Κυριακή 7 Μαρ 2021 10:29      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα αποδεικτικά στοιχεία

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

 

Πολύς λόγος γίνεται στα ΜΜΕ για την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου,  πρώτο θέμα στις ειδήσεις. Μέχρι και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακατεύτηκε.

Δεν είμαι νομικός, αλλά νομίζω ότι όποιον νομικό και να ρωτήσει κανείς για οποιαδήποτε καταγγελία, θα πάρει την εξής πολύ απλή και λογική απάντηση:

 

Εάν καταγγείλεις χωρίς να έχεις ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία, μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ σε βάρος σου. Οι δικαστές δεν αποφασίζουν με βάση τα δικά σου συναισθήματα και «το δίκιο που σε πνίγει», αλλά με βάση αδιαμφισβήτητες αποδείξεις, όπως λέει ο νόμος, κι αυτά τα στοιχεία αναφέρουν υποχρεωτικά στο αιτιολογικό της απόφασης. Εάν η απόφαση λόγω έλλειψης ισχυρών αποδεικτικών στοιχείων δεν είναι "επαρκώς αιτιολογημένη", πολύ πιθανό να κινδυνέψεις 1) να αθωωθεί ο κατηγορούμενος κι όχι μόνο να πάει χαμένη η προσπάθεια σου, αλλά να πληρώσεις από πάνω κι όλα τα δικηγορικά και δικαστικά έξοδα, 2) να σε δικάσει κόντρα αυτός "για ψευδή καταμήνυση" ζητώντας να του πληρώσεις επιπλέον τεράστια αποζημίωση "για ηθική του βλάβη και ψυχική οδύνη", και 3) μπορεί κερδίσεις στο πρωτοδικείο, αλλά στο εφετείο η απόφαση να αλλάξει εκεί ως "αβάσιμη". Γι' αυτό, από την αρχή του προβλήματος σκέψου ψύχραιμα και σοφά, συμβουλέψου κάποιον που έχεις πολλή εμπιστοσύνη, καλύτερα έναν δικηγόρο ή αν υπάρχει υπηρεσία στήριξης στο Δήμο, και φρόντισε έγκαιρα, σε ανύποπτο χρόνο, χωρίς να σε πάρει χαμπάρι αυτός που θα κατηγορήσεις, να μαζέψεις αυτά που θα τον ενοχοποιήσουν

όδωρος Δημητριάδης

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top