Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ζώων,το σωματείο υπενθυμίζει ότι ο σκύλος είναι ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου, προστάτης φυσικών προσώπων και περιουσιών από πάντα, απόλυτα αφοσιωμένος στον άνθρωπο, αψηφώντας κινδύνους και συνθήκες προκειμένου να
προστατέψει ότι αγαπά.
Το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, δυστυχώς στη χώρα μας είναι μεγάλο, χιλιάδες αδέσποτα ζώα εγκαταλελειμμένα και ταλαιπωρημένα από πείνα, αρρώστιες και κακομεταχειρηση, μια εικόνα ντροπής που μόνο θλίψη προκαλεί!
Οφείλουμε να είμαστε υπεύθυνοι άνθρωποι όταν αναλαμβάνουμε να μεγαλώσουμε ένα κατοικίδιο ζώο και να ακολουθούμε αυτά που προστάζει η ανθρωπιά μας και υπαγορεύει ο νόμος.
Προτού προβούμε στην υιοθεσία ενός κατοικίδιου,θα πρέπει να γνωρίζουμε τις υποχρεώσεις μας και τα δικαιώματα του ζώου και τις αλλαγές που θα φέρει στην ζωή μας και στις οικογένειές μας, δεν είναι παιχνίδι που όταν το βαρεθουμε το παρατάμε!
Δεν ξεχνάμε όταν βλέπουμε ένα αδέσποτο ζώο στο δρόμο,να του δείχνουμε την αγάπη μας,να το φροντίζουμε και να μην το κακομεταχιριζομαστε,δεν φταίνε αυτά που βρίσκονται στον δρόμο πεινασμένα και ταλαιπωρημένα.
Ευχή μας κάθε χρονιά που έρχεται να είναι καλύτερη και κάποτε να έρθει η ώρα,που θα σταματήσουμε να γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα ζώων και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τις πράξεις μας και όχι με τα λόγια
Φιλοζωικό Σωματείο Άργος Κατερίνης














































