Τρίτη 1 Δεκ 2020 11:19      

Κοροναϊός: Νέα μέτρα για την Βόρεια Ελλάδα

Η χαλαρή συμπεριφορά όλων μας θα οδηγήσει σε καθυστέρηση της άρσης του lockdown, είπε ο κ. Πέτσας και ανακοίνωσε νέα μέτρα στη Βόρεια Ελλάδακαθώς η διασπορά του κοροναϊού εκεί είναι μεγάλη όπως τόνισε.

Μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως κλείνουν από αύριο στις 6:00 το πρωί τα χερσαία σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή.

Ανοιχτά μένουν τα σύνορα της Κακαβιάς, των Ευζώνων και του Προμαχώνα.

«Τα χτεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ έδειξαν πως ο δείκτης θετικότητας παραμένει σε υψηλά επίπεδα παρ΄ ότι έχουν περάσει δύο εβδομάδες. Αυτό σημαίνει πως η συμπεριφορά των πολιτών εκεί παραμένει χαλαρή», είπε χαρακτηριστικά ο Πέτσα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε μάλιστα πως όσοι εισέρχονται στη χώρα μας από τα χερσαία σύνορα θα υποβάλλονται υποχρεωτικά και σε rapid test, εκτός από τον μοριακό έλεγχο που ούτως ή άλλως υποχρεούνται να κάνουν 72 ώρες πριν φτάσουν στην Ελλάδα.

«Πλέον θα γίνονται rapid τεστ στα χερσαία σύνορα. Μέχρι σήμερα γίνονταν δειγματοληπτικά. Αυτή τη στιγμή προχωράμε στο 100 με rapidτεστ στα χερσαία σύνορα
Δεν υπάρχει λόγος να το επεκτείνουμε στα αεροδρόμια μας με βάση τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας», ξεκαθάρισε ο κ. Πέτσας.

Επίσης ανακοινώθηκε πως θα αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι στη Β. Ελλάδα τόσο στις μετακινήσεις των πολιτών, όσο και στους χώρους εργασίας.

«Ας τηρήσουμε τα μέτρα για να βοηθήσουμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να σώζουν ζωές. Η πίεση στο ΕΣΥ θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Συνεχίζεται η προσθήκη νέων κλινών στις ΜΕΘ, πάντα στο τραπέζι η επίταξη ιδιωτικών κλινών» πρόσθεσε.

Όσον αφορά το πότε θα βγούμε από το lockdown, ο κ. Πέτσας παρέθεσε τα λόγια του πρωθυπουργού στη συνάντησή του με την ΠτΔ, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

«Θα μπορέσουμε να επανέλθουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς μόνο όταν θα είμαστε απολύτως σίγουροι ότι έχει υποχωρήσει η πίεση στο σύστημα υγείας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης στην Σακελλαροπούλου.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top