Οιμωγές, μην επιταχυνθούν περικοπές.

Σφήνες του Αφεντούλη

Κινηματογραφόφιλοι αναγνώστες μου, προς τι οι εξ αφορμής γοερού ύφους του τίτλου απορίες, όταν σήμερα το καλαντάρι δείχνει Παρασκευή και 13 (του Οκτώβρη), σε πολιτικό «φόντο» τρίτης αξιολόγησης και τηλεοπτικό, αναπέμπον πρόδρομα μοιρολόγια για το ενδεχόμενο που το «δεύτερη φορά αριστερά» κουβέρνο, υποχωρώντας στις πιέσεις τού Κουαρτέτου, εφαρμόσει νωρίτερα την από ενάρξεως 2019 προσωπικής διαφοράς των παλαιών συνταξιούχων ή την από 2020 μείωση του αφορολογήτου όλων των εχόντων.

Τέλος πάντων. Σημασία έχει ότι τώρα που θυμηθήκατε το θρίλερ «Παρασκευή και 13», όλο και θα προβείτε στη κατ’ εφαρμογή ιατρικών οδηγιών λήψη των σκευασμάτων πρόληψης ανεπιθύμητων καταστάσεων, για να μπορέσουμε να τρέξουμε την αφήγηση, διακινδυνεύοντας μια πρώτη στάση σε κάτι:

 

Καθυστερήσεις στις ιδιωτικοποιήσεις.

 

Κακά τα ψέματα, αναγνώστες μου. Πολύ αγριεύει τους πιστωτές ο αργός ρυθμός υλοποίησης των αποκρατικοποιήσεων, κι επειδή σας κόβουμε έτοιμους να διερωτηθείτε: «Τι μας μέλει, επενδυτές είμαστε;», ένα θα πούμε:

Κατά την ταπεινή άποψη του εμπειροτέχνη πολιτικού αναλυτή, θείου Αφεντούλη, κάπως έτσι εφευρίσκονται τα δημοσιονομικά κενά που φέρνουν μεσοπρόθεσμα μέτρα νωρίτερα, φοβηθήκατε τώρα, βρε θηρία;  

Αν σκιαχτήκατε, λέει, κι ο διαρκώς παραπονούμενος στην αναφορά της στήλης, καλό, ε(!), χαμηλοσυνταξιούχος, «Μήτσος» να μην αναφωνεί: «Καταπραϋντικό χάπι, ποιο χάπι; Εμάς μας κόψανε το νερό!».

Διότι, στην αντίληψή μας πληροφορία περί εκχωρήσεως σε ιδιώτες και των δικτύων ύδρευσης δεν περιήλθε, όχι μόνο διασταυρωμένη αλλά ούτε «δι’ αρβύλας» «εκτοξευμένη», οπότε περί βλάβης ο λόγος, δουλειά άλλου «Μήτσου», του υδραυλικού, αφενός.

Αφετέρου, αν νομίζει πως με τη δίψα θα κριθεί ελεύθερος ιατρού, λουφάροντας τη συνήθη κατόπιν «fast track» κατακλίσεως (υπερ)πτήση που θα διευρύνει το έμπλεο κινδύνων ενημερωτικό πεδίο, ώστε να μην ξαφνιαστούμε από τις όποιες απειλές δεχτούν οι τσέπες μας, «πλανάται πλάνην οικτράν».

«Εντάξει, εκπέμπω “παγιέχαλι (φύγαμε)” αλλά κορακιασμένος!» απογειώθηκε, ως άλλος Γκαγκάριν, ο ρεπόρτερ, αναγνώστες μου, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει: 

 

Ενδελεχής διόπτευση τής χώρας των Ελλήνων,

 

δείχνει προβλήματα πολλά, γεννήματα εκείνων,

που εξουσία ασκήσανε το κόμμα να προκόβει

κι άφησαν την Αριστερά μηνιάτικα να κόβει.

 

Γερόντια παίρνουν τα βουνά, νεότεροι τα όρη,

εξώσεις τα κανάλια λεν κι αναζητούνται χώροι,

άστεγοι να κουρνιάσουνε μετά τις κατασχέσεις,

Αλέξη, προστατέψτε τους πριν κλονιστούν οι σχέσεις.

 

Φορολογίας αύξουσας με σύνταξη σε πτώση,

πολύ δεν θέλει ο δυστυχής αίφνης να του τη δώσει

και όταν κάλπες στήσουμε προς επανεκλογή

να λέμε «μην τον είδατε, “σταυρό”, του Παναγή».

 

Βάζοντας δε κοντά σ’ αυτά:

Αυτιά εταίρων μας κλειστά,

συμπόνια να μη δείχνουν,

κι αντί ελέους, έλαιο εις την πυρά να ρίχνουν,

τσιτάτο Μποστ δανείστηκα για να υπενθυμίσω

τα «ιερατεία χρήματος» δύσκολα κάνουν πίσω.

 

Θέλουνε το οικόπεδο, πολύτιμη γωνία,

εξ ου και η επιλογή να σπέρνουν αγωνία,

καθόσον με τα νεύρα μας να έχουν γίνει κρόσσια

περιουσίες θα δοθούν με λιγοστά τα γρόσια. 

 

Μηνάω, λοιπόν, αφ υψηλού(!!!), προτού καταστραφούμε,

μονάχα με τη σύμπνοια θα τους αντισταθούμε,

έναν χρεώστη οι ελίτ εύκολα τον τσακίζουν

αλλά οι λίγοι τους πολλούς σπάνια γονατίζουν,

 

και οι μονίμως διαφωνούντες πολιτικοί μας, ας λάβουν σοβαρά υπόψη το μήνυμα, για να κλείσουν την αξιολόγηση χωρίς να ανοίξουν άλλες πληγές στον ήδη κατατραυματισμένο κοινωνικό ιστό, όβερ!…

-Ω-

Σχετικά Άρθρα

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.