Σάββατο 28 Νοε 2020 14:18      

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Συνταγή της Ημέρας: Αφράτα Τυροπιτάκια

ΥΛΙΚΑ

  • 2 αυγά
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 1 ποτήρι χλιαρό γάλα
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. ζάχαρη
  • 1/2 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1 κ. γλ. μπέικιν
  • Αλεύρι όσο πάρει 
  • 1 κρόκο αυγού  με λίγο λάδι για την επάλειψη 
  • λίγο σουσάμι
  • Για την γέμιση :::Μπορούμε με τυρί και 1 αυγό με ,,  η λουκάνικο τύπου Φρανκφούρτης τα μίνι. όταν θέλουμε αλμυρά!!
  • Ακόμα μπορούμε για γλυκά κομμάτια  από σοκολάτα υγεία η Μερέντα η μαρμελάδα!!.....

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμειγνύουμε σ΄ ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε, ώστε να γίνει ελαφρός  σφιχτή και εύπλαστη ζύμη Σκεπάζουμε  με μια μεμβράνη καλά και αφήνουμε  να ξεκουραστεί να φουσκώσει για 1 και 1/2 περίπου ώρες.

Την μοιράζουμε σε 4 ξεχωριστά τμήματα 

Ανοίγουμε το κάθε τμήμα σε στρογγυλό φύλλο. Χαράζουμε το φύλλο σε 8 τμήματα ή και περισσότερα αν το επιθυμούμε. Τοποθετούμε σε κάθε τμήμα την γέμιση, που θέλουμε, η οποία μπορεί να είναι γέμιση για τυροπιτάκια, σπανακοπιτάκια, ακόμη και μερέντα ) και το τυλίγουμε, όπως τα κρουασάν.

Τα τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα, που έχουμε βουτυρώσει. Τα αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού, που τον έχουμε διαλύσει με λίγο λάδι και τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Τα αφήνουμε για 30 λεπτά περίπου να φουσκώσουν. Τα ψήνουμε στον φούρνο στους 190 βαθμούς, τόσο όσο θα χρειασθεί μέχρι να ψηθούν καλά και να πάρουν το χρυσοκίτρινο χρώμα.

Καλή επιτυχία!!

Ελένη Σιδηροπουλου

Ακολουθήστε το "Ο.Β." στο twitter και κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν!

Scroll to Top