Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου της Πιερίας ένωσαν την φωνή τους με όλους τους συνταξιούχους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υγεία που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιουχικών Σωματείων την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου το πρωί στη Κεντρική Πλατεία.
Δεκάδες συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν κρατώντας πανό, που έφεραν μηνύματα σχετικά με την πολιτική της κυβέρνησης για την υγεία , και τα δικαιώματα τους.
Απαιτήσαν, την πρόσληψη επαρκούς ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στο νοσοκομείο, στα Κ.Υ, στα τοπικά ιατρεία και στα ιατρεία του Ε.Φ.Κ.Α. Το άνοιγμα όλων των τοπικών ιατρείων σε όλα τα χωριά σε καθημερινή βάση με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων στην υγεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις και με μόνιμη σχέση εργασίας.
Αυξήσεις σε συντάξεις και μισθούς που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας για να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια που επιβάλλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και η κυβέρνηση. Ενός σύγχρονου αποκλειστικά δημόσιου, δωρεάν και καθολικού συστήματος υγείας.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Σωματείου ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Νομού Πιερίας Ιωάννης Ευαγγελόπουλος είπε:
Φωνάξαμε τα συνεργαζόμενα συνταξιοδοτικά σωματεία της Πιερίας στην συγκέντρωση των συνταξιούχων, καθαρά για τα ζητήματα της υγείας. Τα ζητήματα των ελλείψεων των γιατρών που έχουμε στα νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας. Τα κλειστά αγροτικά ιατρεία όπου δεν υπάρχουν γιατροί, γιατί καλύπτουν της εφημερίες στα νοσοκομεία.
Η σημερινή κινητοποίηση είναι πανελλαδική . Ζητούμε η υγεία να μην γίνει εμπόρευμα, να δώσουν επιτέλους χρήματα για την υγεία, και για όλες αυτές τις ελλείψεις που υπάρχουν σε γιατρούς, ιατροφαρμακευτικά υλικά και σε δομές.
Καταγγέλλουμε ότι αντί η κυβέρνηση να κάνει προσλήψεις και να κάνει αυτά που πρέπει μας βάζει απογευματινά χειρουργεία, επί πληρωμή με την δικαιολογία ότι έτσι θα σταματήσει το φακελάκι. Στην ουσία το νομιμοποιεί το φακελάκι, είμαστε ενάντια σε αυτήν την πολιτική το έχουμε ξαναπεί, φωνάζουμε τους συνταξιούχους να αγωνιστούν για αυτό, και τους καλούμε να συμμετέχουν μαζικά στις 28 Φλεβάρη στην γενική απεργία.
Ο πρόεδρος των συνταξιούχων εμπόρων Ν. Πιερίας Κωνσταντίνος Kαζαντζίδης δήλωσε, ”Μαζευτήκαμε σήμερα εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για το απαράδεκτο με τα απογευματινά χειρουργεία. Δεν είναι δυνατόν το 2024 αντί να πάμε μπροστά να πάμε πίσω. Πιστεύω ότι το νομοσχέδιο θα το πάρουν πίσω και δεν θα το προχωρήσουν κα θέλουμε να εξοπλίσουν τα Νοσοκομεία μας, τα Κέντρα Υγείας και γενικότερα να δώσαν φάρμακα, στους συνταξιούχους που μας έχουν χρεώσει τόσα πολλά από τις συντάξεις που δεν μας φτάνουν.”
Ο πρόεδρος ομοσπονδίας συνταξιούχων του ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης δήλωσε:
”Είμαστε σήμερα στην Κατερίνη και σε όλη την Ελλάδα γίνεται παρόμοιες συγκεντρώσεις. Οι συνταξιούχοι διαμαρτυρόμαστε ενάντια στις αντιλαϊκές, αντισυνταξιοδοτικές, αντεργατικές πολιτικές που έχουν τσακίσει την ζωή μας. Όλες οι κυβερνήσεις, όλα τα χρόνια τα μέτρα που πήρανε σε βάρος μας συνεχίζονται με έναν πολύ άγριο τρόπο και σήμερα.
Όλες οι περικοπές που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια ισχύουν και τώρ, με την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, αλλά και με την ιδιωτικοποίηση πέρα της υγείας κινδυνεύουν οι ζωές μας, να πεθάνουμε στην φτώχεια και στην ανέχεια και τελικά να μην μπορούμε να μπούμε στο νοσοκομείο.
Απαιτούμε τώρα να προσληφθούν γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, να ανοίξουν τα νοσοκομεία, η υγεία να είναι αποκλειστικά δημόσια και φυσικά να μην πληρώνει κανείς ειδικά οι συνταξιούχοι. Σε όλη μας την ζωή έχουμε πληρώσει ως φορολογούμενοι, ως εργαζόμενοι, πληρώνουμε σήμερα ως συνταξιούχοι και στην εφορία και έχουν κρατήσεις για την υγεία. Επόμενος τα έχουμε πληρώσει πολλές φορές και δεν μπορούμε να δεχτούμε τις πολιτικές όποιος έχει λεφτά΄θα ζει και όποιος δεν έχει θα πεθάνει. Γι’ αυτό είμαστε στον δρόμο του αγώνα και θα συνεχίσουμε γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή.”