Τρίτη 29 Σεπ 2020 0:17      

Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Η ΒΟΥΛΗ ΤΙΜΗΣΕ

Την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Με σειρά εκδηλώσεων η Βουλή των Ελλήνων τίμησε τη 19η Μαΐου Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Η πρόσοψη του κτηρίου της φωταγωγήθηκε με το λογότυπο-μήνυμα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ενώ προηγήθηκε χαιρετισμός και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από τον βουλευτή κ. Σταύρο Καλαφάτη που εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα. 

Το πρωί, στην Ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, εκ μέρους του Προεδρείου της Εθνικής Αντιπροσωπείας μίλησε ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Νικήτας Κακλαμάνης ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήραν βουλευτές όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Εκ μέρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων μίλησαν οι βουλευτές κ.κ. Παρασκευή Βρυζίδου (Ν.Δ.), Ιωάννης Αμανατίδης (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.), Χαρά Κεφαλίδου (Κίνημα Αλλαγής), Εμμανουήλ Συντυχάκης (ΚΚΕ), Κωνσταντίνος Χήτας (Ελληνική Λύση) και Μαρία Απατζίδη (ΜέΡΑ25).

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Η Ένωση Ποντίων Πιερίας, διοργάνωσε μια σεμνή τελετή χωρίς ομιλία, αλλά με την παρουσία μελών των Ποντιακών Συλλόγων της Πιερίας και της Νεολαίας. Μοιράστηκε έντυπο υλικό και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν στο μνημείο του Πόντιου Ακρίτα στην οδό 19ης Μαΐου. Εκεί με ποντιακά τραγούδια και αναμμένα κεριά τιμήθηκε η μέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Η επίσημη εκδήλωση θα τελεστεί την ερχόμενη Κυριακή 24 Μαΐου με δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως και την παρουσία των τοπικών αρχών.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η επέτειος της Γενοκτονίας δεν εορτάζεται από όλους τους συλλόγους των Ποντίων στην Αγία Σοφία της Θεσσαλονίκης, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top