Έχουμε Δημοκρατία ή μήπως όχι; Θ΄. ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΗΣ Σ.τ.Π.

Του Γιάννη Κορομήλη

Δεν είμαι σε θέση να ξέρω αν Τσίπρας και , που υπόγραψαν την Συμφωνία των ρεσπών (Σ.τ.) και οι 153 βουλευτές που τη ενέκριναν (και λίγες μέρες αργότερα ενέκριναν και το πρωτόκολλο ένταξης της «Β. Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ) κατάλαβαν καλά τι έκαναν. Αν δηλαδή συνειδητοποίησαν ότι έβαζαν τα χώρα μας σ΄ ένα σοβαρό κίνδυνο με το να συνυπογράψουν την «γέννηση» του «νέου» κράτους της «Β. Μακεδονίας»  (που θα μιλάει τη «μακεδονική» !!! Βουλγάρικα παραφρασμένα μεν πλην… μακεδονικά). Ήδη κάποιος Σλαβικής καταγωγής,  πιθανότατα σπουδαγμένος στα Σκόπια, κυκλοφόρησε διαφήμιση που λέει ότι αναλαμβάνει να διδάξει τη … μακεδονική σε κάθε ενδιαφερόμενο. Κι όταν λέει «μακεδονική» εννοεί τα παραφρασμένα  εν  μέρει βουλγαρικά που μιλούν οι Σλάβοι των Σκοπίων!

Έχετε αντίρρηση; Δεν πρέπει. Διότι ούτε εμείς, ούτε ο Μεγαλέξανδρος  ούτε κανείς άλλος Έλληνας εις τους αιώνες μιλούσε την ανύπαρκτη «μακεδονική ». Τη μιλούν μόνο οι Σλαβοαλβανορομά των Σκοπίων! Τώρα θα πείτε δεν είναι μακεδονική η τους αλλά σλάβικη ήτοι βουλγαρική ελαφρώς παραποιημένη κι όχι επί το ελληνικότερο.. Έτσι είναι. Αλλά ο κ. Τσίπρας πήρε μόνος του την πρωτοβουλία και συμφώνησε ενυπογράφως ότι  είναι η τους «μακεδονική». ροφανώς ή το είδε στον  ύπνο του ή κάποιος ισχυρός «φίλος» του ζήτησε να το κάνει. Και το έκανε «ελαφρά τη καρδία». Τώρα πανηγυρίζουν οι Σκοπιανοί. Με το δίκιο τους… Απόκτησαν έθνος, ένα και με μεγάλη ιστορία. Από τριεθνές και βάλε έχουν  ένα, αυτό της Μακεδονίας, Θα πείτε όχι της Μακεδονίας αλλά της Βόρειας Μακεδονίας. Λάθος, αυτό είναι στα χαρτιά. Στην πράξη ακούσατε ποτέ  τον Ζάεφ ή τον Ντιμιτρόφ (καλοί φίλοι του κ. Τσίπρα) να μιλήσουν ποτέ για Βόρεια Μακεδονία;

Όχι βέβαια. Κι ούτε θα το κάνουν. Το γράφουν κάπου στο Σύνταγμα τους. Ναι. λην στο τροποποιημένο Σύνταγμα  τους γράφουν επίσης «Μακεδόνες» όχι Βορειομακεδόνες, γιατί; ροχθές εξάλλου ο Ντιμιτρόφ μας «καθησύχασε» λέγοντας: «Εμείς οι Μακεδόνες και οι Μακεδόνες της Ελλάδας (σ.σ.ποιοι είναι αυτοί, κι εμείς;) θα βρούμε τρόπο να συνυπάρχουμε ειρηνικά». Καταλάβατε;

Εξάλλου – για να μην ξεχνούμε – όταν, στα τέλη της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα έγινε η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι αριστεροί κυκλοφόρησαν ενυπόγραφη ανακοίνωση τους στην οποία ισχυρίζονταν  ότι το σωστό είναι το κρατίδιο των Σκοπίων να ονομαστεί όπως προβλέπει το Σύνταγμα τους δηλ. «Μακεδονία» σκέτο, χωρίς εισαγωγικά ή προσδιορισμό. Αυτό ήθελαν από τότε.  

Κι  εδώ ακριβώς κρύβεται , ένας απ τους σοβαρούς κινδύνους για τη χώρα μας: Τσίπρας και αναγνώρισαν ως επίσημη των… «Μακεδόνων» των Σκοπίων ως «Μακεδονική». έρα από το πρωτόγνωρο του πράγματος (πουθενά ως τώρα στον κόσμο ένα κράτος δεν αναγνώρισε , σε διεθνή συνθήκη, την συγκεκριμένη που θα μιλούν οι κάτοικοι ενός άλλου κράτους). Το τόλμησαν πρωτοτυπώντας οι κ.κ. Τσίπρας και ! Και μάλιστα αναγνώρισαν  ότι οι Σκοπιανοί μιλούν – την ανύπαρκτη – «μακεδονική »!!!

Τι είναι λοιπόν, βάσει της Σ.τ., οι Σκοπιανοί γείτονες μας, (βόρεια των συνόρων Ελλάδας- Βαρδαρίας; Είναι «Μακεδόνες» που μιλούν την  «μακεδονική» . Αλλά τέτοιου είδους «Μακεδόνες» που μιλούν αυτού του είδους «Μακεδονικά» (δηλ. βουλγάρικα με κάποιες λίγες σχετικά επί μέρους διαφορές υπάρχουν και νοτίως των συνόρων ( σε μέρη της  Φλώρινας ή της ς). Αυτοί οι τελευταίοι είναι Έλληνες και Μακεδόνες που μιλούν Ελληνικά, έχουν ελληνική συνείδηση, αλλά ξέρουν και σλαβικά, λόγω γειτνίασης. 

Τι θα κάνει λοιπόν μ΄αυτούς το γειτονικό  μας το κρατίδιο; Θα πει ότι όχι αυτοί δεν είναι δικοί μας; Ή μήπως ότι στην Ελλάδα υπάρχει «μακεδονική μειονότητα»; Δεδομένου δε του αλυτρωτικού αφηγήματος που από πολλών ετών προβάλλουν οι Σλαβοαλβανορομά των Σκοπίων με απώτερο στόχο την – άλλη ανιστόρητη καινοτομία κι αυτή- τη «Μακεδονία του Αιγαίου»!!! ου οι Σλάβοι γείτονες μας βλέπουν εδώ και πολλές δεκαετίες, στον ύπνο τους! Μήπως τώρα κατάλαβαν οι Τσίπρας – και λοιποί ομοϊδεάτες  τους, τι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει η Συμφωνία που υπόγραψαν (Σ.τ.);  Και να φυτρώσουν  «μακεδονικά σχολεία» ή «μακεδονικά σωματεία» ή ακόμα κι να προκύψει θέμα «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα; Τι θα πουν τότε; Ότι «για όλα φταίει το σάπιο πολιτικό σύστημα το πριν την, «αθώα (!), κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;» Δεν αποκλείεται. Από αυτούς, τέτοιοι που απέδειξαν ότι είναι όλα είναι υποχρεωμένος να τα περιμένει κανείς!

Συνεχίζεται 

Σχετικά Άρθρα

Next Post

Εύρεση και Ζήτηση Εργασίας – Ακίνητα

Ads

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.