Ένας παράλογος συλλογισμός Γ΄. ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ;

Του Γιάννη Κορομήλη

Οι κάτοικοι των Σκοπίων ή της «Βόρειας Μακεδονίας» -όπως συμφώνησαν Τσίπρας και Ζάεφ, ερήμην του ελληνικού λαού που ποτέ δεν δέχθηκε αυτή την ονομασία, και όπως εντάχθηκε πρόσφατα στο ΝΑΤΟ- είναι λέει ο κ. Ζάεφ κι αποδέχεται ο κ. Τσίπρας, όχι Βορειομακεδόνες, αλλά περιέργως πώς… Μακεδόνες που μιλούν, λέει, τη μακεδονική  γλώσσα (ανύπαρκτη για όλους, πλην Τσίπρα και Ζάεφ). Ψάχνοντας στα πλέον ενημερωμένα σχετικά βιβλία, βρήκα πολλά, για την Ελληνική γλώσσα, την Βουλγαρική, τη Σερβοκροατική, την Ολλανδική, την Ιταλική και πολλές άλλες (όλες όσες μιλιούνται στην Ευρώπη). Μακεδονική δεν βρήκα πουθενά. Αν υπήρχε οι δεκάδες επιστήμονες από όλο τον κόσμο, ή τέλος πάντων κάποιοι απ΄ αυτούς, κάπου κάπως θα το έγραφαν. Έ, λοιπόν δε γράφεται που-θε-νά.

Κι επειδή όλοι μα όλοι, ανεξαρτήτως καταγωγής και χρονολογίας συγγραφής των σχετικών βιβλίων τους, δεν ανέφεραν πουθενά τη δήθεν «μακεδονική»  γλώσσα, κι αποκλείεται όλοι, να συνωμότησαν- σε ανύποπτο χρόνο οι περισσότεροι- εναντίον των Σλαβοαλβανορομά… «Μακεδόνων» του κρατιδίου των Σκοπίων- πρέπει κατ΄ανάγκη να έχουν δίκαιο. Κατά συνέπεια ο κ. Τσίπρας  στους βόρειους γείτονες μας εκτός από τον όρο Βόρεια Μακεδονία που  ιστορικά δεν τους ανήκε  ποτέ, τους δώρισε και γλώσσα ( την «μακεδονική») (!!) και εθνότητα την «Μακεδονική» επίσης, Αμφότερα ανύπαρκτα… Πλην αρρήκτως συνδεδεμένα με την μακραίωνη ελληνική γλώσσα και εθνότητα. Δεδομένου και ιστορικά τεκμηριωμένου  ότι  οι Μακεδόνες ήταν και είναι πάντα Έλληνες. Μιλούσαν και μιλούν από πάντα και για πάντα, όσο υπάρχουν, την ελληνική γλώσσα.

Οι κάτοικοι του γειτονικού κρατιδίου μιλούσαν και μιλούν οι Σλάβοι (το 70% περίπου) Σλαβικά (γλώσσα που κατά τους γλωσσολόγους όλου του κόσμου κατά του  ΟΗΕ,  χαρακτηρίζεται Νοτιοσλαβικό ιδίωμα), Βουλγαρικά για την ακρίβεια με κάποιες διαφοροποιήσεις, Αλβανικά οι αλβανικής καταγωγής (25%) και Γύφτικα οι Ρομά (5%).

Σύμφωνα λοιπόν με τους  ειδικούς επιστήμονες στο Ινδοευρωπαϊκό γλωσσικό δένδρο (G. Tomson, Canbrige 1960) ανήκουν: με κορμό την κοινή Ινδοευρωπαϊκή γλώσσα οι εξής κλάδοι (ομάδες γλωσσών): Αλβανική, Ελληνική, Χετιτική, Αρμενική- Ινδοιρανικές (Αφγανική,  Περσική κ.α.)- Βαλτοσλαβικές (Ρωσική, Τσεχοσλοβακική με παρακλάδι την Πολωνική, Σερβοκροατική και Βουλγαρική, Λιθουανική και Λετονική. Προφανώς σ΄αυτή την ομάδα ανήκει και η γλώσσα των Σκοπιανών)- Γερμανικές (Γοτθική, Γερμανική, Αγγλική, Σουηδική, Δανική κ.α)- Ιταλοκελτικές (Ιρλανδική και Ουαλική, Λατινική με παρακλάδια τις : Γαλλική, Πορτογαλική, Ισπανική, Ιταλική, Ρουμανική). Αυτή ακριβώς είναι η γλωσσική πραγματικότητα. Οι Τσίπρας – Ζάεφ θεωρώντας προφανώς τους εαυτούς τους …μεγαλύτερους επιστήμονες από   όλους τους επιστήμονες (γλωσσολόγους, ιστορικούς, γεωγράφους) όλου του κόσμου συμφωνούν και υπογράφουν (στη Συμφωνία των Πρεσπών) ότι κακώς οι άλλοι… ξέχασαν τη μεγάλη μακεδονική γλώσσα. Και … άνοιξαν τα κλειστά μάτια της ανθρωπότητας. Και για μεν τον κ. Ζάεφ, ποσώς μας ενδιαφέρει. Για τον σ. Τσίπρα όμως; Εδώ υπάρχει σοβαρό εθνικό πρόβλημα για την Ελλάδα.

Κατά την Σ.τ.Π υπάρχει μια Β. Μακεδονία – που εντάχθηκε και στο ΝΑΤΟ και αργότερα και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς – οι οποία κατοικείται από Μακεδόνες που μιλούν τη μακεδονική γλώσσα. Αλλά όλοι ξέρουμε ότι αυτοί δεν είναι Μακεδόνες αφού δεν είναι Έλληνες και είναι Σλάβοι, Αλβανοί και Ρομά. Όχι, μας λεν, Τσίπρας και Ζάεφ κάνετε λάθος!! Αυτοί (Σλαβοαλβανορομά) είναι οι Μακεδόνες!! Αλλά, απαντούμε μείς, κι ο Μέγα Αλέξανδρος, δεν ήταν Μακεδόνας; Ήταν, μας απαντούν. Αλλά μια παλιά εποχή! Και ο τόπος που κατοικούσαν οι Μακεδόνες της «παλιάς εποχής».. έφυγε και που πήγε; Και  εμείς οι κατοικούντες σήμερα σ΄αυτόν τον ίδιο τόπο δεν είμαστε Μακεδόνες; Κομπιάζοντας μας λέν: Και ναι και όχι. Εσείς μιλάτε Ελληνικά άρα είστε Έλληνες. Γιατί   Μακεδόνες στην Ελλάδα υπάρχουν βέβαια, αλλά μιλούν «μακεδονική γλώσσα», Σλαβομακεδόνες τους λένε. Αυτοί είναι Μακεδόνες που… κατακτήθηκαν από τους Έλληνες. Είναι «μακεδονική μειονότητα. Δικοί μας»,  μάς λέει ο Ζάεφ! Και μη χειρότερα….

 Συνεχίζεται 

Σχετικά Άρθρα

Next Post
Εμβόλιο - ΕΟΔΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.