Γράφει η Ελένη Σιδηροπούλου – Τομπουλίδου
Υλικα
- 20-25 Κολοκυθοανθούς
- 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- μαϊντανό
- άνηθο ψιλοκομμένο
- δυόσμο ψιλοκομμένα
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- ½ κούπα τσαγιού ελαιόλαδο για μέσα στο φαγητο
- 1/2 κούπα για επάνω
- Ζεστό νερό
- Αν θέλετε τα γεμίζετε και με κιμά μονο του!!! η σε συνδυασμό με το ρύζι!!!
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε τα το ελαιόλαδο και προσθέτετε το κρεμμύδι, σοτάρετε μέχρι να μαραθεί. Στη συνέχεια προσθέστε το ρύζι και ανακατεύετε συνεχώς. Προσθέτετε 1 1/2 φλιτζάνι νερό και αφήνετε να σιγοβράζει μέχρι να ελαττωθεί το νερό στο ελάχιστο. Προσθέτετε αλατοπίπερο και τα αρωματικά, ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσει.
Γεμίζετε τους κολοκυθοανθούς από 1 κουταλιά της σούπας με το ρύζι (μη γεμίζετε παραπάνω τους κολοκυθοανθούς διότι θα φουσκώσουν κατά το μαγείρεμα) και κλείνετε τους στρίβοντας τους και τοποθετήστε τους κυκλικά σε μια ρηχή κατσαρόλα . Στη συνέχεια ρίχνετε ελαιόλαδο απο επάνω . Τοποθετήστε τους μέσα στην κατσαρόλα φωτιά για 40 λεπτά!!σε σιγανή φωτιά…
*Οι Κολοκυθοανθοι μαζεύονται πρωινές ώρες με την δροσιά για να ειναι ανοιχτοί και οπως τους κόβετε τους βάζετε τον έναν μεσα στον άλλον ετσι ώστε να πάρουν και την θέση τους
μαγειρεύονται άμεσα !!
Επίσης γίνονται και τηγανητοί με κουρκούτι…
Καλή Επιτυχία
Ελένη Σιδηροπούλου – Τομπουλίδου