Σε κλίμα συνεργασίας και κοινωνικής προσφοράς, η Ένωση Ποντίων Πιερίας συμμετείχε για ακόμη μία χρονιά, το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025, στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας, στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.
Μουσική και χορός στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό
Η παρουσία της Ένωσης πλαισιώθηκε από τη χορωδία του συλλόγου, η οποία υπό τη διεύθυνση του Μάκη Λολοσίδη παρουσίασε παραδοσιακά τραγούδια, ενώ τα χορευτικά τμήματα με τους μικρούς χορευτές, υπό την καθοδήγηση της Έφης Τουμπουλίδου, απέδωσαν παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς.
Τη μουσική συνοδεία προσέφεραν ο Δημήτρης Καρακώνης στη λύρα και ο Φάνης Μεγαλόπουλος στο νταούλι, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός ζωντανού πολιτιστικού δρώμενου στον προαύλιο χώρο του Καπνικού Σταθμού.
Πολιτισμός με κοινωνικό αποτύπωμα
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, Κώστας Παπουτσίδης, απηύθυνε χαιρετισμό, αναφερόμενος στο έργο του Ηλία Τσολακίδη και των μελών της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας. Όπως τόνισε, η προσφορά τους αποτελεί παράδειγμα ανιδιοτελούς κοινωνικής δράσης.
Παράλληλα, επισήμανε ότι ο πολιτισμός αποκτά ουσιαστικό ρόλο όταν συνδέεται με την κοινωνία και την αλληλεγγύη, υπογραμμίζοντας τη βούληση του συλλόγου να συνεχίσει να στηρίζει ανάλογες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τη συνοχή και την κοινωνική προσφορά στην Πιερία.


















































