Δευτέρα 10 Αυγ 2020 12:17      

Ανοικτή επιστολή προς την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Αγαπητή Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου,

Απευθυνόμαστε σε σας ωσάν μια καλή φίλη.

Δραστηριοποιήστε στο Νομό μας και η σχέση μας είναι αμφίδρομη.

Γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε ότι η κοινωνική σας προσφορά είναι συνεχής. Οφείλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την πρόσφατη ενέργειά σας να προσφέρετε 11 υπηρεσιακά οχήματα στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας με 5 ψηφιακούς φορητούς πομποδέκτες και 20 άδειες χρήσης GPS, συμβάλλοντας σημαντικά στην ενίσχυση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, με στόχο την αποτελεσματική αστυνόμευση.

Γνωρίζετε όμως ότι εδώ και μήνες ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, με την πανδημία να αφήνει το οικονομικό της αποτύπωμα και στο νομό μας. Το τέλος της δεν φαίνεται να έρχεται. Όλα δείχνουν ότι δεν είπε την τελευταία της λέξη.

Η Πιερία ως τουριστικός προορισμός δέχεται πρόσθετο πλήγμα. Οι επαγγελματίες του κλάδου βρίσκονται σε μεγάλο προβληματισμό καθώς οι μόνιμοι πελάτες μας, οι Βαλκάνιοι αντιμετωπίζουν ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού.

Ήδη οι επαγγελματικοί κλάδοι έχουν ζητήσει συνάντηση με αρμόδιους υπουργούς για να περιορίσουν την ζημιά που προκαλείται από την απαγόρευση εισόδου στη χώρα Σέρβων κυρίως.

Η τουριστική χρονιά κινδυνεύει και η μόνη ελπίδα είναι ο εσωτερικός τουρισμός.

Αυτό τον εσωτερικό τουρισμό πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού και να κάνουμε κάθε τι το δυνατό ώστε οι πολύ προσεγγίσιμες ακτές της Πιερίας σε Βέροια, Κοζάνη, Φλώρινα, Έδεσσα να είναι η πρώτη τους προτίμηση, η πρώτη τους επιλογή.

Στο πλαίσιο αυτό θα παρακαλούσαμε, να καταργήσετε ή να μειώσετε τα ενδιάμεσα διόδια Αιγινίου, μόνο για δύο μήνες, τη θερινή περίοδο δηλαδή. Κι ας μη θεωρηθεί αμελητέα υπόθεση, αφού η δαπάνη είναι μικρή. Όλα χρειάζονται και όλα είναι ψυχολογία, ας μην γελιόμαστε.

Εσείς που διακρίνεστε για την κοινωνική εταιρική ευθύνη πρέπει να δεχτείτε και να προσφέρετε στην περιοχή από την οποία ωφελείστε τα μέγιστα.

Αυτό θα είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον στις σχέσεις σας με τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής, ο οποίος την εποχή αυτή πλήττεται.

Ο λαός μας λέει το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυό το πρόσωπο. Και το πρόσωπο αυτό είναι η Πιερία, που νομίζουμε ότι το αξίζει! Εμείς πάντως το περιμένουμε.

Ο.Β.

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top