Σάββατο 6 Ιουν 2020 18:26      

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: Έκκληση στους πολίτες να συμμορφωθούν

ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΟΔΥ

« Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού στην ατομική ευθύνη», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας και απευθύνει έκκληση στους πολίτες να συμμορφωθούν με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Έτσι, οι πάσχοντες με συμπτώματα  ίωσης – λοίμωξης του αναπνευστικού (πυρετό, πονόλαιμο, βήχα κλπ),  να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον θεράποντα ιατρό τους και να μην προσέρχονται αυτοβούλως στα ιατρεία, καθώς υπάρχει άμεσος και σοβαρός κίνδυνος μετάδοσης της λοίμωξης απ τον ασθενή.

Οι οδηγίες

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «ο κορωνοϊός είναι επικίνδυνος κυρίως στις ευπαθείς ομάδες των συνανθρώπων μας. Ευπαθείς ομάδες πληθυσμού θεωρούνται οι πολίτες ηλικίας 60 ετών και άνω, καθώς και άτομα οποιασδήποτε ηλικίας με χρόνια υποκείμενα νοσήματα (π.χ. χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη, κακοήθειες, σοβαρά καρδιολογικά νοσήματα κτλ), ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για εμφάνιση σοβαρής νόσου και επιπλοκών. Περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας στο ελάχιστο, κρατάμε πάντοτε τα ατομικά μέτρα υγιεινής, δεν αγκαλιάζουμε, δεν φιλάμε και δεν χαιρετάμε δια χειραψίας και αποφεύγουμε το ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ.

Εάν νιώσουμε κάποιο σύμπτωμα μένουμε σπίτι μας και τηλεφωνούμε στον Ιατρό μας ή στο 1135 του ΕΟΔΥ για περισσότερες οδηγίες. ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΑ:

     Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία και Ιδιωτικά Ιατρεία.

Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top