Η δημοτική επιχείρηση Πάρκινγκ «ΠΟΛΙΣ Α.Ε.» εξόπλισε τους δημοτικούς χώρους στάθμευσης Π1 (κάτω από το Δημαρχείο) και Π3 (πλατεία Δημοκρατίας) με αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές τύπου AED. Τα «έξυπνα» αυτά μηχανήματα, τελευταίας τεχνολογίας και ιδιαίτερα εύχρηστα, μπορούν να αποδειχθούν καθοριστικά σε περιστατικά καρδιακής ανακοπής, αρκεί να ακολουθηθούν οι σαφείς οδηγίες που εμφανίζονται στη συσκευή.
Μία μικρή επένδυση με μεγάλο κοινωνικό αποτύπωμα
Η πρωτοβουλία ενισχύει σημαντικά την ασφάλεια εργαζομένων και επισκεπτών, δημιουργώντας ένα δίκτυ προστασίας σε χώρους όπου καθημερινά συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός πολιτών. Προηγήθηκε εκπαίδευση του προσωπικού στη Βασική Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (BLS), ώστε όταν χρειαστεί, η παρέμβαση να είναι άμεση και αποτελεσματική.
«Ένα βήμα για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών»
Ο Πρόεδρος της «ΠΟΛΙΣ Α.Ε.» Γιώργος Μπαλαούρας τονίζει: «Με αυτό το βήμα για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών δημιουργούμε συνθήκες πρόληψης και προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Οι απινιδωτές είναι τόσο απλοί στη χρήση που ο καθένας, αν χρειαστεί, μπορεί να σώσει μια ζωή. Είναι μία μικρή επένδυση με μεγάλο κοινωνικό αποτύπωμα, στην οποία προχωρήσαμε με την προτροπή του Δημάρχου Ι. Ντούμου».














































