Τρίτη 24 Νοε 2020 22:00      

Η Ράχη στο ΒΗΜΑgazino

Μέθεξη στη Ράχη έχει τίτλο ένα οδοιπορικό στα Πιέρια που φιλοξενεί το ΒΗΜΑgazino, με τη διαπίστωση ότι δεν είναι ποτέ ολοκληρωμένο αν δεν συνοδεύεται με μια πρόποση με εκλεκτό τοπικό οίνο και τσίπουρο.

Εμείς βέβαια το γνωρίζουμε καλά αυτό. Παρόλα αυτά όταν υπάρχει η έξωθεν καλή μαρτυρία, συνδυασμένη τόσο αριστοτεχνικά με τη μυθολογία, τότε δεν μπορείς παρά να νιώθεις περήφανος που ο τόπος σου προκαλεί το πανελλήνιο ενδιαφέρον με τόσο εγκωμιαστικά σχόλια. 

Ο αγγελιοφόρος του Δία Ονειρος, ξεναγεί τους θνητούς, στα μονοπάτια των Πιερίων, γράφει ο συντάκτης του άρθρου, που από το θρόνο του ψηλά στον Ολυμπο χάρισε στους ανθρώπους τα όνειρα, το πιο πολύτιμο ίσως στολίδι της ύπαρξής τους. 

Η βιόσφαιρα του Ολύμπου και των Πιερίων συναντά την αύρα του Θερμαϊκού στη Ράχη στο «Οινόβιον» του Απόστολου Κούρτη, του πιο ροκ οινοποιού στην εμφάνιση και τις ιδέες στο ελληνικό τοπίο. 

Οι περιγραφές για το κρασί του Αποστόλη Κούρτη, η φιλοξενία, οι υπέροχες πίτες και τα άλλα, είναι απλές λεπτομέρειες. Το εισαγωγικό σημείωμα χάρισε το όνειρο στη Ράχη και τον οινοποιό της. Και αυτό αρκεί.

Ράχη ΒΗΜΑgazino Αφιέρωμα Απόστολος Κούρτης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top