Κυριακή 29 Νοε 2020 18:17      

ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ: Ο πιο φοβερός ιός.

Μας έχει μείνει η εικόνα του Πάπα να προσεύχεται μοναχικά για να απαλλάξει ο καλός Θεούλης την ανθρωπότητα από τον κορονοϊό. Από το ύφος που είχε όταν αναχωρούσε φαίνεται ότι δεν εισακούστηκε. Καμιά φορά όταν κανείς προσεύχεται νιώθει στο τέλος κάποια ανακούφιση σαν κάποιος να τον άκουσε. Το λέει και ο Λάο Τσε «Στάσου εκεί που αρχίζει το σκοτάδι της ύπαρξης και φώναξε στο κενό. Σίγουρα κάποιος θα σου απαντήσει». Το ποιος δεν έχει σημασία. Η συμπάθεια στο Σύμπαν εκδηλώθηκε.

Φυσικά δεν ξέρουμε τι απάντησε ο Μεγαλοδύναμος στον Πάπα αλλά το μαντεύουμε.

- Πολυεύσπλαχε, Πανάγαθε, Παντοδύναμε...

- Παράτα το γλείψιμο και μπες στο ψητό.

- Υποθέτω ότι το γνωρίζεις.

- Ναι αλλά είναι άλλο να σου το λένε.

- Ξέρεις ένα σωρό αθώοι άνθρωποι...

- Τι είπες; Αθώοι άνθρωποι; Ας καγχάσω. Δεν μου λες; Πόσους θανάτους θα προκαλέσει αυτός ο ιός;

- Μπορεί και ένα εκατομμύριο.

- Πόσα πλάσματα σκότωσε ο άνθρωπος; Πόσα ζώα, πόσα κήτη πόσα πουλιά; Πόσα δηλητηρίασε; Πόσα δάση έκαψε, πόσες θάλασσες μόλυνε, πόσα ποτάμια πόσες λίμνες; Όπου πατάει ο άνθρωπος χορτάρι δεν φυτρώνει.

- Τα παραλέτε Άγιε:

- Δηλαδή Εγώ Άγιος κι εσύ Αγιότατος; Τι καμώματα είναι αυτά;

- Δηλαδή θέλω να πω...

- Έχετε κατακτήσει τη Γη, έχετε εκτοπίσει όλα τα άλλα όντα, φτιάχνετε τερατούπολεις κι αυξάνεστε πέρα από κάθε όριο. Είστε το μόνο είδος που δεν έχει αυτοπεριορισμό που αγνοεί τις επιταγές της φύσης. Δεν σας φτάνει ο χώρος και πολεμάτε να τον επεκτείνετε, να κλέψετε να ρημάξετε λες και είστε αιώνιοι .Όχι δεν είστε. Και τώρα το καταλαβαίνετε. Μια απρόσεχτη εισπνοή και τα όνειρα γίνονται στάχτη. Όχι Δεν θα παραβιάσω τους νόμους Μου για να σας βοηθήσω. Έχετε τη λογική, άσχετα αν δεν τη χρησιμοποιείτε. Ο άνθρωπος είναι ο πιο φοβερός ιός στη φύση κι ας μην έχει τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του. Καταστρέφει το περιβάλλον όπως ο ιός τα κύτταρα για να αναπαραχθεί, ακόμα κι αν αυτό θα σημάνει και το δικό του τέλος. Η ακρόαση Φραγκίσκε έληξε...

Κώστας Δαλακιουρίδης

Scroll to Top