«Ώριμοι ή σάπιοι;

Εις ώτα μη ακουόντων

 Αυτοί οι μαρξιστές βρε μου είναι σαν τα χέλια. Από μικροί φαίνεται ότι δεν σπουδάζουν μόνο την διαλεκτική, αλλά την ψυχολογία των μαζών του Λε Μπον. Δεν υπάρχει περίπτωση να ομολογήσουν κάποιο λάθος όπως το «mea culpa» του Αντρέα, ή το «είχαμε αυταπάτες» του Αλέξη αν δεν έχουν να κερδίσουν κάτι ή να κάνουν ρελάνς (ότι πάλι ή αλλοι φταίνε). Κατά τα άλλα «Με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω». Ακόμα και σοβαροί άνθρωποι όπως ο κ. Τσακαλώτος ακολουθεί τη ίδια τακτική.
   Το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου (όλα τα ‘χε η Μαριορή ο φερετζές της έλειπε» είναι κάτι που έφεραν βιαστικά και χωρίς μελέτη προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τον λαό και την αντιπολίτευση. Όταν όμως έχεις να θίξεις μερικά σοβαρά θέματα πρώτα πρέπει να τα μελετήσεις, να γνωμοδοτήσουν οι ειδικοί, να είναι ώριμες οι κοινωνικές συνθήκες και μετά να προχωρήσεις.  Προπαντός όσοι εισηγούνται τέτοια θέματα πρέπει να είναι ή ίδιοι ώριμοι αλλά όχι σάπιοι (ελπίζουμε ότι έτσι είναι). Ετούτοι εδώ βιάζονται λες και δεν θα ξαναδούν εξουσία!
   Ο Ευκλείδης λοιπόν προκειμένου να στριμώξει την αντιπολίτευση θυμήθηκε τις μαρξιστικές του καταβολές. Είναι, λέει, φιλελεύθερο το νομοσχέδιο και δεν νοείται μια φιλελεύθερη παράταξη να μην το ψηφίσει. Πραγματικά το νομοσχέδιο παραείναι φιλελεύθερο κι ο φιλελευθερισμός με την φόρα που πήρε δεν θ’ αφήσει πέτρα στη πέτρα. Θα διαλύσει όλες τις κοινωνικές δομές προκειμένου να απομονώσει τον άνθρωπο και να τον ελέγχει πιο εύκολα. Το επόμενο θύμα θα είναι η οικογένεια και το πιο επόμενο ο έρωτας. Τον σύντροφο θα τον διαλέγει το κόμμα.
   Εδώ όμως ξεχνάει  (ή κάνει ότι ξεχνάει) κάτι. Ότι η είναι στα οικονομικά φιλελεύθερη αλλά στα κοινωνικά θέματα συντηρητική και δεν μπορεί κανείς να τα βάζει όλα σε ένα τσουβάλι. Τουναντίον ο Σύριζα στα οικονομικά θέματα είναι συντηρητικός (κρατιστής) ενώ στα κοινωνικά ριζοσπαστικά φιλελεύθερος. Άρα στους συντρόφους του έπρεπε να τα πει.
   Όμως πιάνει και το που υποστήριξε ότι βασική μονάδα συλλογικότητας είναι η οικογένεια. Εδώ προσέφυγε στα άγια των αγίων: «αυτό αντιβαίνει όχι μόνο στα γραπτά του Μαρξ και του Ένγκελς αλλά δείχνει και πλήρη άγνοια στις θέσεις των αριστερών στοχαστών των αρχών του 20ου αιώνα περί σεξουαλικότητας και ελευθέρων σχέσεων»! Απίστευτο. Δεν μπορεί κάποια κόμμα να έχει τις δικές του σε ένα ζήτημα όσο παράπλευρο κι αν είναι αν δεν συμφωνεί με τους πατέρες του Μαρξισμού που αυτός ο καημός τους έτρωγε για την αλλαγή φύλου! Μετά κύριε Ευκλείδη μας μήπως έχετε αναγάγει τον μαρξισμό σε θρησκεία ώστε να επικαλείστε τα ιερά κείμενα και τους πατέρες της εκκλησίας σας, έστω κι αν τους αποκαλείτε «αριστερούς στοχαστές»; Μετά όταν απευθύνεστε στο ΚΚΕ είναι σαν να τους λέτε «έλα παππού να σου δείξω τ’ αμπελοχώραφά σου». Φαίνεται ότι έχετε άγνοια κινδύνου και δεν βλέπετε τους συντρόφους σας που κάθονται σούζα μπροστά στους παλιούς καθότι «με τον μεγαλύτερο πράσα μη φυτεύεις».
  Όμως για να σοβαρευτούμε. Ένας άνθρωπος που έχει «δυσφορία φύλου» (μάθαμε και κάτι νέο) έχει ψυχολογικά προβλήματα ιδίως αν είναι έφηβος. Γιατί συνθλίβεται ανάμεσα στην φύση του, την κοινωνία, την οικογένειά του και ιδίως τους φίλους του. Χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί και ειδικών και δεν τελειώνουν όλα με μια δήλωση, αλλά μάλλον αρχίζουν.
  Πάντως η τελευταίοι που πρέπει να μιλούν είναι οι βουλευτές που φέρνουν το θέμα στα πολιτικά λες και το φύλο έχει σχέση με τη πολιτική τοποθέτηση του καθενός. Πολλοί λοξοκοιτούν προς την εκκλησία που σαν συντηρητικός θεσμός πήρε θέση. Δεν νομίζουμε ότι την αφορά. Η γνώμη της έπρεπε να είναι συμβουλευτική αφού πρόκειται κυρίως για θέματα υγείας. Ούτε ο κ. Λεβέντης μπορεί να αποφαίνεται «Ο Θεός εποίησε άρρεν και θήλυ» κι έτσι θα μένουν ισόβια! Μήπως ρώτησε τον Θεό ή το βρήκε κάπου στην Αγία Γραφή; Αυτά είναι φαιδρά  πράγματα. Τότε γιατί επεμβαίνουμε σε ένα σωρό δυσπλασίες και δεν τις αφήνουμε να τυραννούν τον κόσμο αφού έτσι το θέλει ο Θεός! Γεμίσαμε προφήτες βρε παιδί μου! 
   Πάντως οι πρώτοι που θα ζητήσουν αλλαγή ταυτότητος φύλλου είναι οι απατεώνες, οι κακοποιοί κι όσοι χρωστούν στη εφορία! «Εδώ λέει Μπάμιας Σπύρος κι εγώ είμαι Μπάμια Σπυριδούλα κύριε έφορα!» Στην μας που επικρατεί αλαλούμ στις σχέσεις μεταξύ υπηρεσιών αυτός ο νόμος θα είναι λουκούμι για μερικούς-μερικούς. 

Κώστας Δαλακιουρίδης

Σχετικά Άρθρα

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.