Θετικό Φροντιστήριο
Εκπαιδευτήρια Πλάτων

Κωνσταντίνος Δομηνίκ «Κακό Ανήλιο» – Βιβλιοπαρουσίαση στις 26-4-2024 στο «Νέστωρ»

Κωνσταντίνος Δομηνίκ «Κακό Ανήλιο» – Βιβλιοπαρουσίαση στις 26 4 2024 στο «Νέστωρ»Ένας νεαρός πεζογράφος, ο Κωνσταντίνος Δομηνίκ παρουσιάζει το δεύτερο συγγραφικό του έργο με την ονομασία «Κακό Ανήλιο» την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, στις 7:30 μ μ στο βιβλιοπωλείο «Νέστωρ» στην οδό Κανάρη 5 στην Κατερίνη.

Το βιβλίο «Κακό Ανήλιο»  που εκφράζεται στην κατηγορία της Ελληνικής Πεζογραφίας/Διηγημάτων, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ίκαρος» ενώ στις ογδόντα οκτώ σελίδες του ο αναγνώστης περιηγείται σε δώδεκα σύγχρονες  παραλογές ενός αλλόκοτου, μεθυστικού κόσμου πλασμένου από παραισθήσεις και παραμιλητά.

Είναι δώδεκα μικρές ιστορίες στοιχειωμένες από μορφές και όντα του θρύλου και της φαντασίας που ισορροπούν με μακάβρια χάρη μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας, λάμψης και σκοτεινιάς, λύτρωσης κι απελπισίας.

Ο συγγραφέας, μας ξεναγεί σε έναν  εντυπωσιακά αλλόκοτο κόσμο γεμάτο πλάσματα της «άλλης» μεριάς, σε δημιουργήματα μιας φύσης σκοτεινής και παράλογης που συναντιούνται και αλληλοεπιδρούν με καθημερινούς ανθρώπους, προκαλώντας άλλοτε συνταρακτικές καταστροφές κι άλλοτε παρήγορα θαύματα.

Όπως σκιαγραφεί στο πόνημά του ο ανήσυχος και δημιουργικός Κωνσταντίνος Δομηνίκ, αντλεί αναφορές από το ανεξάντλητο πηγάδι της παράδοσης και μας παραδίδει μια συλλογή που συγκινεί, παρασέρνει., τρομάζει, ξενίζει μα πάνω απ’ όλα μαγεύει τον αναγνώστη.

Επικεντρώνει νοηματικά μεταξύ θρύλου και φαντασίας: «… Και με μια κεραυνοβόλα κίνηση χιμάει και καρφώνει τη γροθιά του μέσα, ολόβαθα, στο στήθος του Μανώλη – το σκίζει, το διατρυπάει όλο, πέρα για πέρα, βγάζοντας έπειτα μέσ’  από την πληγή, αντί για μια θνητή καρδιά, ένα μικρό, τσιμπλιασμένο αηδόνι.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι, Αντώνης Κάλφας-ποιητής, φιλόλογος και Κώστας Δρουγαλάς-συγγραφέας, φιλόλογος.

Κωνσταντίνος Δομηνίκ «Κακό Ανήλιο» – Βιβλιοπαρουσίαση στις 26 4 2024 στο «Νέστωρ»

Ο συγγραφέας

O Κωνσταντίνος Δομηνίκ γεννήθηκε στο Βερολίνο το 1988 και ζει στην Κατερίνη. Η συλλογή διηγημάτων «Κακό Ανήλιο» είναι το δεύτερο βιβλίο του. Το πρώτο του βιβλίο ήταν «Ώπα- ώπα μπλάτιμοι» των εκδόσεων Ενύπνιο, το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2022.

Σχολιάζοντας τον συγγραφέα

Οι θαυμαστές παρομοιώσεις του θυμίζουν συνεχώς ότι το πρωτόφαντο είναι απρόσμενο, παρόλο που το συναντάμε κι αλλού με πιο λογικές εκφάνσεις.

― Γιώργος Περαντωνάκης, Bookpress

[…] Το εντυπωσιακό ντεμπούτο ενός νεαρού δεξιοτέχνη της μικρής φόρμας […] ο νεαρός συγγραφέας αποδεικνύει ότι δεν θα έπρεπε να διαβάζεται σαν άθροισμα των επιρροών του, αλλά ως αυτό που πραγματικά είναι: Ένας δεινός αφηγητής άγριας φαντασίας που θα σε στοιχειώσει με την αυτόφωτη μαστοριά του.

― Δημήτρης Καραθάνος, Athens Voice

Μια αξιόλογη καινούργια και πολλά υποσχόμενη φωνή στον χώρο του διηγήματος.

― Δημήτρης Λούλος, Fractal

Ολύμπιο Βήμα

Ολύμπιο Βήμα

Καθημερινή Ενημέρωση με Νέα, Ειδήσεις και Απόψεις για την Κατερίνη και την Πιερία
Η Κατερίνη και η Πιερία σήμερα. Καθημερινή Ενημέρωση για τοπικές ειδήσεις, με άρθρα - απόψεις, για την πολιτική, την οικονομία, τα αθλητικά, τον πολιτισμό, τον καιρό.
Η καθημερινή εφημερίδα για την Κατερίνη και την Πιερία, από το 1974, στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Σχετικά άρθρα

Π. Ε. Πιερίας: Οι πολίτες να τηρούν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας για την διασφάλιση της υγείας και της περιουσίας τους

Π. Ε. Πιερίας: Οι πολίτες να τηρούν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας για την διασφάλιση της υγείας και της περιουσίας τους

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ: Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ενημερώνεται άμεσα από τις υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και από τις Περιφέρειες και τους...

ADVERTISEMENT

Μεθοδικό-Μεταίχμιο

Μαριάννα Τριανταφύλλου

Hondos Center

Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος
Spiroulina 300x250
Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου

ADVERTISEMENT
Σταυραετοί
ChangerZ Youth Festival
ΑΤΡΑΚΤΟΣ