ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ: Ένα ευγενές έθνος

Του Κώστα Δαλακιουρίδη

Τελικά οι ξαναγράφουν ιστορία. Ιδού τι διατείνεται ο υπουργός εσωτερικών της γείτονος, Σουλεϊμάν Σοϊλού: ««Είμαστε η . Είμαστε μία μεγάλη . Είμαστε ένα ευγενές έθνος. Ιδέες και φιλοσοφίες προωθήθηκαν από τους προγόνους μας και είναι πολύτιμες και απαραίτητες στο σημερινό κόσμο»!

   Ψάχνουμε να βρούμε ποιες πολύτιμες ιδέες και φιλοσοφίες πρόσφεραν οι γείτονες αλλά μάταια. Βέβαια την ευγένεια αυτού του έθνους την ένιωσαν στα κατάβαθα της ψυχής τους οι Πόντιοι, οι Αρμένιοι, οι Ασσύριοι, οι Κούρδοι  ή όποιοι άλλοι φιλοξενήθηκαν στην στοργική αγκαλιά της οθωμανικής αυτοκρατορία όταν μετατράπηκε σε τουρκικό κράτος. Τι υψηλή ιδέα αυτή της γενοκτονίας! Αλλά μήπως και το παιδομάζωμα δεν ήταν ένας φάρος που φώτισε την ανθρωπότητα;

  Όμως συνεχίζει ακάθεκτος: «H Τουρκία θα κυβερνήσει τον κόσμο γράφοντας ιστορία»! Και κοσμοκράτειρα λοιπόν η Τουρκία χάρη στα απαράμιλλα ιδανικά της. Εξάλλου αυτό είναι το κισμέτ του δύσμοιρου αυτού πλανήτη αφού: «ο Θεός είναι με τον και την κυβέρνησή του». Βέβαια ευλογεί και τα γένια του άσχετα αν δεν έχει. Όμως δεν ξέρουμε αν Θεό υπονοεί τον · πάντως να υπονοεί τον Μακρόν, χλωμό το βλέπουμε.

  Αλλά, αλήθεια εκτός από τον Νασραντίν Χότζα ποιον άλλο φιλόσοφο έχουν να δείξουν. Αλλά κι αυτόν τον διεκδικούν κι άλλοι λαοί. Όμως δεν ήταν φιλόσοφος αλλά θυμόσοφος.

  Όμως το ευγενικό αυτό έθνος έχει να επιδείξει προγόνους και συγγενείς του που προώθησαν ευγενείς ιδέες όπως τον Αττίλα, τον Τζέκινς Χαν, τον Ταμερλάνο αι άλλους ευγενείς που εκπολίτισαν τα μέρη από όπου πέρασαν. Ούτε χορτάρι δεν φύτρωνε για πενήντα χρόνια, τόση ήταν η ευγένεια που σκορπούσαν.

   Πριν μερικά χρόνια γράψαμε ένα βιβλίο με φιλοσόφους από όλο τον κόσμο αλλά Τούρκο φιλόσοφο δεν βρήκαμε. Φυσικά δεν ψάξαμε στο λήμμα «φιλόσοφοι της χατζάρας» κι ίσως αυτό εξηγεί την αποτυχία μας. Βέβαια ο κ. Σοϊλού είναι προσεκτικός. Δεν μιλά για φιλοσόφους αλλά για ιδέες και φιλοσοφίες που προωθήθηκαν από τους προγόνους του! Αυτές λοιπόν είναι πολύτιμες και απαραίτητες για τον σημερινό κόσμο. Πολύ φοβούμαστε όμως ότι αν αυτές εφαρμοσθούν δεν θα μείνει ούτε ρουθούνι από τους γείτονές του.

Όμως έχει και συνέχεια: «Είμαστε η καρδιά όλης της παγκόσμιας γεωγραφίας! Πρέπει να δώσουμε το χέρι στις χώρες που θέλουν να απελευθερώσουν τον εαυτό τους από την καταπίεση του άγριου καπιταλισμού και να τις απελευθερώσουμε»! Κοιτάτε έναν πολέμιο του καπιταλισμού. Το πιο σύντομο ανέκδοτο πρέπει να είναι «Ούννος σοσιαλιστής»!

Κώστας Δαλακιουρίδης

Σχετικά Άρθρα

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.