Τέσσερα αδέρφια από την οικογένεια Παπαδόπουλου στην Κατερίνη, ο Γιάννης, ο Πέτρος, ο Αλέξανδρος και η Κυριακή μαζί με τον πατέρας τους Ανέστη Παπαδόπουλο, οραματιστήκαν μια πρωτότυπη κάρτα (καρτ ποστάλ) και δημιούργησαν μια startup εταιρία την Pi Tech και έχουν ήδη αναπτύξει μια σειρά από εφαρμογές που έχουν στόχο και προσανατολισμό τον πολιτισμό την υγεία και την εκπαίδευση μιας και έχουν μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον πολύ κοντά σε αυτό καθώς είχαν και έχουν την εμπειρία του ιδιωτικού σχολείου του πατέρα τους στην Κατερίνη.
Οικογενειακή υπόθεση η startup εταιρεία
Ο Γιάννης Παπαδόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, με σπουδές στο Φυσικό του ΑΠΘ, ο Πέτρος Παπαδόπουλος, CTO και τελειόφοιτος στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος και η Κυριακή Παπαδοπούλου, φοιτητές και οι δύο στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών από πολύ μικρή ηλικία μπήκαν για τα καλά στο χώρο του επιχειρεί, με δυνατά μελλοντικά σχέδια.
Ο Πέτρος Παπαδόπουλος μίλησε για την Pi Tech στο «Ολύμπιο Βήμα»
«Μαζί με τα αδέρφια μου το 2020 ιδρύσαμε την Pi Tech μια εταιρεία startup εταιρεία, με έδρα την Κατερίνη στην οποία δημιουργούμε εφαρμογές επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας κυρίως στους τομείς της εκπαίδευσης, της ιστορίας, του πολιτισμού και της υγείας, έχουμε ολοκληρώσει διάφορα project και έχουμε δημιουργήσει εφαρμογές για μουσεία, εκθέσεις, πανεπιστήμια, σχολεία και άλλους φορείς και συμμετέχουμε τόσο σε εθνικά όσο και ευρωπαϊκά προγράμματα κυρίως στον τομέα της εκπαίδευσης.»
«Στόχος μας είναι να δημιουργούμε εφαρμογές που να μειώνουν το χάσμα μεταξύ του εικονικού και του πραγματικού κόσμου και να προσελκύουν την νέα γενιά που είναι γενικά «κολλημένοι» σε στην τεχνολογία και τα κινητά να τους προσελκύουμε για να ενδιαφέρονται και πάλι για την εκπαίδευση και την ιστορία και να το κάνουν αυτό με έναν ωραίο και διασκεδαστικό τρόπο.»
Ο Πέτρος Παπαδόπουλος συνιδρυτής της εταιρείας Pi Tech μας έδωσε μια γεύση από τις εφαρμογές που δημιουργούν, μια από αυτές είναι το «εμπορικό προϊόν» Pi Card που ζωντανεύει καρτ ποστάλ. Στόχος να διηγηθούν την ιστορία και να μας μεταφέρουν σε έναν τόπο που πιθανός να έχουμε πάει, ένα μνημείο ή ένα αξιοθέατο. Η εφαρμογή διαθέσιμη σε Android και iOS αναγνωρίζοντας την κάρτα απευθείας ζωντανεύει την ιστορία, αντικείμενα και περιεχόμενο της πόλης.
Οι στόχοι για το μέλλον
Στόχος τους για το μέλλον, να φτιάξουνε ένα καρτ ποστάλ για όλες τις πόλεις του κόσμου ενώ αυτήν την στιγμή ετοιμάζουνε για την χώρα μας και συγκεκριμένα για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Επίσης θέλουνε να μπει στα αεροδρόμια και σε άλλα σημεία πώλησης, με την προσθήκη νέων πόλεων.
Πηγή έμπνευσης αυτής της δημιουργίας
ο αδερφός μου έχει ταξιδιωτικό γραφείο και όλα ξεκίνησαν από ένα ταξίδι που οργάνωνε. Καθώς σκεφτόμασταν ένα δώρο που θα δίναμε στα άτομα που θα ταξίδευαν, η πρώτη μας σκέψη ήταν να τους δωρίσουμε ένα καρτ ποστάλ που θα ζωντάνευε. Μας άρεσε σαν ιδέα αρχίσαμε να το αναλύουμε λίγο περισσότερο, το κυνηγήσαμε και αρχίσαμε την δημιουργία. Το αποτέλεσμα μας αρέσει μέχρι στιγμής, όπως και στον κόσμο.
Εφαρμογή Αγωγής Υγείας επαυξημένης πραγματικότητας:
Ο Πέτρος Παπαδόπουλος μας μιλάει για την εφαρμογή που δίνει στους μαθητές την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να εξασκηθούν στον πρακτικό τομέα.
«Επίσης έχουμε φτιάξει μια εφαρμογή σε συνεργασία με το τμήμα νοσηλευτικής του ΔΙΠΑΕ στην Σίνδο, ένα εργαλείο για φοιτητές του πανεπιστημίου όπου οι φοιτητές ακολουθούν ένα σενάριο μαθαίνουν κάποια βήματα της ενδομυϊκής ένεσης σε ζωντανή και πραγματική απεικόνιση, με ζωντανές οδηγίες για την σωστή ερμηνεία της διαδικασίας με έναν διαδραστικό τρόπο που εν τέλη είναι πιο αποτελεσματικός και όχι μέσω φωτογραφιών . Επίσης υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις τις οποίες πρέπει ο φοιτητής να απαντήσει.»
Στόχος είναι να φτιάξουμε με το τμήμα νοσηλευτικής του ΔΙΠΑΕ και άλλα τέτοια σενάρια και να τα κατεβάσουμε και σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα για περαιτέρω χρηματοδότηση και περαιτέρω ανάπτυξη της εφαρμογής.