Σάββατο 27 Φεβ 2021 23:18      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ: Όπου πατάει ο Τάταρος.

Δεν νομίζουμε ότι ο Ερντογάν έκανε μόνος του την Αγία Σοφία τζαμί. Πρέπει να συνεννοήθηκε με Πούτιν, Τραμπ και ίσως με  Μέρκελ και Τζόνσον.

 -Ακούτε μάγκες δεν πάω καλά στις δημοσκοπήσεις και βάλτε πλάτες.

 - Κι εμείς τι θα κάνουμε με τους ψηφοφόρους μας;

 - Ε τα συνηθισμένα: θα με κατηγορήσετε, θα βγάλετε πύρινες ανακοινώσεις αλλά μη μου κάνετε κανένα χουνέρι και πάρετε μέτρα.

- Και  τι θα κερδίσουμε;

- Την κατανόησή μου. Μόλις γίνω αρχηγός του Ισλάμ θα βάλουμε τα πράγματα σε τάξη!

- Πάντως μεγάλη υπόθεση να πιστεύει σε Θεό ένας αμοραλιστής σαν του λόγου σου!

- Πιστεύω όσο και σεις...

- Δεν ντρέπεσαι βρε θεομπαίχτη;

-Ντρέπομαι όσο κι εσείς.

   Δεν ξέρουμε αν έτσι έγιναν τα πράγματα αλλά οι λεγόμενοι «ηγέτες» δεν φανήκαν να αιφνιδιάζονται.

  Όμως τι θα γίνει αν ένας φανατικός μπει σε ένα τζαμί κι αρχίσει να πυροβολεί αδιακρίτως; Εδώ πυροβολούν σε σχολεία, στο τζαμί θα διστάσουν αφού μάλιστα εκεί συχνάζουν κυρίως μαύροι;

   Ποιος θα έχει οπλίσει το χέρι του μακελάρη; Ποιος θα είναι ο ηθικός αυτουργός;

  Σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου. Εδώ τον φτύνουν γιατί δεν σεβάστηκε μια πολιτιστική κληρονομιά και θα αισθανθεί ενοχή για μερικούς νεκρούς; Και τι σχέση έχει ο εν λόγω κύριος με τον πολιτισμό;  Πολιτισμός είναι το φαραωνικό παλάτι του ή μήπως το αεροδρόμιο της βασιλεύουσας; Αν το δημιούργημα δεν αγγίξει το θείο δεν είναι πολιτισμός. Αν δεν σκιρτήσει η καρδιά όταν το κοιτάζεις είναι ένα απλό οικοδόμημα.

  Τι να καταλάβει όμως από αυτά ένας Ούννος, ένας Τάταρος. Έγραφε χαρακτηριστικά ο Ιούλιος Βερν στο μυθιστόρημα Μιχαήλ Στρογκώφ, «όπου πατάει Τάταρος, χορτάρι δεν φυτρώνει». Άντε τώρα να φυτρώσει πολιτισμός.

  Όμως αν δεν αντιδράσουν ούτε τώρα οι Δυτικοί, δεν θα αντιδράσουν κι όταν βάλει φωτιά στη Μεσόγειο αφού τη θεωρεί γαλάζια πατρίδα του όπως ακριβώς ο Μουσολίνι. Όμως δεν νομίζουμε. Κάτι μαγειρεύει πάλι αλλά στο τέλος η σούπα δεν βγαίνει. Στη Λιβύη βομβάρδισαν τις βάσεις του και δεν ξέρει από πού του ήρθε. Αν νομίζει ότι με την Αγια Σοφιά θα κερδίσει τη συμπάθεια των Αράβων είναι γελασμένος. Κι αυτό το χαρτί δεν θα του βγει.

   Κώστας Δαλακιουρίδης  

Scroll to Top