Μπορούμε να βάλουμε ότι λαχανικά μας έχουν περισσέψει στο ψυγείο!
Μπορούμε να βάλουμε ότι λαχανικά μας έχουν περισσέψει στο ψυγείο. Είναι μια comfort συνταγή!
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. τορτελίνια
- 7-8 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε πολύ μικρά καβάκια
- 1 μεγάλο κολοκυθάκι, κομμένο σε κυβάκια
- 1 μέτρια μελιτζάνα, κομμένη σε κυβάκια
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 200 γρ. χυμός τομάτας
- 10 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
- Ρίγανη, ξερή
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό και το αφήνουμε να βράσει.
- Μόλις βράσει προσθέτουμε τα τορτελίνια και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε και κρατάμε 50 ml. από το νερό του βρασίματος.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κολοκυθάκι και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα. Μόλις ετοιμαστεί το αδειάζουμε πάνω σε ένα απορροφητικό χαρτί.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι το καρότο ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο ακόμα και το σοτάρουμε για 3 – 4 λεπτά.
- Μόλις πάρει και αυτό καφετί χρώμα το αδειάζουμε στο χαρτί μαζί με το κολοκυθάκι.
- Τέλος σοτάρουμε και τη μελιτζάνα με λίγο ελαιόλαδο για 2 -3 λεπτά και μόλις ετοιμαστεί την τοποθετούμε με τα υπόλοιπα υλικά.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε, λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Έπειτα ρίχνουμε στο τηγάνι, το χυμό τομάτας, το νερό που κρατήσαμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά μέχρι να δέσει.
- Μόλις δέσει η σάλτσα μας ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα τορτελίνια και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια κουτάλα.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά αλατοπιπερώνουμε καλά και προσθέτουμε ρίγανη και θυμάρι.
- Μοιράζουμε σε πιάτα και σερβίρουμε.