Θετικό Φροντιστήριο
Εκπαιδευτήρια Πλάτων

“Ίχνη Παρουσίας”… στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης

Την Παρασκευή 5 Απριλίου στις 19:00, τα ίχνη οδηγούν στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης όπου λαμβάνει χώρα μια πρωτότυπη, ταξιδιάρικη εμπειρία στον κόσμο των αισθήσεων, των ονείρων και των βιωμάτων του καθενός μας ξεχωριστά…

Πρόκειται για την παρουσίαση της νέας έκδοσης του βραβευμένου ποιητή και θεατρικού συγγραφέα από το Λιτόχωρο Πιερίας, Σάκη Στρογγύλη με γενικό τίτλο: “ΙΧΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ” η οποία ξεκίνησε μόλις να κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Εντύποις”.

Με αφορμή αυτή την εκδήλωση, ανταμώνουν αξιόλογοι άνθρωποι της εκπαίδευσης και του θεάτρου με σημαντική πορεία στους αντίστοιχους τομείς, οι οποίοι αναλαμβάνουν εξ’ ολοκλήρου την παρουσίαση αλλά και το ζωντάνεμα του βιβλίου αφήνοντας το δικό τους αποτύπωμα.

Συγκεκριμένα η Έλσα Κάλφογλου (καθηγήτρια φιλόλογος) αναλαμβάνει το κύριο μέρος της παρουσίασης  εντοπίζοντας τις τεχνικές του συγγραφέα, αποκρυπτογραφώντας τα κίνητρα και τις πιθανές αφετηρίες των θεμάτων και ξεκλειδώνοντας παράλληλες αναγνώσεις που επιφυλάσουν τα κείμενα μέσα από ένα εύστοχο, μεταδοτικό και αρχιτεκτονικά σχεδιασμένο πόνημα.

“Ίχνη Παρουσίας”… στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης

Συμπληρωματικά μιλούν οι: Γιάννης Κρανιάς (εκδόσεις Εντύποις) και Σάκης Στρογγύλης (συγγραφέας του βιβλίου) ενώ μια δυνατή ομάδα ηθοποιών τοπικών θιάσων αποδίδει ζωντανά τις εμπειρίες μέσα από την ερμηνευτική προσέγγιση τμημάτων του βιβλίου:

Βασιλειάδης Ιωάννης (θίασος ATTACKA)

Γκούντα Άννα (θέατρο ΠΗΓΑΣΟΣ)

Ζορμπάς Στέλιος (θίασος ATTACKA)

Πολυχρονίδου Αναστασία (θ. ATTACK-A / COMMEDIA)

Ραφαηλίδης Νίκος (θ. ATTACK-A / COMMEDIA)

Σμυρλής Γιώργος (θίασος ATTACKA)

Αντί εισόδου προτείνεται η προαιρετική προσφορά τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Mε την υποστήριξη του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης

****************************

Σχόλιο:

Σε αυτό το στάδιο ωρίμανσης ο ποιητής μορφοποιεί με περίτεχνη ευελιξία το λόγο ώστε να προσιδιάζει στην ιδιόλεκτο πολλών πιθανών χαρακτήρων καταφέρνοντας έτσι να “μιλάει” στη γλώσσα όλων των ηλικιών και να απαντά στα διαφορετικά ερωτηματικά κάθε γενιάς…

Με μια πολυποίκιλη θεματολογία τολμά να διέρχεται μέσα από προσωπικές δυνητικά όλων μας, αγωνίες για να οδηγηθεί διαλεκτικά στο μεγάλο κάδρο της σύγχρονης κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας συλλέγοντας τα “ευρήματα” της διαδρομής και ανάγωντας τα ακόλουθα διανοήματα στη στοιχειακή έννοια των πράγματων και τη φιλοσοφική τους θεώρηση. Αυτή η ευρηματική ισορροπία ανάμεσα στην πολυμορφικότητα του λόγου και την πολυσημία των νοημάτων, προκαλεί κι ένα επιπλέον ενδιαφέρον εκπαιδευτικού χαρακτήρα για το έργο αλλά και την ίδια την παρουσίασή του.

Σύντομο Βιογραφικό Του Συγγραφέα:

2016 – Συγκρότηση του ερασιτεχνικού θιάσου “ATTACK-A” στο Λιτόχωρο Πιερίας όπου και ως το 2023 διαθέτει τις τέσσερις κωμωδίες του τις οποίες σκηνοθετεί ο ίδιος και παρουσιάζονται σε σύνολο 12 παραστάσεων.

 

Θεατρικά έργα:

ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΣΕ ΚΡΙΣΗ

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ…ΔΡΑΜΑΤΑ

ΑΝΑΚΑΤΩΜΕΝΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ

ΠΛΑΛΟΥΝΤΑ

Διακρίσεις:

1996 – Βράβευση σε πανελλήνιο διαγωνισμό ερωτικής ποίησης από τη Διεθνή Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών (ΔΕΕΛ)

2016 – Βράβευση από τον Βρετανό πρέσβη John Kittmer σε ποιητικό διαγωνισμό αντιπολεμικού χαρακτήρα που διοργάνωσε η βρετανική πρεσβεία.

2017 – Βράβευση στον ειδικό κλάδο του 6ου πανελλήνιου ποιητικού διαγωνισμού “ΕΛΙΚΩΝ”

2017 –  Διάκριση στον διεθνή ποιητικό διαγωνισμό της ΔΕΕΛ “ΚΑΖΑΤΖΑΚΕΙΑ 2017”

Κυκλοφορίες:

2020 – “ΝΙΦΑΔΕΣ ΣΤΑΧΤΗΣ”  (εκδόσεις “Εντύποις”)

2024 – “ΙΧΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ” (εκδόσεις “Εντύποις”)

Ολύμπιο Βήμα

Ολύμπιο Βήμα

Καθημερινή Ενημέρωση με Νέα, Ειδήσεις και Απόψεις για την Κατερίνη και την Πιερία
Η Κατερίνη και η Πιερία σήμερα. Καθημερινή Ενημέρωση για τοπικές ειδήσεις, με άρθρα - απόψεις, για την πολιτική, την οικονομία, τα αθλητικά, τον πολιτισμό, τον καιρό.
Η καθημερινή εφημερίδα για την Κατερίνη και την Πιερία, από το 1974, στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Σχετικά άρθρα

Π. Ε. Πιερίας: Οι πολίτες να τηρούν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας για την διασφάλιση της υγείας και της περιουσίας τους

Π. Ε. Πιερίας: Οι πολίτες να τηρούν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας για την διασφάλιση της υγείας και της περιουσίας τους

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ: Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ενημερώνεται άμεσα από τις υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και από τις Περιφέρειες και τους...

ADVERTISEMENT

Μεθοδικό-Μεταίχμιο

Μαριάννα Τριανταφύλλου

Hondos Center

Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου
Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος
Spiroulina 300x250

ADVERTISEMENT
Σταυραετοί
ChangerZ Youth Festival
ΑΤΡΑΚΤΟΣ