Πλήθος κόσμου νεαρής ηλικίας παραβρέθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου στο βιβλιοπωλείο Νέστωρ, για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του νέου βιβλίου του αρχαιολόγου Θεόδωρου Παπακώστα, ο οποίος ήταν ευχάριστος, παραστατικός και με πολύ χιούμορ.
Στα πλαίσια της παρουσίασης ο συγγραφέας διηγήθηκε μικρές ιστοριούλες από την αρχαιότητα μερικές από τις οποίες αναλύονται και στο βιβλίο. Αρχικά διηγήθηκε την ιστορία του αρχαιολογικού χώρου του Ραμνούντα που βρίσκεται βόρεια της Αττικής κοντά στην Ερέτρια. Σε εκείνη την περιοχή είχε γίνει μια σημαντική μάχη μεταξύ Αθηναίων και Μακεδόνων με στρατηγό των Αθηναίων, Φωκίωνα. Με τη νίκη των Μακεδόνων ο Μέγας Αλέξανδρος έστειλε δώρα και χρυσάφι στο Φωκίωνα ως τον πιο τίμιο άνθρωπο που είχε γνωρίσει. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους Περσικούς Πολέμους λέγοντας «Είναι ένα ωραίο παράδειγμα για το πως ιεροποιούμε, ηρωοποιούμε και ωραιοποιούμε την ιστορία μας και τους ανθρώπους εκείνους οι οποίοι ήταν άνθρωποι που είχαν δικαίωμα να φοβηθούν, να έχουν διχογνωμία».
Με βάση αυτό αναφέρθηκε στο θρύλο του Σκυλλία και της Ύδνας, οι οποίοι έπαιξαν σημαντικό ρολό στους Περσικούς Πολέμους. Με βάση τις επιγραφές και τους παπύρους που έχουν ανακαλυφθεί ο συγγραφέας αναφέρθηκε στην ιστορία του Μάνιου Σαλάριου Σαβίνου ο οποίος ήταν ο ευεργέτης της πόλης Λυτής και στην ιστορία του μικρού Θέωνα που με βάση τον πάπυρο που ανακαλύφθηκε είχε γράψει ένα γράμμα στον πατέρα του που ταξίδευε για δουλειές εκφράζοντας τα παράπονα του. Τέλος ο συγγραφέας εξήγησε τον λόγο που αποφάσισε να σπουδάσει αρχαιολογία λέγοντας: «Ο άνθρωπος μέσα στους αιώνες, βλέποντας τα πάθη του, τα λάθη του και το πόσο μόνος μπορεί να νιώθει, έτσι και η αρχαιολογία με κάνει να νιώθω λιγότερο μόνος. Γιατί από την αρχαιότητα βλέπουμε ανθρώπους που μπορούν να νιώσουν μόνοι»
Στην παρουσίαση του βιβλίου παραβρέθηκε και ο καλλιτέχνης που δημιούργησε το εξώφυλλο κος Κώστας Παύλου.
Σε δήλωση του στο Ολύμπιο Βήμα ο συγγραφέας Θεόδωρος Παπακώστας είπε:
«Είμαι καταρχήν στη γη της καταγωγής μου διότι είμαι Κατερινιώτης στην καταγωγή και είμαι πάρα πολύ περήφανος γι' αυτό. Είναι υπέροχο να έχεις γεννηθεί κάτω από το βουνό των θεών, σε ένα τόσο υπέροχο και ευλογημένο τόπο. Το βιβλίο μου ‘'Αρχαιολογία αγάπη μου… έλα πάρε με από δω'' είναι ένα ταξίδι στις πιο περίεργες, αστείες, τρομακτικές, χαρούμενες ή δυσάρεστες ιστορίες από την αρχαιότητα που δεν ξέρουμε αλλά αξίζει να μάθουμε. Η αρχαιότητα είναι κάτι που ανήκει σε όλους και όλοι έχουν δικαίωμα να τη γνωρίσουν καλύτερα και να την αγαπήσουν για να μπορέσουμε να την κάνουμε κτήμα μας».