Γράφει η Ελένη Σιδηροπουλου
ΥΛΙΚΑ
Βγάζουμε 50 κομμάτια !
- 600 γραμμάρια αγνό αγελαδινό βούτυρο
- 250 γραμμάρια Αμύγδαλο καβουρδισμένο στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά ψήσιμο ,
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 4 βανίλιες,
- 220 γραμμάρια.άχνη ζάχαρη,
- 60 ml κονιάκ,
- 1200 γραμμάρια αλεύρι για όλες της χρήσεις!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Δουλεύουμε το βούτυρο με την άχνη πολύ καλα 15 λεπτά περίπου ! Ρίχνουμε τις βανίλιες, το μπέικιν, το κονιάκ, τα αμύγδαλα και τέλος σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνουμε να έχουμε αφράτη ζύμη!
- Πλάθουμε μπαλίτσες ίδιου μεγέθους ή με κουπ οτι σχεδιο θέλουμε .Τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα, τις μπαλίτσες τις πατάμε λίγο πάνω με το δάχτυλο των χεριών και τους ψήνουμε στους 160 βαθμούς προθερμασμένο για 20 με 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!
- Στην συνέχεια τοποθετούμε μια λαδόκολλα στον πάγκο ρίχνουμε με την ειδική σίτα 2 σακουλάκια άχνη ζάχαρη πεντε λεπτα αφότου βγούν απο τον φουρνο , τα περνάμε ένα ένα από την άχνη πατώντας τα γύρω,πλαγία με την παλάμη
Καλη Επιτυχία
Γράφει η Ελένη Σιδηροπουλου