Ουδέν Σχόλιο

– Σήμερα είναι μια ευτυχισμένη μέρα!

– Δηλαδή;

– Μου άλλαξε η διάθεση.

– Πως;

– Ρωτάς; Εσύ δεν…

– Τι δεν ρε;

– Είσαι από αυτούς που τα περνάνε ντούκου;

– …

– Σήμερα ένιωσα ότι ξαναγεννήθηκε η ! Σήμερα συγκινήθηκα πολλές φορές και πιστεύω πολλοί πάρα πολλοί σαν και μένα…

– Έχεις δίκιο ρε, δεν κατάλαβα που το πήγαινες αλλά το ίδιο ένιωσα κι εγώ!

– Ρε, ξέρεις τι ένιωσα σήμερα με τα διακόσια χρόνια ελευθερίας; Ότι σε όλον τον κόσμο μιλούσαν για μας. Ολωνών τα μάτια ήταν στραμμένα στη μας. Και ένιωσα το μεγαλείο της φυλής μας. Τι να πω και να μην συγκινηθώ από αυτά που είδα που έγιναν στην οθόνη μεν, αλλά στην πραγματικότητα δε! Τι να πω για τη χορωδία του Κόκκινου Στρατού στη που τραγούδησε το «Ήλιε νοητέ» του Ελύτη στα ελληνικά!  Το ζωντάνεψε πάλι μπροστά μου! Άνθρωποι που γεννήθηκαν για να γίνουν ήρωες για να ζούμε πλέον εμείς ελεύθεροι !

– Ξεχνάς ότι μερικοί δεν συμφωνούν με το πνεύμα το δικό σου και ισχυρίζονται ότι η Ιστορία είναι διαφορετική…

– Τους έχω γραμμένους στα παλιά μου τα παπούτσια, αδιαφορώ, και δεν ασχολούμαι μαζί τους ούτε πρόκειται να ασχοληθώ. Κατάλαβες;

– Ναι, ρε δίκιο έχεις!

– Η σημερινή μέρα με έκανε να νιώσω ότι υπάρχω, ότι μπορώ, ότι είμαι δυνατός, ότι κουβαλάω στην πλάτη μου μια Ιστορία που κανένας άλλος λαός δεν την έχει! Είμαι εγώ, είμαι εδώ, είμαι και  είμαι περήφανος! Κατάλαβες; Και σου χαρίζω με μεγάλη συγκίνηση το μήνυμα που επισμηναγού Δημήτρη Βολακάκη που έκανε πτήση πάνω από τη χώρα:

«Από τους απόρθητους ελληνικούς ουρανούς, οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας, στέλνουμε μήνυμα περηφάνιας και σιγουριάς. Στα λευκά σύννεφα και πάνω από τις μπλε θάλασσες, απλώνουμε τη γαλανόλευκη. Και την κάνουμε ασπίδα για κάθε γωνιά του τόπου μας. Τιμούμε τα του 1821. Αυτούς που ελευθέρωσαν την πατρίδα. Και όσους, μετά, την μεγάλωσαν σε όλα: Σε  επικράτεια, σε και ευημερία.

Κρατάμε γερά τη σκυτάλη του εθνικού χρέους. Φρουροί της ανεξαρτησίας και της ειρήνης. Ψηλά τα βλέμματα και οι καρδιές! Εκεί αγρυπνούν τα ελληνικά φτερά. Για να μας ταξιδεύουν ενωμένους, στον τρίτο αιώνα της ελεύθερη ζωής μας.

Χρόνια πολλά πατρίδα! Χρόνια πολλά Έλληνες, παντού στον κόσμο».

– Ά ρε Έλληνα, α ρε Έλληνα!  

 

Σχετικά Άρθρα

Next Post

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.