Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου, 2025
Ολύμπιο Βήμα - Τα Νέα της Κατερίνης και της Πιερίας - Καθημερινή Ενημέρωση
ΒΗΜΑ...τίζοντας
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Αγγελίες
No Result
View All Result
Ολύμπιο Βήμα - Τα Νέα της Κατερίνης και της Πιερίας - Καθημερινή Ενημέρωση
No Result
View All Result
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Φεστιβάλ Ολύμπου
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός
  • Άρθρα – Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Αγγελίες
  • Καιρός Live
  • Κλιματική Αλλαγή
  • Επικοινωνία
  • Αναγγελία γάμου με ένα κλικ
  • Live οι τιμές καυσίμων
  • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κατερίνης
  • Χρήσιμα Τηλέφωνα – Πρώτες βοήθειες
Θετικό Φροντιστήριο
Hondos Center
  Συμβαίνει Τώρα
Θέατρο Πήγασος: «Η Φεγγαροφωτισμένη» – Δυο μοναδικές παραμυθένιες παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους 23 Δεκεμβρίου 2025
Εορταστικές ευχές από τη βουλευτή Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου 23 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΡΙΖΑ: Αντιπλημμυρική πολιτική χωρίς πρόληψη: η λογοδοσία ανέδειξε το αδιέξοδο της Περιφερειακής Αρχής 23 Δεκεμβρίου 2025
Μήνυμα Βουλευτή Πιερίας ΝΔ Φώντα Μπαραλιάκου για τα Χριστούγεννα 23 Δεκεμβρίου 2025
Έκτακτο δελτίο καιρού: Χριστούγεννα και Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα 23 Δεκεμβρίου 2025
Next
Prev

Ολύμπιο Βήμα » Ελλάδα » Πόλεμος στην Τσέπη μας – Έτος σκληρού πληθωρισμού

Πόλεμος στην Τσέπη μας – Έτος σκληρού πληθωρισμού

Ολύμπιο ΒήμαΑπόΟλύμπιο Βήμα
2 Απριλίου, 2022
Πόλεμος στην Τσέπη μας – Έτος σκληρού πληθωρισμού

Ο πληθωρισμός που έρχεται, όμως, δεν είναι ο ίδιος με τη δεκαετία του ’80, ούτε με αυτόν που ακολούθησε το Ευρώ. Θα είναι αρκετά σκληρότερος.

ADVERTISEMENT

ΙΕΚ ΛΥΔΙΑ

Μαριάννα Τριανταφύλλου


Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου
Επισκεφθείτε το Spiroulina Shop
Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος
ADVERTISEMENT

«Ας φάνε παντεσπάνι». Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο πως το είπε η Μαρία Αντουανέτα. Και όμως δεν έχει καμία σημασία. H φράση έμεινε στην ιστορία ως η απαξίωση της ελίτ απέναντι στην εργατική τάξη. Η αφορμή δεν ήταν άλλη από τον πληθωρισμό στη Γαλλία. Το 1789 το κόστος του ψωμιού έφτανε το 88% του μισθού. Το κεφάλι της Αντουανέτας έπεσε στην Place de la Concorde τον Ιανουάριο του 1793. Το βασικό πρόβλημα, βέβαια χειροτέρεψε, και ο πληθωρισμός θέριεψε. Ενάμιση χρόνο αργότερα ακολούθησε το κεφάλι του Ροβεσπιέρου στο ίδιο ακριβώς μέρος.

Μετά από αρκετά χρόνια, ο πληθωρισμός έρχεται και πάλι στη χώρα μας. Στο 7,2% το Φλεβάρη του 2022 είναι ήδη ο υψηλότερος από το 1996. Το 10% δεν είναι ιδιαίτερα μακριά. Από την δεκαετία του 1980-1990 που ο μέσος πληθωρισμός ανερχόταν στο 18% δεν είχαμε βιώσει ιδιαίτερα υψηλό τιμάριθμο.

“Στην αύξηση της ζήτησης και μείωση της προσφοράς, πρέπει να προστεθεί και η κερδοσκοπία των αγορών.”

To φαινόμενο δεν είναι καινούριο. Είχε σχεδόν εκλείψει στις περισσότερες οικονομίες μετά το 2000, λόγω της παγκοσμιοποίησης και της ανόδου της Κίνας ως ο κατασκευαστής φτηνών αγαθών για τον κόσμο. Για χρόνια οι κεντρικές τράπεζες τύπωναν χρήμα, φοβούμενες πως θα γίνει πληθωριστικό. Τίποτα δεν συνέβη. Μετά από μια τεράστια οικονομική κρίση και σχεδόν $20τρισ φρεσκοτυπωμένου χρήματος, η βελόνα του τιμάριθμου δεν κινήθηκε. Οι πολιτικοί και οι οικονομολόγοι θεώρησαν πως ίσως είδαμε το τέλος του.

Μετά την πανδημία όμως, έκανε και πάλι την εμφάνιση του. Και πάνω που οι εφοδιαστικές αλυσίδες άρχισαν να επανέρχονται, ήρθε ο πόλεμος στην Ουκρανία, που εκτόξευσε τις τιμές των βασικών αγαθών. Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, οι τιμές του πετρελαίου ήταν 84% πάνω από το μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας. Το αλουμίνιο, ο χαλκός και το παλλάδιο πάνω από 50%. Το σιτάρι, το νικέλιο και ο χάλυβας πάνω από 100%. Το Ευρωπαϊκό φυσικό αέριο, πάνω από 230%! Στην αύξηση της ζήτησης και μείωση της προσφοράς, πρέπει να προστεθεί και η κερδοσκοπία των αγορών.

“Ο πληθωρισμός των βασικών αγαθών θα πλήξει ιδιαίτερα τα χαμηλότερα στρώματα, αυτά που ξοδεύουν μεγάλο μέρος του βασικού τους εισοδήματος. Ήδη η Ελλάδα είναι στο χαμηλότερο σημείο της Ευρωζώνης σε επίπεδο μισθών, άρα είναι και η κοινωνία πιο κοντά συνολικά στο να πιεστεί σημαντικά”

Ο πληθωρισμός ιστορικά έχει προκαλέσει σημαντικές αναταραχές. Οι επαναστάσεις του 1848 στην Ευρώπη που καθιέρωσαν ουσιαστικά τη δημοκρατία, ήρθαν μετά από σημαντικές ανατιμήσεις βασικών αγαθών στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία.

Στη Λατινική Αμερική, από το 1946 ως το 1983 έγιναν 15 στρατιωτικές Χούντες. Στις 13 είχε προηγηθεί σημαντική άνοδος τους πληθωρισμού.

Hondos-InPost

Το 1999 στη Ρωσία ο πληθωρισμός ξεπέρασε το 100%. Λίγους μήνες αργότερα, ήρθε στην εξουσία ο Πούτιν.

Μπορεί στην Ελλάδα η Χούντα του Ιωαννίδη να έπεσε τον Ιούλιο του 1974 λόγω Κύπρου, όμως ένα μήνα νωρίτερα ο πληθωρισμός άγγιζε το μοντέρνο υψηλό του 30%. Καμία κυβέρνηση, ούτε καν μη εκλεγμένη, δεν μπορούσε να αντέξει μια αποτυχία με τόσο υψηλές τιμές.

Δεν είναι όμως όλοι οι πληθωρισμοί το ίδιο

Άνθρωποι που θυμούνται τη δεκαετία του 1980 στην Ελλάδα, μιλάνε για «λεφτά που κυκλοφορούσαν». Αυτή τη δεκαετία, ο πληθωρισμός ήταν και αποτέλεσμα της αύξησης της ζήτησης. Τα μέσα και τα διαθέσιμα εισοδήματα αυξήθηκαν, ιδιαιτέρως στα χαμηλά στρώματα, με τη σημαντική επέκταση του κοινωνικού κράτους. Αυτό είναι το κλειδί του πληθωρισμού. Όχι μόνο η αύξηση στην τιμή των αγαθών, αλλά και η αύξηση στο εισόδημα. Μπορεί και το Ευρώ να έφερε αύξηση των τιμών, όμως από το 2000 ως το 2006 ο μέσος μισθός διπλασιάστηκε.

Ο πληθωρισμός που έρχεται, όμως, δεν είναι ο ίδιος με τη δεκαετία του ’80, ούτε με αυτόν που ακολούθησε το Ευρώ. Θα είναι αρκετά σκληρότερος. Τα εισοδήματα δεν θα μετακινηθούν ιδιαίτερα, ενώ το κόστος βασικών αγαθών είναι ήδη αρκετά υψηλό σε σχέση με το διαθέσιμο εισόδημα. Σε αντίθεση με τον πληθωρισμό ένα χρόνο νωρίτερα, ο τωρινός αφορά βασικά εμπορεύματα, όπως το σιτάρι, που επηρεάζουν εκατοντάδες εφοδιαστικές αλυσίδες το καθένα. Ο προηγούμενος πληθωρισμός αφορούσε κυρίως αυτοκίνητα και νοίκια. Αυτός αφορά κυριολεκτικά τα πάντα, και κυρίως τα τρόφιμα.

Ο πληθωρισμός των βασικών αγαθών θα πλήξει ιδιαίτερα τα χαμηλότερα στρώματα, αυτά που ξοδεύουν μεγάλο μέρος του βασικού τους εισοδήματος. Ήδη η Ελλάδα είναι στο χαμηλότερο σημείο της Ευρωζώνης σε επίπεδο μισθών, άρα είναι και η κοινωνία πιο κοντά συνολικά στο να πιεστεί σημαντικά. Η χώρα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση νοικοκυριών που τα βασικά έξοδα σπιτιού (νοίκι, τρόφιμα, λογαριασμοί) ξεπερνούν το 40%. Σχεδόν 4/10 Ελληνικά νοικοκυριά ήδη τα βγάζουν δύσκολα πέρα.

Το μεγάλο ποσοστό μικρό-μεσαίων επιχειρήσεων επί του συνόλου (56% της παραγωγής) σημαίνει λιγότερος έλεγχος και πιο εύκολη κερδοσκοπία.

Υπάρχει περίπτωση οι αμοιβές να αυξηθούν αρκετά για να ισοσταθμήσουν;

Μάλλον απίθανο.

83% των Ελλήνων απασχολούνται σε μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις, έναντι 65% του Ευρωπαϊκού Μέσου όρου. Με 13% ανεργία και υψηλά ποσοστά υποαπασχόλησης, καθώς και χαμηλά ποσοστά εξειδίκευσης, η δυνατότητα να πάει κάποιος στον εργοδότη του να ζητήσει 10% αύξηση το χρόνο είναι περιορισμένη. Άρα τα πραγματικά εισοδήματα θα μειωθούν, και μαζί και η κατανάλωση.

Με δεδομένο το υψηλότατο δημόσιο χρέος και την προτεραιότητα της κυβέρνησης να αυξηθεί το αξιόχρεο κατά μια ακόμα επενδυτική βαθμίδα (εξαιρετικά σημαντικό για τα επόμενα χρόνια), δεν πρέπει να περιμένει κανείς να αναπροσαρμοστούν για τον πληθωρισμό οι μισθοί και οι συντάξεις.

Εν τω μεταξύ, η ανάπτυξη που θα μπορούσε κάπως να αντισταθμίσει τον τιμάριθμο πιέζεται προς τα κάτω. Ο πληθωρισμός φοβίζει τους καταναλωτές. Οι κεντρικές τράπεζες αναγκάζονται να αυξήσουν το κόστος του χρήματος. Η ανάπτυξη στην Κίνα, που οδηγούσε τον κόσμο, είναι αναιμική.

“Σαν καταναλωτής, παίρνω τα μέτρα μου και δεν ανοίγομαι. Σαν πολίτης, προσπαθώ να θυμίζω στον εαυτό μου πως δεν «φταίει» κάποιος συγκεκριμένα.”

Για την Ελλάδα, η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη. Οι τράπεζες είναι ακόμα υπο καθεστώς αυστηρής επιτήρησης. Δυνητικά, θα μπορούσαν να αυξήσουν το δανεισμό για να αντισταθμίσουν την πτώση στην ανάπτυξη, όπως στο παρελθόν. Πρακτικά, πλέον απασχολούνται πολύ περισσότερο με τα επιπλέον δάνεια που θα κοκκινήσουν, πάρα να δανείσουν.

Η κυβέρνηση ήδη παίρνει κάποια μέτρα, όπως έκτακτα επιδόματα και επιδόματα καυσίμων. Μια μείωση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένα ήδη, καθώς και έλεγχοι για κερδοσκοπία είναι βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Όμως ο πληθωρισμός που έρχεται είναι τόσο συνολικός και απότομος, που θα δημιουργήσει δυσαρέσκεια και θα ζορίσει όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου.

Υπάρχει ελπίδα;

Για φέτος ελάχιστη. Οι εθνικές κυβερνήσεις έχουν ελάχιστο έλεγχο σε όλο αυτό.

Θα έπρεπε να τερματιστεί ο πόλεμος στη Ουκρανία άμεσα, και μαζί οι καθολικές κυρώσεις στη Ρωσική οικονομία (όχι απαραίτητα στα άτομα), για να περιοριστεί το πληθωριστικό κύμα στα πλαίσια του 2022.

Θα έπρεπε επίσης οι κεντρικές τράπεζες να ανακρούσουν πρύμναν και να κρατήσουν τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα, αναγνωρίζοντας πως δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για αυτό τον πληθωρισμό, αλλά μπορούν να βοηθήσουν την ανάπτυξη. Θα έπρεπε τα εμπορικά μέτρα για την πανδημία να εξαλειφθούν.

Οι εμπορικές τράπεζες θα έπρεπε να απορρυθμιστούν, ως ένα σημείο, για να μπορέσουν να δανείσουν. Ακόμα και αν για τις Ελληνικές είναι αδύνατο, υψηλότερος δανεισμός σε άλλες χώρες θα μπορούσε να βοηθήσει την ανάπτυξη εκεί, και κατά συνέπεια, και σε εμάς.

Οι πιθανότητες να συμβούν αυτά είναι λίγες. Οι πιθανότητες να ζοριστεί η οικονομία και η κοινωνία σημαντικά, πολύ περισσότερες. Σαν καταναλωτής, παίρνω τα μέτρα μου και δεν ανοίγομαι. Σαν πολίτης, προσπαθώ να θυμίζω στον εαυτό μου πως δεν «φταίει» κάποιος συγκεκριμένα. Οι πόλεμοι και οι πανδημίες πάντα τέτοιες οικονομικές επιπτώσεις φέρνουν.

Σε μια δημοκρατία, εμείς ορίζουμε αν τα επόμενα βήματα θα είναι προς την κατεύθυνση της ανόρθωσης και του μέλλοντος, ή προς την κατεύθυνση του κεφαλιού της Μαρίας Αντουανέτας και των θυμωμένων διαδόχων της.

Γιώργος Λαγαρίας, Αρθρογράφος
Chief Economist – Mazars


Μεθοδικό-Μεταίχμιο
Θέματα: Κερδοσκοπίαπληθωρισμόςχούντα
Πηγή: huffingtonpost.gr
Ολύμπιο Βήμα

Ολύμπιο Βήμα

Δημιουργός περιεχομένου στο olympiobima.gr.
Καθημερινή Ενημέρωση για τοπικές ειδήσεις, με άρθρα - απόψεις, για την πολιτική, την οικονομία, τα αθλητικά, τον πολιτισμό, τον καιρό.
Η καθημερινή εφημερίδα για την Κατερίνη και την Πιερία, από το 1974, στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Πληροφορίες για το Ολύμπιο Βήμα
Επικοινωνία

Ακολουθήστε το Ολύμπιο Βήμα

Μείνετε ενημερωμένοι με αξιόπιστες ειδήσεις από την Κατερίνη, την Πιερία, την Ελλάδα και τον κόσμο, καθημερινά στο olympiobima.gr.

Ολύμπιο Βήμα στο Google News Ακολουθήστε μας στο Google News
Προηγούμενο Άρθρο

15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης – 3η Εικονική Διακρατική Δραστηριότητα (virtualmobility) Σχεδίου Σχολικών Ανταλλαγών ERASMUS+

Επόμενο Άρθρο

Προβολή βραβευμένης ουκρανικής ταινίας για το Άγιο Όρος υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

Banner 1
Banner 2
Banner 3
Banner 4
Banner 5
Banner 6
Banner 7
Banner 8
×

Σχετικά άρθρα

Απονομή πτυχίων σε αριστούχους του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης
Παιδεία

Απονομή πτυχίων σε αριστούχους του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης

23 Δεκεμβρίου 2025
Συμμετοχή του 3ου Γυμνασίου Κατερίνης στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+
Παιδεία

Συμμετοχή του 3ου Γυμνασίου Κατερίνης στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+

23 Δεκεμβρίου 2025
Έμπρακτη αλληλεγγύη από το 4ο Γυμνάσιο Κατερίνης
Παιδεία

Έμπρακτη αλληλεγγύη από το 4ο Γυμνάσιο Κατερίνης

23 Δεκεμβρίου 2025
Νέο πρόγραμμα ανακαινίσεων κατοικιών με επιδότηση έως 500 εκατ. ευρώ
Ακίνητα

Νέο πρόγραμμα ανακαινίσεων κατοικιών με επιδότηση έως 500 εκατ. ευρώ

23 Δεκεμβρίου 2025
Νέο Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας με 160 εκατ. ευρώ δημόσια δαπάνη
Αγροτικά

Νέο Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας με 160 εκατ. ευρώ δημόσια δαπάνη

23 Δεκεμβρίου 2025
Παραμένουν τα αγροτοκτηνοτροφικά μπλόκα – Διευκολύνσεις για τους εκδρομείς
Αγροτικά

Παραμένουν τα αγροτοκτηνοτροφικά μπλόκα – Διευκολύνσεις για τους εκδρομείς

23 Δεκεμβρίου 2025
ADVERTISEMENT

ΙΕΚ ΛΥΔΙΑ

Μαριάννα Τριανταφύλλου


Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου
Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος
Επισκεφθείτε το Spiroulina Shop
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΒΙΤΩΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ


Σχάρα & Λεμόνι







Επιδοτούμενα Πρόγραμματα
Επιδοτούμενα Πρόγραμματα



Παραλία Κατερίνης - Kassapidis Exchange


Αναγγελία Γάμου με ένα Κλικ
ADVERTISEMENT

Επιλογές

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες στο 27ο Φεστιβάλ του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης

Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης: Βράβευση από τον ΣΦΚ Πιερικός 1961

Χειροτονία Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους

Τι αθλητικές μεταδόσεις έχει η τηλεόραση, σήμερα Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2025

Πώς θα είναι ο καιρός σε Κατερίνη και Πιερία σήμερα Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2025: Γενικά αίθριος με παροδικές τοπικές νεφώσεις

Μη χάσετε

Θέατρο Πήγασος: «Η Φεγγαροφωτισμένη» – Δυο μοναδικές παραμυθένιες παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους

Εορταστικές ευχές από τη βουλευτή Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου

ΣΥΡΙΖΑ: Αντιπλημμυρική πολιτική χωρίς πρόληψη: η λογοδοσία ανέδειξε το αδιέξοδο της Περιφερειακής Αρχής

Μήνυμα Βουλευτή Πιερίας ΝΔ Φώντα Μπαραλιάκου για τα Χριστούγεννα

Έκτακτο δελτίο καιρού: Χριστούγεννα και Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Αγγελίες

ΖΗΤΕΙΤΑΙ  από  επιχείρηση υπάλληλος με γνώσεις λογιστικής και υπάλληλος με γνώσεις  σχεδίου.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ  κεντρικό κατάστημα  στην Κατερίνη, οδός  Βασιλειάδη – Τσαλδάρη

Η RETAIN MARKETING αναζητά άτομα στις θέσεις Sales Partners (Outdoor Promotions)

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ  ισόγειο κατάστημα  σε κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης

Η ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε., Βιομηχανία Ζωοτροφών Κατερίνης, αναζητά Υπάλληλο Τιμολόγησης 

Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα

Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Θόδωρος Δημητριάδης
Χριστούγεννα με μια γάτα
Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Θεοχάρης Στύλος
Χριστούγεννα στην Παλαιόστανη
Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Απόστολος Παπαδημητρίου (Μακρυγιάννης)
Η προσδοκία των εθνών
Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Αντώνης Κάλφας
Το εκκλησιαστικό όργανο της Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης

Διαβάστε ακόμη...

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Λιτοχώρου και Λεπτοκαρυάς «Εμμανουήλ Κριαράς»
Δίον - Όλυμπος

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Λιτοχώρου και Λεπτοκαρυάς «Εμμανουήλ Κριαράς»

23 Δεκεμβρίου 2025
«Η αγάπη στην πράξη».
Κοινωνικά

«Η αγάπη στην πράξη»

23 Δεκεμβρίου 2025
Συντονισμός της διανομής «δεμάτων αγάπης» του Κοινωνικού Παντοπωλείου  από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους
Κοινωνικά

Συντονισμός της διανομής «δεμάτων αγάπης» του Κοινωνικού Παντοπωλείου  από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους

23 Δεκεμβρίου 2025
Η Fylliana μοιράζεται το αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων
Δελτία Τύπου

Η Fylliana μοιράζεται το αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων

23 Δεκεμβρίου 2025
Στο πλευρό των ηλικιωμένων οι βουλευτές Πιερίας στο γηροκομείο
ΒΗΜΑ...τίζοντας

Βημα..τίζοντας: Στο πλευρό των ηλικιωμένων οι βουλευτές Πιερίας στο γηροκομείο

23 Δεκεμβρίου 2025
Κατερίνη: Αποκομιδή απορριμμάτων Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά – Πρόγραμμα 2025
Κατερίνη

Κατερίνη: Αποκομιδή απορριμμάτων Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά – Πρόγραμμα 2025

23 Δεκεμβρίου 2025

Η Κατερίνη και η Πιερία σήμερα: Καθημερινή Ενημέρωση


© 2025 Ολύμπιο Βήμα
Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε.

Ολύμπιο Βήμα: Η Καθημερινή Ενημέρωση της Κατερίνης και της Πιερίας
Το Ολύμπιο Βήμα είναι η ιστορική ημερήσια εφημερίδα της Πιερίας με έδρα την Κατερίνη, που προσφέρει αξιόπιστη τοπική ενημέρωση σε πολιτική, κοινωνία, πολιτισμό, οικονομία και αθλητισμό, τόσο έντυπα όσο και ψηφιακά

Καθημερινή ενημέρωση με τοπικές ειδήσεις, νέα και άρθρα.

  • Ολύμπιο Βήμα – Η Καθημερινή Ενημέρωση της Πιερίας
  • Επικοινωνία
  • Πρωτοσέλιδα της Εφημερίδας
  • Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
  • Πολιτική Cookies
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική κατά της Διαφθοράς
  • Δήλωση Εχεμύθειας
  • Όροι Χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης

Το Ολύμπιο Βήμα στα Social Media

Η Κατερίνη και η Πιερία σήμερα: Καθημερινή Ενημέρωση


Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε.
Βότση 18, 601 00, Κατερίνη
Τηλ. 23510 33633
Α.Φ.Μ.: 094329106
Δ.Ο.Υ. Κατερίνης
E-mail: info@olympiobima.gr
Ιδιοκτήτης: Εκδοτική Ενημερωτική Ι Κορομήλης Α.Ε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μαρία Κορομήλη
Διευθυντής Σύνταξης: Μαρία Κορομήλη
Διευθυντής Ιστοσελίδας: Άγγελος Κεσανλής
Διαχειριστής Ιστοσελίδας: Άγγελος Κεσανλής
Δικαιούχος του Ονόματος Τομέα - Domain Name:
Εκδοτική Ενημερωτική Ι Κορομήλης Α.Ε.

No Result
View All Result
ΒΗΜΑ...τίζοντας
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Φεστιβάλ Ολύμπου
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός
  • Άρθρα – Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Αγγελίες
  • Καιρός Live
  • Κλιματική Αλλαγή
  • Επικοινωνία
  • Αναγγελία γάμου με ένα κλικ
  • Live οι τιμές καυσίμων
  • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κατερίνης
  • Χρήσιμα Τηλέφωνα – Πρώτες βοήθειες

© 2024 Ολύμπιο Βήμα Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε. Βότση 18, 601 00, Κατερίνη Τηλ. 23510 33633 Α.Φ.Μ.: 094329106 Δ.Ο.Υ. Κατερίνης E-mail: info@olympiobima.gr
No Result
View All Result
ΒΗΜΑ...τίζοντας
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Φεστιβάλ Ολύμπου
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός
  • Άρθρα – Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Αγγελίες
  • Καιρός Live
  • Κλιματική Αλλαγή
  • Επικοινωνία
  • Αναγγελία γάμου με ένα κλικ
  • Live οι τιμές καυσίμων
  • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κατερίνης
  • Χρήσιμα Τηλέφωνα – Πρώτες βοήθειες

© 2024 Ολύμπιο Βήμα Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε. Βότση 18, 601 00, Κατερίνη Τηλ. 23510 33633 Α.Φ.Μ.: 094329106 Δ.Ο.Υ. Κατερίνης E-mail: info@olympiobima.gr