Τρίτη 27 Οκτ 2020 14:50      

Υπογράφηκε η σύμβαση για την αποκατάσταση κατολισθήσεων στον ΑΝΩ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Την εργολαβική σύμβαση του έργου, «Αποκατάσταση κατολίσθησης στον οικισμό του Άνω Αγίου Ιωάννη Δήμου Κατερίνης», υπέγραψε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου. Το έργο, προϋπολογισμού μελέτης, 357.310,00 ευρώ, χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος  Δημοσίων Επενδύσεων 2019 και θα  κατασκευαστεί μέσα στον οικισμό του  Άνω Αγιάννη του Δήμου Κατερίνης και ειδικότερα στα πρανή του ρέματος,  που διέρχεται από τον οικισμό.

Οι εργασίες

Η πρόταση σταθεροποίησης της κατολίσθησης πρανούς, σε τμήμα διευθετημένου ρέματος εντός του οικισμού Άνω Αγίου Ιωάννη του Δήμου Κατερίνης, περιλαμβάνει: κατασκευή αντιβάρου σταθεροποίησης, ανακατασκευή του πρανούς ανάντη του οπλισμένου επιχώματος και μέχρι τον αύλειο χώρο της παρακείμενης κατοικίας, κατασκευή της βάσης του επιχώματος και τοποθέτηση συλλεκτηρίου φιλτροσωλήνα.

Σε κάθε περίπτωση, ο υφιστάμενος και εν λειτουργία απορροφητικός βόθρος της παρακείμενης οικίας, που βρίσκεται πλησίον του πρανούς, όσο και η θέση εκκένωσης του δικτύου ύδρευσης του οικισμού, που βρίσκεται επί του υφιστάμενου πρανούς, θα πρέπει να απομακρυνθούν, ώστε να αποφευχθούν πρόσθετες φορτίσεις υδάτων – λυμάτων στο πρανές.

Σοφία Μαυρίδου Έργα

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top