ΕΙΣ ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ: Μάρε Νόστρουμ

Του Κώστα Δαλακιουρίδη

Ο βαδίζει στα χνάρια του Μουσολίνι. Η μεγαλομανία του όμως δεν τον αφήνει να το καταλάβει. Έχει σαν όραμα τη γαλάζια πατρίδα και διακηρύσσει σε όλους τους τόνους ότι δεν δέχεται οποιαδήποτε δράση στη Μεσόγειο αν από αυτή λείπει η .

  Προχθές θυμήθηκε το τέμενος Αλ Ακσάρ στην Ιερουσαλήμ και ότι αυτή η πόλη ήταν τουρκική από το 1517 ως το 1917 και προθυμοποιήθηκε να προστατέψει όλα τα μνημεία του Ισλάμ μέχρι την . Ας το έχουν υπόψη οι φίλοι μας οι Ισπανοί που συμπλέουν μαζί του.

   Δεν υπάρχει μέρα που να μην  προβάλει διεκδικήσεις. Δεν έφθασε ακόμα στη Γη του Πυρός αλλά που θα πάει. Ήδη έκανε τη Σομαλία προτεκτοράτο και έριξε πολύ χρήμα για να κάνει φιλίες (που μεταφράζονται σε ψήφους στον ) στην Αφρική.

  Για να βρει τα χρήματα έχει κάνει του κόσμου τις κομπίνες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος με κρατική τράπεζα) και συνενόχους τον Τραμπ και τον . Είναι αριβίστας πρώτου μεγέθους. Και με αυτόν τον άνθρωπο πρέπει να συνομιλήσουμε. Βέβαια λέει ότι θέλει συμφωνίες καζάν καζάν αλλά άντε να τον πιστέψουμε. Κι ενώ  η λίρα κατρακυλά και ο λαός σφίγγει το ζωνάρι του αυτός φαντασιώνεται μεγαλεία.

  Ονειρεύεται την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και οι υποτακτικοί του, τού συμπαραστέκονται δουλικά. Κανείς δεν του συστήνει αυτοσυγκράτηση.

   Το τέλος του θα είναι οδυνηρό. Πρέπει να καταλάβει ότι ξεπέρασε τα όρια της ύβρεως και η Νέμεση θα έρθει νομοτελειακά. Αν τον εξέταζε ψυχίατρος θα έβλεπε ότι τον χτύπησε η άτη και θόλωσαν τα λογικά του.

  Τον Μουσολίνι που θεωρούσε τη Μεσόγειο θάλασσά του (Μάρε Νόστρουμ) τον κρέμασαν ανάποδα Ιταλοί παρτιζάνοι μαζί με την Κλάρα Πετάτσι στην πλατεία του Μιλάνου. Εκεί καταλήγουν τα αυτοκρατορικά όνειρα.

  Το κακό είναι ότι πολλοί άλλοι λαοί αργούν να συνειδητοποιήσουν την απειλή αυτών των ηγετών κι αυτό το πλήρωσε ο κόσμος με την ανοχή που έδειξαν οι ηγέτες τους στον Χίτλερ. Συνεπώς δεν θα κερδίσουμε τίποτε αν έλθει το τέλος του Ερντογάν αν έχει προλάβει να αιματοκυλίσει την περιοχή.

  Το πρώτο του μάθημα το πήρε ο Μουσολίνι στα βουνά της Ηπείρου. Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να το επαναλάβουμε με τον Σουλτάνο. Σ’ αυτό μας βοηθά κι αυτός γιατί ξέρει ότι χάνει στηρίγματα συνέχεια στο εσωτερικό. Αν πάθει κάποια στραβή τον περιμένουν οι κεμαλιστές στη γωνία. Ας θυμηθεί τον Μεντερές που μετά στρατιωτικό συνελήφθη και καταδικάστηκε σε απαγχονισμό. Ανάμεσα στα αδικήματα και το πογκρόμ των ελλήνων στην Πόλη.

  Πάντως ενόσω οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι αξιόμαχες δεν θα μπει σε πειρασμό να τις δοκιμάσει. Ξέρει αυτός…

Κώστας Δαλακιουρίδης

Σχετικά Άρθρα

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.