Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου, 2025
Ολύμπιο Βήμα - Τα Νέα της Κατερίνης και της Πιερίας - Καθημερινή Ενημέρωση
ΒΗΜΑ...τίζοντας
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Αγγελίες
No Result
View All Result
Ολύμπιο Βήμα - Τα Νέα της Κατερίνης και της Πιερίας - Καθημερινή Ενημέρωση
No Result
View All Result
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Φεστιβάλ Ολύμπου
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός
  • Άρθρα – Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Αγγελίες
  • Καιρός Live
  • Κλιματική Αλλαγή
  • Επικοινωνία
  • Αναγγελία γάμου με ένα κλικ
  • Live οι τιμές καυσίμων
  • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κατερίνης
  • Χρήσιμα Τηλέφωνα – Πρώτες βοήθειες
Θετικό Φροντιστήριο
Hondos Center
  Συμβαίνει Τώρα
ΕΛΜΕ Πιερίας: Ενημερωτική εκδήλωση για το συνταξιοδοτικό στην «Εκάβη» 4 Δεκεμβρίου 2025
Φυσιολατρικός Σύλλογος Λιτοχώρου «Όλυμπος» – Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων Δεκεμβρίου 2025 4 Δεκεμβρίου 2025
Ο Ιστορικός Ποντιακός Σύλλογος Κοτζά Αναστάς στο νέο Ποντιακό Ραδιόφωνο Νέας Τραπεζούντας 4 Δεκεμβρίου 2025
Γ’ Εθνική & αγροτικές κινητοποιήσεις: Πιθανή αναβολή της αγωνιστικής δράσης 4 Δεκεμβρίου 2025
Γ’ Εθνική: Ο πρώτος γύρος και οι κορυφαίοι σκόρερ 4 Δεκεμβρίου 2025
Next
Prev

Ολύμπιο Βήμα » Τρόπος Ζωής » Το κρασί και η πρωτοχρονιάτικη πίτα της ζωής μεταξύ Ολύμπου και Πιερίων

Το κρασί και η πρωτοχρονιάτικη πίτα της ζωής μεταξύ Ολύμπου και Πιερίων

Ολύμπιο ΒήμαΑπόΟλύμπιο Βήμα
31 Δεκεμβρίου, 2023
Τα Φημισμένα Κρασιά από το Οινοποιείο Κούρτη και η Παραδοσιακή Χειροποίητη Πίτα τους

Φημισμένα κρασιά από το Οινοποιείο Κούρτη και η παραδοσιακή χειροποίητη πίτα τους

ADVERTISEMENT

ΙΕΛ ΛΥΔΙΑ

Μαριάννα Τριανταφύλλου


Επισκεφθείτε το Spiroulina Shop
Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου
Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος
ADVERTISEMENT

Αυτός ο χώρος μεταξύ Ολύμπου και Πιερίων ζει ανασαίνοντας την αύρα της Μυθολογίας, που πνέει από τις κορυφές των ευλογημένων από τους Θεούς και τις Μούσες ορέων. Αυτή η ίδια αύρα που χαϊδεύει τις γυμνές, αυτή την εποχή, βέργες των αμπελώνων, για να πάρουν δύναμη, να φυλλώσουν και να δέσουν μεθυστικό καρπό.

Και μετά τον τρύγο και το «πάτημα» των σταφυλιών, αυτή η ίδια αύρα –περίσσευμα θείας χάριτος–, διαπερνά τα δρύινα βαρέλια του Κτήματος Κούρτη, γύρω από την αυλή, των γευστικών θαυμάτων στη Ράχη Πιερίας, για να προσδώσει ακόμη μεγαλύτερη ιερότητα στο κρασί, με την επίκληση του Όνειρου, του αγγέλου του Δία που χάριζε στους ανθρώπους τα όνειρα, τα παιδιά της Νύχτας.

«Όνειρος» και «Νύχτα» είναι δύο από τα επιφανή κρασιά-δημιουργίες του Απόστολου Κούρτη, ενός από τους πιο φιλοσοφημένους «ροκ» οινοποιούς που έχουμε γνωρίσει. Αλλά, μαζί και με τα άλλα αδέλφια τους, το λευκό και ερυθρό «Οινόβιον», την «Ινώ», την «Ηώ», το «Ξινόμαυρο», και τα στερνοπαίδια «Ασύρτικο» και «Ρετσίνα», δεν είναι απλώς καλά κρασιά, αλλά ενσωματώνουν στην γεύση τους το κλίμα της περιοχής.

Και αφού μιλάμε για κρασιά, εκτός από το γενικότερο κλίμα, σπουδαίο ρόλο στον τελικό χαρακτήρα τους παίζει και το μικροκλίμα του αμπελώνα. Για εμάς, όμως, που είχαμε την ευτυχία να το ζήσουμε, το μικροκλίμα της αυλής του οινοποιείου Κούρτη, παίζει καθοριστικό ρόλο στη γεύση και τον χαρακτήρα των κρασιών του.

Τα Φημισμένα Κρασιά από το Οινοποιείο Κούρτη και η Παραδοσιακή Χειροποίητη Πίτα τους
Τα χειμωνιάτικα χρώματα των Πιέριων Όρεων/Photo: Νίκος Γ. Μαστροπαύλος

Τα χειμωνιάτικα χρώματα στα Πιέρια Όρη

Πριν απ’ όλα οι θεοί έκαναν το μεράκι και το έβαλαν μέσα μας για να μας τιμήσουν ή και να μας δοκιμάζουν αδιάκοπα. Θα καταλάβετε αν δείτε πως ο Απόστολος αγαπά τα κλήματά του με γνήσια οικολογική συνείδηση (η οικολογία είναι αντίληψη για τη ζωή, λέει), πως περιποιείται, μαζί με τα ζωντανά και τον μπαξέ, τις τριανταφυλλιές που προειδοποιούν για τις ασθένειες των αμπελιών ο κύριος Κώστας, ο πατέρας του, πως πλουμίζει τις φιάλες του κρασιού η αδελφή του η Βάσω, πως φτιάχνει λουκάνικα στο κρεοπωλείο τους στη Ράχη η άλλη αδελφή του η Φιλιώ, πως πήζει τυρί και πως φτιάχνει την πίτα και τη φουρνίζει η μητέρα, η κυρία Αφροδίτη.

 

Hondos-InPost
Τα Φημισμένα Κρασιά από το Οινοποιείο Κούρτη και η Παραδοσιακή Χειροποίητη Πίτα τους
Η αυλή των γευστικών θαυμάτων του Κτήματος Κούρτη/Photo: Νίκος Γ. Μαστροπαύλος
Τα Φημισμένα Κρασιά από το Οινοποιείο Κούρτη και η Παραδοσιακή Χειροποίητη Πίτα τους
Τα άπαντα του Κτήματος Κούρτη/Photo: Νίκος Γ. Μαστροπαύλος

Και μετά είναι οι αξίες, ακόμη και των πιο απλών πραγμάτων που κουβαλούν μικρές ιστορίες και συναισθήματα. Το σινί μέσα στο οποίο η κυρία Αφροδίτη ταιριάζει την χορτόπιτα, δώρο από το γάμο της με τον κύριο Κώστα το 1966, ή το υφαντό χράμι του 1930 που το είχαν για αυτή τη δουλειά, να σκεπάζουν ζεστά τις πίτες και τα ψωμιά. Και η ετικέτα του πιο νέου κρασιού, που από το κέντρο του Αιγαίου μετακινήθηκε βόρεια και μπήκε στην οικογένεια, του «Ασύρτικου», είναι αναπαραγωγή του προσκλητήριου του γάμου του Απόστολου με τη Σοφία.

Τα Φημισμένα Κρασιά από το Οινοποιείο Κούρτη και η Παραδοσιακή Χειροποίητη Πίτα τους
Ο αμπελώνας Κούρτη με φόντο τον Όλυμπο/Photo: Νίκος Γ. Μαστροπαύλος

Και μετά είναι η καταγωγή των ευγενών καθημερινών υλικών. Αξέχαστη η πρώτη δοκιμή του παλαιωμένου έξι μήνες σε καινούργιο δρύινο βαρέλι μονοποικιλιακού αρωματικού Trebbiano, που μετά πήρε το όνομα «Ινώ», σε συνδυασμό με το λευκό τυρί που πήζει η κυρία Αφροδίτη με γάλα από τις κατσίκες που φροντίζει ο κύριος Κώστας. Τις εποχές που τα ζώα δεν είχαν γάλα συνδυάζαμε το λευκό κρασί, όπως το λευκό «Οινόβιον» (100% Ασύρτικο) ή τη «Νύχτα» (90% Βιδιανό, 10% Ασύρτικο), με τη φέτα που παράγουν οι μοναχοί του Αγίου Διονυσίου Εν Ολύμπω.

Τα Φημισμένα Κρασιά από το Οινοποιείο Κούρτη και η Παραδοσιακή Χειροποίητη Πίτα τους
Ο Απόστολος Κούρτης στο κελάρι του οινοποιείου του/Photo: Νίκος Γ. Μαστροπαύλος

Τα Φημισμένα Κρασιά από το Οινοποιείο Κούρτη και η Παραδοσιακή Χειροποίητη Πίτα τους
Δοκιμάζοντας τον «Όνειρο»/Photo: Νίκος Γ. Μαστροπαύλος
Τα Φημισμένα Κρασιά από το Οινοποιείο Κούρτη και η Παραδοσιακή Χειροποίητη Πίτα τους
Δοκιμάζοντας τον «Όνειρο»/Photo: Νίκος Γ. Μαστροπαύλος

Και τα λευκά κρασιά έμεναν στο τραπέζι για μια ακόμη ακολουθία, την μοναστηριακής έμπνευσης μελιτζανοσαλάτα, με υλικά από το μποστάνι του κυρίου Κώστα, μελιτζάνες ψητές και καπνιστές στα κάρβουνα και πράσινες πιπεριές «κατσίκες», με μπόλικο σκόρδο όχι ενσωματωμένο για να δίνει άρωμα αλλά να μπορεί και να αποφευχθεί απ’ όσους δεν το προτιμούν, ελαιόλαδο της οικογένειας, ξίδι βαλσάμικο και καρύδια που μαζεύει η οικογένεια της Φιλιώς.

Τα Φημισμένα Κρασιά από το Οινοποιείο Κούρτη και η Παραδοσιακή Χειροποίητη Πίτα τους
Μελιτζανοσαλάτα μοναστηριακή/Photo: Νίκος Γ. Μαστροπαύλος

Τα Φημισμένα Κρασιά από το Οινοποιείο Κούρτη και η Παραδοσιακή Χειροποίητη Πίτα τους
Σπιτικό κατσικίσιο τυρί και Trebbiano/Photo: Νίκος Γ. Μαστροπαύλος
Τα Φημισμένα Κρασιά από το Οινοποιείο Κούρτη και η Παραδοσιακή Χειροποίητη Πίτα τους
Μπουγιουρντί παρέα με την «Hώ»/Photo: Νίκος Γ. Μαστροπαύλος

Η αλληλουχία των κρασιών αρχίζει να παίρνει πιο έντονο χρώμα, καθώς ταιριάζει η «Ηώς» (ροζέ ημίξηρος, Ξινόμαυρο 80% και Syrah 20%) με το μπουγιουρντί από τέσσερα τυριά που έδεσαν στη φωτιά (φέτα από τον Όλυμπο, γραβιέρα από τη Κρήτη, παλαιωμένο ανθότυρο και φρέσκια μυζήθρα δική τους) μαζί με πράσινες και κόκκινες πιπεριές, φρέσκο κρεμμυδάκι και άγρια ρίγανη. Τα κρασιά παίρνουν σιγά-σιγά το δρόμο τους προς το βαθύ ρουμπινί χρώμα του δυναμικού «Ξινόμαυρου» (100% Ξινόμαυρο), καθώς ο Απόστολος μαγειρεύει επί τόπου χωριάτικα λουκάνικα με κρεμμύδια, ελαιόλαδο και ντομάτα, και δύο «σβησίματα» με δικό τους γλυκό κρασί στην αρχή και με Trebbiano στο τέλος. Ενδιαμέσως ξεπλένουμε τις «αμαρτίες» μας με νερό από την πηγή των Πιερίων Ορέων «Πεσμένο Ελάφι», πριν προχωρήσουμε στην σπαλομπριζόλα και στην ολόκληρη πανσέτα που ψήνονταν στη σούβλα και στο «Oniros» (Syrah 45%, Ξινόμαυρο 35%, Αγιωργίτικο 10%, Cabernet Sauvignon 10%).

Τα Φημισμένα Κρασιά από το Οινοποιείο Κούρτη και η Παραδοσιακή Χειροποίητη Πίτα τους
Τα λουκάνικα με τα κρεμμύδια στη φωτιά/Photo: Νίκος Γ. Μαστροπαύλος
Τα Φημισμένα Κρασιά από το Οινοποιείο Κούρτη και η Παραδοσιακή Χειροποίητη Πίτα τους
Σπαλομπριζόλα και ολόκληρη πανσέτα στη σούβλα/Photo: Νίκος Γ. Μαστροπαύλος

Αυτό το πυκνό, μαυροκόκκινο, υψηλής έντασης κρασί είναι το καμάρι του Απόστολου και καθώς το στριφογυρίζει μέσα στο ποτήρι με τη χαρακτηριστική κίνηση των απαιτητικών δοκιμαστών κρασιών, λέει ότι δακρύζει από χαρά, κι αυτά τα «δάκρυα» στα τοιχώματα του ποτηριού δείχνουν ότι το σώμα του έχει δουλευτεί σωστά. Και με την ταυτόχρονη περιστροφική ανάδευση το κρασί οξυγονώνεται και ανταποδίδει τα αρώματα που κρατά καλά κλεισμένα μέσα στο σώμα του, το οποίο με το χρώμα του μιλά για την ποιότητά του σταφυλιού που οινοποιήθηκε. Το έντονο κόκκινο είναι δείγμα φρεσκάδας και η διαύγεια υγείας.

Η πρωτοχρονιάτικη πίτα της ζωής που μπορεί να γίνει και τυχερή βασιλόπιτα

1 of 7
- +
Τα Φημισμένα Κρασιά από το Οινοποιείο Κούρτη και η Παραδοσιακή Χειροποίητη Πίτα τους
Τα Φημισμένα Κρασιά από το Οινοποιείο Κούρτη και η Παραδοσιακή Χειροποίητη Πίτα τους
Τα Φημισμένα Κρασιά από το Οινοποιείο Κούρτη και η Παραδοσιακή Χειροποίητη Πίτα τους
Τα Φημισμένα Κρασιά από το Οινοποιείο Κούρτη και η Παραδοσιακή Χειροποίητη Πίτα τους
Τα Φημισμένα Κρασιά από το Οινοποιείο Κούρτη και η Παραδοσιακή Χειροποίητη Πίτα τους
Τα Φημισμένα Κρασιά από το Οινοποιείο Κούρτη και η Παραδοσιακή Χειροποίητη Πίτα τους
Τα Φημισμένα Κρασιά από το Οινοποιείο Κούρτη και η Παραδοσιακή Χειροποίητη Πίτα τους

1. Η κυρία Αφροδίτη ανοίγει μια ενότητα φύλλων για τη βάση της πίτας/Photo: Νίκος Γ. Μαστροπαύλος

Τα Φημισμένα Κρασιά από το Οινοποιείο Κούρτη και η Παραδοσιακή Χειροποίητη Πίτα τους

2. Το γέμισμα της πίτας/Photo: Νίκος Γ. Μαστροπαύλος

Τα Φημισμένα Κρασιά από το Οινοποιείο Κούρτη και η Παραδοσιακή Χειροποίητη Πίτα τους

3. Το σκέπασμα της πίτας/Photo: Νίκος Γ. Μαστροπαύλος

Τα Φημισμένα Κρασιά από το Οινοποιείο Κούρτη και η Παραδοσιακή Χειροποίητη Πίτα τους

4. Το χάραγμα της πίτας με την ανάποδη κόψη του μαχαιριού/Photo: Νίκος Γ. Μαστροπαύλος

Τα Φημισμένα Κρασιά από το Οινοποιείο Κούρτη και η Παραδοσιακή Χειροποίητη Πίτα τους

5. Το πύρωμα του φούρνου με πραγματικά ξύλα/Photo: Νίκος Γ. Μαστροπαύλος

Τα Φημισμένα Κρασιά από το Οινοποιείο Κούρτη και η Παραδοσιακή Χειροποίητη Πίτα τους

6. Η πίτα μόλις έχει βγει από τον φούρνο/Photo: Νίκος Γ. Μαστροπαύλος

Τα Φημισμένα Κρασιά από το Οινοποιείο Κούρτη και η Παραδοσιακή Χειροποίητη Πίτα τους

7. Η πίτα της ζωής που μπορεί να γίνει και τυχερή βασιλόπιτα/Photo: Νίκος Γ. Μαστροπαύλος

Τα Φημισμένα Κρασιά από το Οινοποιείο Κούρτη και η Παραδοσιακή Χειροποίητη Πίτα τους

Κι έτσι έρχεται η πολυπόθητη ώρα η κυρία Αφροδίτη να ανοίξει ο φούρνο της αυλής και να βγάλει έτοιμη και λαχταριστή την πίτα που η ίδια είχε ετοιμάσει ξεκινώντας αχάραγα την ετοιμασία που στα μάτια μας φαντάζει ιεροτελεστία. Ζυμώνει δικό της αλεύρι με νερό, αλάτι, δυο-τρεις κρόκους αβγών και λίγο ελαιόλαδο και φτιάχνει ένα μαλακό ζυμάρι που χωρίζει σε μπαλάκια.

Το κάθε μπαλάκι ζυμάρι είναι και ένα φύλλο από τα πολλά που κλείνουν την πίτα, δεκαέξι συνολικά. Δέκα κάτω και έξι επάνω. Ανοίγει το μπαλάκι με τη φυλλόβεργα ως ένα σημείο, τα βουτυρώνει με ένα μίγμα φυτικού βουτύρου και σπορέλαιου και καλού λαδιού όπως χαρακτηριστικά λέει, ώστε να ξεχωρίσουν και να είναι τραγανά όταν ψηθούν, και τα ανοίγει σε ενότητες. Επτά και τρία στον πάτο του χάλκινου σινιού, τη γέμιση, πέντε από πάνω και ένα μεγαλύτερο που κλείνει την πίτα, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο, να φουσκώσει ανεμπόδιστα.

Τη γέμιση συνθέτουν το σπανάκι, το πράσο, το ασπράδι των αβγών που οι κρόκοι τους μπήκαν στο ζυμάρι, η φέτα που έπηξε η ίδια η κυρία Αφροδίτη, ελαιόλαδο και τραχανά για να τραβήξει τα υγρά. Με τέχνη έκλεισε την πίτα με το επάνω φύλλο, και βγήκε στην αυλή για μια ακόμη επίδειξη μαεστρίας, το πύρωμα του φούρνου με κλαδιά. Καθώς την παρακολουθούμε τώρα στο άναμμα του φούρνου και αρκετή ώρα αργότερα στο ξεφούρνισμα και στο ευλαβικό μοίρασμα της ροδοψημένης πίτας, τόσο πιο πολύ τονίζεται μέσα μας η ιερότητα της τελετουργίας.

Τα Φημισμένα Κρασιά από το Οινοποιείο Κούρτη και η Παραδοσιακή Χειροποίητη Πίτα τους
Εις υγείαν κάθε νέου με παλαιωμένη γκράπα/Photo: Νίκος Γ. Μαστροπαύλος

Ιδιαιτέρως εδώ στα βόρεια, οι χορτόπιτες, οι τυρόπιτες, οι σουσαμόπιτες, οι κιμαδόπιτες, οι πίτες με τραγί, συμβολίζουν, εν τέλει, την ίδια τη ζωή και το καλό, αφού εξακολουθούν να τις βάζουν στο κέντρο του πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού ως βασιλόπιτες. Τότε, βέβαια, δεν υπήρχε στην κάβα του Κτήματος Κούρτη το «Ασύρτικο», αλλά, αν μας θέλει ξανά η τύχη να βρεθούμε στην αυλή με μια νέα πίτα της κυρίας Αφροδίτης μπροστά μας, σίγουρα θα προτιμήσουμε αυτό το κρασί για να την ταιριάξουμε. Και, βέβαια, πάντα σε αυτή την αυλή των θαυμάτων, οι τελετουργίες ολοκληρώνονται με την πανηγυρική, καρυκευμένη από τον χρόνο που κυλά, παλαιωμένη, γράπα.

Ο Νίκος Γ. Μαστροπαύλος είναι δημοσιογράφος, δημιουργός της eudemonia.gr, ιστοσελίδας αφιερωμένης στον πολιτισμό των καθημερινών απολαύσεων στην Ελλάδα και στην Κύπρο



Μεθοδικό-Μεταίχμιο
Πηγή: travel.gr
Ολύμπιο Βήμα

Ολύμπιο Βήμα

Δημιουργός περιεχομένου στο olympiobima.gr.
Καθημερινή Ενημέρωση για τοπικές ειδήσεις, με άρθρα - απόψεις, για την πολιτική, την οικονομία, τα αθλητικά, τον πολιτισμό, τον καιρό.
Η καθημερινή εφημερίδα για την Κατερίνη και την Πιερία, από το 1974, στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Πληροφορίες για το Ολύμπιο Βήμα
Επικοινωνία

Ακολουθήστε το Ολύμπιο Βήμα

Μείνετε ενημερωμένοι με αξιόπιστες ειδήσεις από την Κατερίνη, την Πιερία, την Ελλάδα και τον κόσμο, καθημερινά στο olympiobima.gr.

Ολύμπιο Βήμα στο Google News Ακολουθήστε μας στο Google News
Προηγούμενο Άρθρο

Οι αυξήσεις για το 2024 σε εργαζομένους, συνταξιούχους και κοινωνικά ευάλωτους

Επόμενο Άρθρο

Κατερίνη: Πήγαν να πουν τα κάλαντα με αυτοκίνητο και ηχεία

Σχετικά άρθρα

Τι θα φάμε σήμερα – Κρεμμυδοντολμάδες
Γεύσεις

Τι θα φάμε σήμερα – Κρεμμυδοντολμάδες

27 Νοεμβρίου 2025
Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών
Γεύσεις

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

25 Οκτωβρίου 2025
Το σκορδόψωμο μοιάζει με πίτσα
Γεύσεις

Το σκορδόψωμο μοιάζει με πίτσα

21 Οκτωβρίου 2025
Η καλλιέργεια της πατάτας στη χώρα μας
Γεύσεις

Η καλλιέργεια της πατάτας στη χώρα μας

20 Οκτωβρίου 2025
Τώρα φτιάχνουμε σπιτικές ελιές
Γεύσεις

Τώρα φτιάχνουμε σπιτικές ελιές

19 Οκτωβρίου 2025
Το ρόδι και τα μυστικά του
Γεύσεις

Το ρόδι και τα μυστικά του

18 Οκτωβρίου 2025
ADVERTISEMENT

ΙΕΛ ΛΥΔΙΑ

Μαριάννα Τριανταφύλλου


Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος
Επισκεφθείτε το Spiroulina Shop
Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΒΙΤΩΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ


Σχάρα & Λεμόνι

Επιδοτούμενα Πρόγραμματα
Επιδοτούμενα Πρόγραμματα



Παραλία Κατερίνης - Kassapidis Exchange

Σχολή Διαιτησίας Πιερίας 2025

Αναγγελία Γάμου με ένα Κλικ
ADVERTISEMENT

Επιλογές

Εντυπωσιακή εμφάνιση του Πιερικού ΑΣΜΑ «Ο Μάξιμος» στο Πανελλήνιο Καράτε 2025

Καιρός: Κόκκινη προειδοποίηση από την ΕΜΥ – Βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και άνεμοι έως 9 μποφόρ

Βουλευτής Κ. Δελβερούδης: Ψηφιακή Επιτήρηση με το πρόσχημα της Οδικής Ασφάλειας

Κακλαμάνης σε Βέμπερ: Κανείς στην Ευρώπη δεν μιλάει για τον στρατό κατοχής στην Κύπρο

Θεατρική παράσταση «Ζουν ανάμεσά μας» στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κατερίνης

Μη χάσετε

ΕΛΜΕ Πιερίας: Ενημερωτική εκδήλωση για το συνταξιοδοτικό στην «Εκάβη»

Φυσιολατρικός Σύλλογος Λιτοχώρου «Όλυμπος» – Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων Δεκεμβρίου 2025

Ο Ιστορικός Ποντιακός Σύλλογος Κοτζά Αναστάς στο νέο Ποντιακό Ραδιόφωνο Νέας Τραπεζούντας

Γ’ Εθνική & αγροτικές κινητοποιήσεις: Πιθανή αναβολή της αγωνιστικής δράσης

Γ’ Εθνική: Ο πρώτος γύρος και οι κορυφαίοι σκόρερ

Αγγελίες

Η ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε., Βιομηχανία Ζωοτροφών Κατερίνης, αναζητά Υπάλληλο Τιμολόγησης 

Η εταιρεία «ΑΛΦΑ ΓΕΥΣΗ», εργοστάσιο παραγωγής σαλατών, ζητάει βοηθό Παραγωγής

ΖΗΤΕΙΤΑΙ  άτομο που  να γνωρίζει  γραφιστική  για  σελιδοποίηση  εφημερίδων

Ενοικιάζεται, στην Κατερίνη, διαμέρισμα 64 τ.μ ισόγειο υπερυψωμένο

Από Γνωστή Εταιρεία Τροφίμων ζητείται οδηγός με εμπειρία στη διανομή και διεκπεραίωση παραγγελιών

Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα

Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Γιώργος Πιπερόπουλος
Μπλόκα Αγροτών και Κυβέρνηση: «Επικοινωνώ Άρα…Υπάρχω;»      
Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Θόδωρος Δημητριάδης
Προδιαβητικός 
Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Απόστολος Παπαδημητρίου (Μακρυγιάννης)
Σύναξη χριστιανών ηγετών στη Νίκαια
Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Αντώνης Κάλφας
Ο ιστορικός συνοικισμός των Ευαγγελικών της Κατερίνης μέσα από...

Διαβάστε ακόμη...

Σαν Σήμερα, Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2025: Ιστορικά γεγονότα και εορτολόγιο της ημέρας
Θέματα

Σαν Σήμερα, Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2025: Ιστορικά γεγονότα και εορτολόγιο της ημέρας

4 Δεκεμβρίου 2025
Τι αθλητικές μεταδόσεις έχει η τηλεόραση, σήμερα Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2025
Αθλητικά

Τι αθλητικές μεταδόσεις έχει η τηλεόραση, σήμερα Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2025

4 Δεκεμβρίου 2025
Πώς θα είναι ο καιρός σε Κατερίνη και Πιερία σήμερα Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2025: Κακοκαιρία με βροχές και σποραδικές καταιγίδες
News

Πώς θα είναι ο καιρός σε Κατερίνη και Πιερία σήμερα Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2025: Κακοκαιρία με βροχές και σποραδικές καταιγίδες (χάρτης)

4 Δεκεμβρίου 2025
Δημήτριος Τσαλικάκης – Διοικητής 3ης ΥΠΕ: Δεν υπάρχουν ελλείψεις και δυσλειτουργίες στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης
News

Δημήτριος Τσαλικάκης – Διοικητής 3ης ΥΠΕ: Δεν υπάρχουν ελλείψεις και δυσλειτουργίες στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης

3 Δεκεμβρίου 2025
Κατερίνη: Σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας για χιονοπτώσεις και παγετό – Σχεδιασμός χειμερινής περιόδου
Κατερίνη

Κατερίνη: Σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας για χιονοπτώσεις και παγετό – Σχεδιασμός χειμερινής περιόδου

3 Δεκεμβρίου 2025
Σπύρος Κουλκουδίνας: Να στηρίξουμε γονείς μονογονεϊκών οικογενειών με κίνητρα και αυξημένη μοριοδότηση
Δελτία Τύπου

Σπύρος Κουλκουδίνας: Να στηρίξουμε γονείς μονογονεϊκών οικογενειών με κίνητρα και αυξημένη μοριοδότηση

3 Δεκεμβρίου 2025

Η Κατερίνη και η Πιερία σήμερα: Καθημερινή Ενημέρωση


© 2025 Ολύμπιο Βήμα
Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε.

Ολύμπιο Βήμα: Η Καθημερινή Ενημέρωση της Κατερίνης και της Πιερίας
Το Ολύμπιο Βήμα είναι η ιστορική ημερήσια εφημερίδα της Πιερίας με έδρα την Κατερίνη, που προσφέρει αξιόπιστη τοπική ενημέρωση σε πολιτική, κοινωνία, πολιτισμό, οικονομία και αθλητισμό, τόσο έντυπα όσο και ψηφιακά

Καθημερινή ενημέρωση με τοπικές ειδήσεις, νέα και άρθρα.

  • Ολύμπιο Βήμα – Η Καθημερινή Ενημέρωση της Πιερίας
  • Επικοινωνία
  • Πρωτοσέλιδα της Εφημερίδας
  • Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
  • Πολιτική Cookies
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική κατά της Διαφθοράς
  • Δήλωση Εχεμύθειας
  • Όροι Χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • SiteMap

Το Ολύμπιο Βήμα στα Social Media

Η Κατερίνη και η Πιερία σήμερα: Καθημερινή Ενημέρωση


Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε.
Βότση 18, 601 00, Κατερίνη
Τηλ. 23510 33633
Α.Φ.Μ.: 094329106
Δ.Ο.Υ. Κατερίνης
E-mail: info@olympiobima.gr
Ιδιοκτήτης: Εκδοτική Ενημερωτική Ι Κορομήλης Α.Ε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μαρία Κορομήλη
Διευθυντής Σύνταξης: Μαρία Κορομήλη
Διευθυντής Ιστοσελίδας: Άγγελος Κεσανλής
Διαχειριστής Ιστοσελίδας: Άγγελος Κεσανλής
Δικαιούχος του Ονόματος Τομέα - Domain Name:
Εκδοτική Ενημερωτική Ι Κορομήλης Α.Ε.

No Result
View All Result
ΒΗΜΑ...τίζοντας
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Φεστιβάλ Ολύμπου
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός
  • Άρθρα – Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Αγγελίες
  • Καιρός Live
  • Κλιματική Αλλαγή
  • Επικοινωνία
  • Αναγγελία γάμου με ένα κλικ
  • Live οι τιμές καυσίμων
  • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κατερίνης
  • Χρήσιμα Τηλέφωνα – Πρώτες βοήθειες

© 2024 Ολύμπιο Βήμα Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε. Βότση 18, 601 00, Κατερίνη Τηλ. 23510 33633 Α.Φ.Μ.: 094329106 Δ.Ο.Υ. Κατερίνης E-mail: info@olympiobima.gr
No Result
View All Result
ΒΗΜΑ...τίζοντας
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Φεστιβάλ Ολύμπου
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός
  • Άρθρα – Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Αγγελίες
  • Καιρός Live
  • Κλιματική Αλλαγή
  • Επικοινωνία
  • Αναγγελία γάμου με ένα κλικ
  • Live οι τιμές καυσίμων
  • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κατερίνης
  • Χρήσιμα Τηλέφωνα – Πρώτες βοήθειες

© 2024 Ολύμπιο Βήμα Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε. Βότση 18, 601 00, Κατερίνη Τηλ. 23510 33633 Α.Φ.Μ.: 094329106 Δ.Ο.Υ. Κατερίνης E-mail: info@olympiobima.gr