Σάββατο 8 Αυγ 2020 18:07      

ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ: Ο κακός μας ο καιρός

Αγαπητέ κύριε Καιρέ! Από υγεία είμαστε καλά, το αυτό επιθυμούμε και δι’ ημάς. Προχτές βγήκαμε χωρίς ομπρέλα με καλοκαιρινό πουκάμισο και γυρίσαμε σαν βρεγμένες γάτες. Το χειρότερο είναι ότι στα μισά του δρόμου φύσηξε ένας αέρας κι αρπάξαμε καλοκαιριάτικα  ένα συνάχι που δεν περιγράφεται.

 Όμως πάλι καλά. Ο γείτονας που πήγε για μπάνιο ούτε πρόλαβε να μπει στο νερό κι έγινε παπί. Πάνω στην τρεχάλα προς το αυτοκίνητο τον πιάνει  ένα χαλάζι τον γέμισε καρούμπαλα. Χώρια τα αστραπόβροντα και τα αστροπελέκια που τον κυνηγούσαν.

 Έτσι τον βλέπω να συμβουλεύεται συνέχεια την πρόβλεψη του καιρού πριν ξεμυτίσει από το σπίτι του. Έλα όμως που αυτός αλλάζει σαν την ώρα. «Στον επόμενο τόνο θα βρέχει», «στον επόμενο θα χιονίζει». Άντε τώρα να βασιστείς σε τέτοια πρόβλεψη για να προγραμματίσεις τη δουλειά σου.

 Γι αυτό λοιπόν κύριε Καιρέ σε παρακαλούμε να σοβαρευτείς γιατί έτσι δεν το βγάζουμε το καλοκαίρι.

 - Τι σημαίνει να σοβαρευτούμε πρώτα εμείς; Εμείς είμαστε τα αφεντικά και οι κυρίαρχοι της γης και οφείλεις υπακοή γιατί θα σου αλλάξουμε την πίστη.

 - Τι θα πει θα μας φέρεις ξανά μια εποχή παγετώνων για να δούμε ποιος είναι το αφεντικό; Το πας φιρί –φιρί να φας καμιά πυρηνική βόμβα στο κεφάλι σου.

 - Αυτή την παροιμία δεν την καταλάβαμε: τι εννοείς με το «όποιος σκάβει τον λάκκο του αλλουνού..». Ορίστε μας: «μαγκέψανε τα μπρόκολα και θα δείρουν τον μανάβη»!

 - Τι σημαίνει δεν λέμε σωστά την παροιμία; Θέλεις να μας πιάσει η λογοκρισία;

 Όπως βλέπετε πρόκειται για αγύριστο κεφάλι και δεν παίρνει από λόγια. Χειρότερος κι από τον Ερντογάν έγινε. Είναι απρόβλεπτος, επιθετικός κι όλο τσατίλα. 

Scroll to Top