Πέμπτη 29 Οκτ 2020 6:35      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αυτοψία στην Πιερία ερευνητών ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΚΑΘΙΖΗΣΗ

ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΓΕΩΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ

Επιστημονικό κλιμάκιο της  Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών  με τους  ερευνητές Δρ. Νικόλαο Νικολάου και ο Δρ. Δημήτριο Γαλανάκη, επισκέφθηκαν χθες την Πιερία,  στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας, που υπάρχει με την Αντιπεριφέρεια Πιερίας. Ο Φορέας,  παρέχει κάθε φορά που ζητείται  η συνδρομή του, άμεση και επιστημονικά τεκμηριωμένη έκθεση αυτοψίας μετά από τεχνικογεωλογική εξέταση κατολισθητικών φαινομένων που έχουν προκληθεί από  έκτακτα, έντονα ή και παρατεταμένα φυσικά φαινόμενα.

Αυτοψία σε περιοχές με καθιζήσεις

Χθες, η αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας στην ΠΚΜ, Δρ. Χαράλαμπος Στεργιάδης και ο προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων, Παναγιώτης Μαυρίδης, συνοδευόμενοι από υπηρεσιακούς παράγοντες,  υπέδειξαν τις θέσεις και έδωσαν όλες τις απαιτούμενες διευκρινήσεις για τις περιοχές όπου έχουν παρουσιαστεί φαινόμενα καθιζήσεων  με αποτέλεσμα  να σημειωθούν καταστροφές και ζημιές σε κατοικίες, τουριστικές, κτηνοτροφικές και βιομηχανικές μονάδες, γεωργικές καλλιέργειες και σε έργα υποδομών.  Έγινε αυτοψία στην πορεία των εργασιών καθώς και παροχή διευκρινήσεων οι οποίες προκύπτουν από την ιδιαιτερότητα των εδαφών των περιοχών που υλοποιούνται οι σωστικές ενέργειες.

Εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών πριν το χειμώνα

Στη σύσκεψη που ακολούθησε μετά το τέλος της αυτοψίας, η Αντιπεριφερειάρχης, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, για την άμεση, ουσιαστική και αποτελεσματική στήριξη και συνδρομή του καθ’ οιονδήποτε τρόπο και μέσο, στην υλοποίηση όλων των σωστικών ενεργειών που υλοποιούνται στην Πιερία, σε όλη τη διάρκεια της  περιφερειακής θητείας και ιδιαίτερα μετά τις καταστροφικές, για την Πιερία, πλημμύρες του 2017 όπως και αυτές που ακολούθησαν τα επόμενα έτη.

Η  κα Μαυρίδου, ευχαρίστησε τα στελέχη – ερευνητές της Ε.Α.Γ.Μ.Ε., για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα της Πιερίας καθώς και τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ,για τον συντονισμό της συνάντησης -αυτοψίας, και επισημαίνοντας ότι οι περιοχές που έχουν πληγεί, γειτνιάζουν με περιοχές υδατορεμάτων και λαμβάνοντας υπόψη την επερχόμενη χειμερινή περίοδο, είναι δεδομένο ότι τα καινούργια πλημμυρικά φαινόμενα στις ήδη πλημμυρισμένες περιοχές, θα προκαλέσουν ολοσχερή καταστροφή στις περιουσίες, τις υποδομές και άμεσο κίνδυνο για ανθρώπινες απώλειες, με αποτέλεσμα η αντιμετώπισή τους να κρίνεται ως ιδιαιτέρως επείγουσα και επιτακτική».

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top