Τρίτη 29 Σεπ 2020 0:08      

Ευχαριστήριο

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας ευχαριστεί θερμά την Αντιπεριφέρεια Πιερίας και ιδιαίτερα την Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου, καθώς και τον Δήμο Δίου-Ολύμπου, και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Ευάγγελο Γερολιόλιο, για τη θετική ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας για την αποκατάσταση της πρόσβασης στον αρχαιολογικό χώρο Λειβήθρων από το ρέμα της Ζηλιάνας, όποτε παρέστη ανάγκη, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.

Η απρόσκοπτη πρόσβαση στον αρχαιολογικό χώρο αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ομαλή πορεία υλοποίησης του έργου «Στερέωση-αναστήλωση-ανάδειξη ΝΔ τμήματος ακρόπολης Λειβήθρων» (Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020), που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Το υλοποιούμενο έργο εξασφαλίζει την προστασία, αποκατάσταση και ανάδειξη ενός από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της ΠΕ Πιερίας, περιοχή που προσδιορίζεται από το όρος σύμβολο, τον Όλυμπο, πολυάριθμες αρχαιολογικές θέσεις και μνημεία (Δίον, Λείβηθρα, Ηράκλειον / Κάστρο Πλαταμώνα, ναός Κοίμησης της Θεοτόκου και ναός Αγίου Αθανασίου στη Παλαιά Σκοτίνα, Μονή Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, Μονή Κανάλων κ.ά), καθώς και ορεινούς παραδοσιακούς οικισμούς (Παλαιοί Πόροι, Παλαιά Σκοτίνα, Παλαιός Παντελεήμων, Παλαιά Λεπτοκαρυά).

\ Επιδεικνύοντας ακόμα μια φορά τη συμπαράστασή τους προς το έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σοφία Μαυρίδου και ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Γερολιόλιος, γίνονται ενεργοί αρωγοί, στην προσπάθεια της Υπηρεσίας μας για την προστασία και ανάδειξη της ιστορικής και αρχαιολογικής ταυτότητας της Πιερίας. Είμαστε βέβαιοι ότι η αγαστή αυτή συνεργασία θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Κατερίνη, 20-5-2020

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top