Παρασκευή 27 Νοε 2020 8:07      

Άλλαξε ο Μανωλιός

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Μέσα στην κρίση, στην πανδημία, την ανεργία, τη φτώχεια και τα τεράστια προβλήματα, τα κανάλια και οι εφημερίδες ασχολούνται με ανασχηματισμό. Υποθέσεις, διαρροές, προβλέψεις, εκτιμήσεις, διαψεύσεις, πιθανολογήσεις, διαβεβαιώσεις, ερμηνείες, κριτική, κόντρα κριτική, προγνωστικά.

Δηλαδή θα ξαναμοιράσουν τις καρέκλες.

Μπορεί και να πάνε και σε εκλογές για να μη τις χάσουν τις καρέκλες πολύ γρήγορα, αλλά να μείνουν σ’ αυτές όσο περισσότερο μπορούν.

Μου θυμίζουν ένα παιδικό παιχνίδι, τις μουσικές καρέκλες, όπου οι καρέκλες είναι μία λιγότερη από αυτούς που γυρίζουν γύρω-γύρω από αυτές όση ώρα παίζει η μουσική, κι όταν ξαφνικά σταματήσει η μουσική όλοι τρέχουν να καθίσουν σε κάποια καρέκλα – κι ένας μένει όρθιος και αποκλείεται.

Κι εμάς τι μας νοιάζουν όλα αυτά τα σενάρια;

Τι θα αλλάξει στη ζωή των εκατομμυρίων άνεργων, των απολυμένων, των φτωχών, των πεινασμένων που κρατιούνται στη ζωή με συσσίτια; Τι θα αλλάξει σ’ εκείνους που δεν έχουν να πληρώσουν τα κόκκινα δάνεια και περιμένουν να χάσουν το σπίτι τους σε πλειστηριασμό; Τι θα αλλάξει σ’ εκείνους που έβαλαν λουκέτο στο μαγαζί και την επιχείρηση τους και δεν έχουν να πληρώσουν λογαριασμούς, προμηθευτές, προκαταβολή φόρου, χρέη, ασφάλιστρα και άλλες υποχρεώσεις – και ταυτόχρονα να ζήσουν τα παιδιά και την οικογένεια τους; Πώς θα ζήσουν οι άφραγκοι άνεργοι; Πού θα βρουν δουλειά;

Ο χορτάτος ποτέ δεν καταλάβαινε τον πεινασμένο.

Στο τάδε Υπουργείο λένε θα πάει ο τάδε, το άλλο Υπουργείο θα το πάρει ο τάδε.

Εμείς τι θα πάρουμε;

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top