Παρασκευή 15 Φεβ 2019 20:49      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ: Με τον ιδρώτα του προσώπου σας

Μετά σου λένε δεν υπάρχει Θεός. Ορίστε, αν δε ήταν Θεός, πώς το ήξερε ότι θα έρθει ο Σύριζα στην κυβέρνηση και είπε από τότε στους αποδιωγμένους από τον παράδεισο της φαυλοκρατίας: με τον ιδρώτα του προσώπου σας θα βγάζετε το ψωμί σας; Ο φουκαράς ο Αδάμ όπως κάθε άνθρωπος έριξε την ένοχή αλλού: Η Εύα με ξεγέλασε. Φυσικά το ίδιο έκανε και η Εύα: Ο Αλέξης με ξεγέλασε.

Φυσικά ο Θεός δεν σήκωνε τέτοια αφού κοιτούσε κατ’ ευθείαν μέσα στην καρδιά τους όπου έβλεπε την πλεονεξία. Φυσικά και ο Αλέξης σαν άλλος βελζεβούλης το είχε μυριστεί κι έβγαλε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης «φούμαρα υπ. αριθμ. 1» γιατί μετά βγάζει συνέχεια σαν ταχυδακτυλουργός κουνέλια υποσχέσεων, που αμέσως γίνονται περιστέρια και φεύγουν πετώντας.

Όμως ας αφήσουμε τας γραφάς κι ας κοιτάξουμε τι γίνεται στην πράξη. Δεν υπάρχει επαγγελματίας που συζητήσαμε και να μην παραπονεθεί για την αναλγησία των κυβερνώντων. «Δουλεύουμε διπλάσια και βγάζουμε λιγότερα» λένε. Μάλιστα όταν είναι τεχνίτες ζυγίζουν και τον ιδρώτα τους και τον βρίσκουν διπλάσιο από ότι παλιά.

«Έχουν βαλθεί να μας εξαφανίσουν, να τσακίσουν τη μεσαία τάξη», λένε. Καλά σε ποια μεσαία τάξη αναφέρονται. Εμείς θυμόμαστε ότι ο κ. Γλέζος ενόσω ήταν ακόμα Σύριζα (στερνή μου γνώση...) είχε βάλει το όριο του πλούτου στα 20.000 ευρώ. Όρια για φτώχεια δεν είχε βάλει γιατί από εκεί και κάτω δεν θα υπήρχε η μεσαία τάξη και για να μην τρομοκρατήσει τους αστούς δεν είπε νούμερα. Φυσικά αυτά τα όρια δεν ισχύουν για τα μέλη του κόμματος που τα περισσότερα βασικά είναι αστοί μέχρι τα νύχια.

Ώστε τα ξέραμε και τους ψηφίσαμε! Απλά αυτοί εφάρμοζαν το εσωτερικό τους πρόγραμμα τουτέστιν φτωχοποίηση μέχρι που να πετάξουμε το μισό ζωνάρι σαν άχρηστο. Μετά θα ακολουθήσει το πρόγραμμα «πάρε κόσμε», που θα το χρηματοδοτήσει ο ιδρώτας των κορόιδων, για να ξαναρχίσουν πάλι τα ίδια.

 Οι άνθρωποι ξέρουν από τα βιβλία το πόσο κακοί είναι οι πλούσιοι (όσοι έχουν να φάνε και αύριο) ανεξάρτητα από το πως το έβγαλαν. Πρέπει λοιπόν να πάρουν από τους έχοντας να δώσουν ψίχουλα στους μη έχοντες αντί να τους κάνουν να τα αποκτήσουν με τη δουλειά τους. Ήδη ο Αριστοτέλης έλεγε το πόσο κακό κάνει η δημοκρατία όταν τα πλούτη τα μοιράζει σαν πριμ στους δημότες αντί να τους κάνει άξιους να μην εξαρτώνται από τα βοηθήματα.

Φυσικά υπάρχει και η αλληλεγγύη και κανείς δεν λέει όχι, αλλά κοινωνική πολιτική μπορείς να κάνεις με το λίπος των άλλων κι όχι με τον ιδρώτα τους. Γιατί μπορεί το λίπος μπορεί να παραπέμπει σε καπιταλισμό και μπουρζουάδες που παριστάνονται σε γελοιογραφίες με κοιλιά αλλά ο ιδρώτας είναι σεβαστός από όλα τα κοινωνικά συστήματα. Κάποιο μέτρο δεν κάνει κακό.

Scroll to Top