Κυριακή 7 Μαρ 2021 14:36      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανοίγουν τα καταστήματα πώλησης εποχικών στις 7 Δεκεμβρίου

Από την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι ανοικτά τα καταστήματα λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών, ενώ θα επιτρέπεται η πώλησή τους και από τα σούπερ μάρκετ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων «από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών, καθώς και η πώλησή τους από τα σούπερ μάρκετ. Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή, από τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη».

Σημειώνεται πως τα πολυκαταστήματα δεν αναμένεται να ανοίξουν πριν τις γιορτές, για να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού και συγχρωτισμού. Τα δε κομμωτήρια, θα λειτουργήσουν και πάλι με ραντεβού, υγειονομικά μέτρα και αυστηρούς ελέγχους, όπως γινόταν και προηγουμένως, καθώς με αυτές τις προϋποθέσεις θεωρούνται ασφαλή.

  • Lockdown στην Αθήνα και κλειστά καταστήματα
  • Lockdown στην Αθήνα και κλειστά καταστήματα  EUROKINISSI

Σημειωτέον ότι το πιθανότερο είναι να παραμείνει σε ισχύ επί του παρόντος η υποχρέωση αποστολής SMS με αποδεκτούς λόγους μετακίνησης στο 13033 και τα χριστουγεννιάτικα ψώνια και τα κομμωτήρια θα ενταχθούν πιθανότατα στον κωδικό 

Τα δημοτικά σχολεία φαίνεται πως τελικά δεν θα ανοίξουν πριν τις γιορτές, όπως ήθελε η κυβέρνηση, καθώς κρίνεται πως δεν υπάρχει ουσιαστικό κέρδος για την ψυχολογία των παιδιών από την επαναλειτουργία για μία ή δύο εβδομάδες, ενώ πολλά μέλη της επιτροπής είναι επιφυλακτικά και ειδικοί ζητούσαν να μην επιστρέψουν οι μαθητές στις αίθουσες πριν το Γενάρη.

κορονοϊός Καραντίνα

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top