι ψαράδες τις ταΐζουν με φρέσκα ψάρια από τα δίχτυα τους.

Πριν μερικά χρόνια οι κάτοικοι της Καλλιθέας έγιναν γνωστοί από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε πανελλήνιο επίπεδο, όταν σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Λήμνου, με έναν κτηνίατρο και την βοήθεια της δημοσιογράφου Νατάσας Ταραράκη, περιέθαλψαν και φρόντισαν ένα αδέσποτο γαϊδουράκι κοντά στο χωριό, που ήταν άρρωστο και είχε ανάγκη φροντίδας.

Τέλος, ένας παπάς, ο ιερέας στην ενορία Ανδρωνίου της Μύρινας – εκεί όπου είναι η περίφημη αμμουδιά Ρηχά Νερά – εκτός από την γάτα, φροντίζει στον κήπο του σαν μικρά παιδιά και δύο (2) πανέμορφα γαϊδουράκια!

Τα γαϊδουράκια λοιπόν της Λήμνου περνούν πολύ ωραία. Και αξίζουν συγχαρητήρια στους φιλόξενους και φιλόζωους κατοίκους του νησιού!

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Άρθρα - Απόψεις» του Ολύμπιου Βήματος δημοσιεύονται αυτούσια και απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Ολύμπιου Βήματος.


Μεθοδικό-Μεταίχμιο
Θόδωρος Δημητριάδης

Θόδωρος Δημητριάδης

Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Ακολουθήστε το Ολύμπιο Βήμα

Μείνετε ενημερωμένοι με αξιόπιστες ειδήσεις από την Κατερίνη, την Πιερία, την Ελλάδα και τον κόσμο, καθημερινά στο olympiobima.gr.

Ολύμπιο Βήμα στο Google News Ακολουθήστε μας στο Google News
Προηγούμενο Άρθρο

Ημερίδα για το Σακχαρώδη Διαβήτη στην αίθουσα αμφιθεάτρου του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Επόμενο Άρθρο

Το προσδόκιμο ζωής αυξήθηκε παγκοσμίως κατά 6,2 χρόνια την τελευταία 30ετια

Σχετικά άρθρα

Μπλόκα Αγροτών και Κυβέρνηση: «Επικοινωνώ Άρα…Υπάρχω;»      
Άρθρα - Απόψεις

Μπλόκα Αγροτών και Κυβέρνηση: «Επικοινωνώ Άρα…Υπάρχω;»      

3 Δεκεμβρίου 2025
Προδιαβητικός 
Άρθρα - Απόψεις

Προδιαβητικός 

3 Δεκεμβρίου 2025
Η Ελληνική Γλώσσα ως συντελεστής ήπιας ισχύος και μέσο επιρροής για την ενίσχυση της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας
Άρθρα - Απόψεις

Η Ελληνική Γλώσσα ως συντελεστής ήπιας ισχύος και μέσο επιρροής για την ενίσχυση της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας

3 Δεκεμβρίου 2025
Μακροχρόνιος τζόγος 
Άρθρα - Απόψεις

Μακροχρόνιος τζόγος 

2 Δεκεμβρίου 2025
Ο κύκλος του πλούτου
Άρθρα - Απόψεις

Ο κύκλος του πλούτου

2 Δεκεμβρίου 2025
ΠαραμΙθάκη
Άρθρα - Απόψεις

ΠαραμΙθάκη

1 Δεκεμβρίου 2025
ADVERTISEMENT

ΙΕΛ ΛΥΔΙΑ

Μαριάννα Τριανταφύλλου


Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου
Επισκεφθείτε το Spiroulina Shop
Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΒΙΤΩΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ


Σχάρα & Λεμόνι

Επιδοτούμενα Πρόγραμματα
Επιδοτούμενα Πρόγραμματα



Παραλία Κατερίνης - Kassapidis Exchange

Σχολή Διαιτησίας Πιερίας 2025

Αναγγελία Γάμου με ένα Κλικ
ADVERTISEMENT

Επιλογές

ΕΛΜΕ Πιερίας: Παρουσιάζει τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου, τις διεκδικήσεις και το προτεινόμενο πρόγραμμα δράσης.

Προετοιμασία στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό

Την Κυριακή 7 Δεκέμβριου σε επαναληπτικές εκλογές η εκλογή προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης

Εντείνονται οι ασφαλτοστρώσεις στην Κατερίνη – Αυτοψία Ντούμου στις παρεμβάσεις αναβάθμισης

Πώς θα είναι ο καιρός σε Κατερίνη και Πιερία σήμερα Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2025: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις

Μη χάσετε

Δημήτριος Τσαλικάκης – Διοικητής 3ης ΥΠΕ: Δεν υπάρχουν ελλείψεις και δυσλειτουργίες στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης

Κατερίνη: Σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας για χιονοπτώσεις και παγετό – Σχεδιασμός χειμερινής περιόδου

Σπύρος Κουλκουδίνας: Να στηρίξουμε γονείς μονογονεϊκών οικογενειών με κίνητρα και αυξημένη μοριοδότηση

10ο Τουρνουά Μπάσκετ Μέριμνας Παιδιού για Ειδικά και Γενικά Σχολεία – Στο επίκεντρο η συμπερίληψη και η ισότητα στα σχολεία

Πιερία: Αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την κακοκαιρία – Έκτακτη σύγκλιση Συντονιστικού – Κόκκινη προειδοποίηση ΕΜΥ

Αγγελίες

Η ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε., Βιομηχανία Ζωοτροφών Κατερίνης, αναζητά Υπάλληλο Τιμολόγησης 

Η εταιρεία «ΑΛΦΑ ΓΕΥΣΗ», εργοστάσιο παραγωγής σαλατών, ζητάει βοηθό Παραγωγής

ΖΗΤΕΙΤΑΙ  άτομο που  να γνωρίζει  γραφιστική  για  σελιδοποίηση  εφημερίδων

Ενοικιάζεται, στην Κατερίνη, διαμέρισμα 64 τ.μ ισόγειο υπερυψωμένο

Από Γνωστή Εταιρεία Τροφίμων ζητείται οδηγός με εμπειρία στη διανομή και διεκπεραίωση παραγγελιών

Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα

Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Γιώργος Πιπερόπουλος
Μπλόκα Αγροτών και Κυβέρνηση: «Επικοινωνώ Άρα…Υπάρχω;»      
Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Θόδωρος Δημητριάδης
Προδιαβητικός 
Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Απόστολος Παπαδημητρίου (Μακρυγιάννης)
Σύναξη χριστιανών ηγετών στη Νίκαια
Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Αντώνης Κάλφας
Ο ιστορικός συνοικισμός των Ευαγγελικών της Κατερίνης μέσα από...

Διαβάστε ακόμη...

Προδιαβητικός 
Άρθρα - Απόψεις

Προδιαβητικός 

3 Δεκεμβρίου 2025
Επιμελητήριο Πιερίας: Ενημερωτική εκδήλωση για τον εκσυγχρονισμό της ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης
Υγεία

Επιμελητήριο Πιερίας: Ενημερωτική εκδήλωση για τον εκσυγχρονισμό της ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης

3 Δεκεμβρίου 2025
Βουλευτής Κ. Δελβερούδης: Ψηφιακή Επιτήρηση με το πρόσχημα της Οδικής Ασφάλειας
Δελτία Τύπου

Βουλευτής Κ. Δελβερούδης: Ψηφιακή Επιτήρηση με το πρόσχημα της Οδικής Ασφάλειας

3 Δεκεμβρίου 2025
Ενίσχυση Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης: Επιστολή Μαυρίδου για προσωπικό και εξοπλισμό
Δελτία Τύπου

Σοφία Μαυρίδου: Υψηλό το επίπεδο υπηρεσιών υγείας που προσφέρει στους πολίτες τo Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης  

3 Δεκεμβρίου 2025
«Χειμωνιάτικες Ψηφίδες Πολιτισμού» του ΟΡ.ΦΕ.Ο.
Εκδηλώσεις

«Χειμωνιάτικες Ψηφίδες Πολιτισμού» του ΟΡ.ΦΕ.Ο.

3 Δεκεμβρίου 2025
Η Ελληνική Γλώσσα ως συντελεστής ήπιας ισχύος και μέσο επιρροής για την ενίσχυση της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας
Άρθρα - Απόψεις

Η Ελληνική Γλώσσα ως συντελεστής ήπιας ισχύος και μέσο επιρροής για την ενίσχυση της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας

3 Δεκεμβρίου 2025

Η Κατερίνη και η Πιερία σήμερα: Καθημερινή Ενημέρωση


© 2025 Ολύμπιο Βήμα
Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε.
Βότση 18, 601 00, Κατερίνη
Τηλ. 23510 33633
Α.Φ.Μ.: 094329106
Δ.Ο.Υ. Κατερίνης
E-mail: info@olympiobima.gr
Ιδιοκτήτης: Εκδοτική Ενημερωτική Ι Κορομήλης Α.Ε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μαρία Κορομήλη
Διευθυντής Σύνταξης: Μαρία Κορομήλη
Διευθυντής Ιστοσελίδας: Άγγελος Κεσανλής
Διαχειριστής Ιστοσελίδας: Άγγελος Κεσανλής
Δικαιούχος του Ονόματος Τομέα - Domain Name:
Εκδοτική Ενημερωτική Ι Κορομήλης Α.Ε.

Καθημερινή ενημέρωση με τοπικές ειδήσεις, νέα και άρθρα.

  • Το Ολύμπιο Βήμα
  • Επικοινωνία
  • Πρωτοσέλιδα της Εφημερίδας
  • Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
  • Πολιτική Cookies
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική κατά της Διαφθοράς
  • Δήλωση Εχεμύθειας
  • Όροι Χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • SiteMap

Το Ολύμπιο Βήμα στα Social Media


  • Κατερίνη
  • Δίον – Όλυμπος
  • Όλυμπος
  • Πύδνα – Κολινδρός
  • Φεστιβάλ Ολύμπου
  • Πιερία
  • Εκδηλώσεις
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
No Result
View All Result
ΒΗΜΑ...τίζοντας
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Φεστιβάλ Ολύμπου
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός
  • Άρθρα – Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Αγγελίες
  • Καιρός Live
  • Κλιματική Αλλαγή
  • Επικοινωνία
  • Αναγγελία γάμου με ένα κλικ
  • Live οι τιμές καυσίμων
  • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κατερίνης
  • Χρήσιμα Τηλέφωνα – Πρώτες βοήθειες

© 2024 Ολύμπιο Βήμα Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε. Βότση 18, 601 00, Κατερίνη Τηλ. 23510 33633 Α.Φ.Μ.: 094329106 Δ.Ο.Υ. Κατερίνης E-mail: info@olympiobima.gr
No Result
View All Result
ΒΗΜΑ...τίζοντας
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Φεστιβάλ Ολύμπου
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός
  • Άρθρα – Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Αγγελίες
  • Καιρός Live
  • Κλιματική Αλλαγή
  • Επικοινωνία
  • Αναγγελία γάμου με ένα κλικ
  • Live οι τιμές καυσίμων
  • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κατερίνης
  • Χρήσιμα Τηλέφωνα – Πρώτες βοήθειες

© 2024 Ολύμπιο Βήμα Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε. Βότση 18, 601 00, Κατερίνη Τηλ. 23510 33633 Α.Φ.Μ.: 094329106 Δ.Ο.Υ. Κατερίνης E-mail: info@olympiobima.gr