Το Μουσείο Logic Επιστήμης και Τεχνολογίας στα πλαίσια του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και της Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεπικοινωνιών διοργάνωσε την Πέμπτη 18 Μαΐου εκδήλωση με θέμα : «Από τα σήματα Mors στην ηλεκτρονική αλληλογραφία» με ομιλητή τον Φυσικό Χρήστο Πετούση υπεύθυνο Εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου.
Το Μουσείο λειτουργεί από την 1η Φεβρουαρίου του 2023, κι έκτοτε έχει αποτελέσει «πόλο» εκπαιδευτικής έλξης, και για μαθητές σχολείων διαφόρων νομών, αλλά και ανθρώπων που απλά θαυμάζουν τα επιτεύγματα της επιστήμης-φυσικής.
Το λόγο πήρε ο Δημήτριος Τριανταφύλλου Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας, όπου καλωσόρισε το κοινό και μίλησε για το σκοπό και τη λειτουργία του μουσείου.
Ο καθηγητής φυσικής Χρήστος Πετούσης με τη σειρά του έκανε μια ιστορική αναδρομή ξεκινώντας από τον Alessandro Volta και τον Luigi Galvani τους πρώτους επιστήμονες που ασχολήθηκαν με την μετατροπή της χημικής ενέργειας σε ηλεκτρισμό, φτάνοντας στην πρώτη τηλεγραφική μηχανή που εφευρέθηκε από τον Σάμιουελ Μορς, το ραδιόφωνο και τέλος την σημερινή τηλεόραση. Ανέλυσε παραστατικά τη λειτουργία κάθε εφεύρεσης, από το περιστρεφόμενο μαγνητικό πεδίο του Νίκολα Τέσλα μέχρι τη μηχανή Μορς και τον τρόπο με τον οποίο μεταφέρονται τα ραδιοκύματα.
Τέλος ακολούθησε ξενάγηση του κοινού στα εκθέματα του μουσείου.
Σε δήλωση του στο Ολύμπιο Βήμα ο Καθηγητής Φυσικής Χρήστος Πετούσης είπε:
«Η σημερινή παρουσίαση είναι αφιερωμένη στη Διεθνή Ημέρα Μουσείου. Ο χώρος αυτός είναι ίσως το μοναδικό μουσείο που λειτουργεί στην Κατερίνη με αυτό τον σκοπό. Χθες ήταν η παγκόσμια ημέρα τηλεπικοινωνιών γι’ αυτό το λόγο αναπτύξαμε το θέμα από τα σήματα Μορς στη ηλεκτρονική αλληλογραφία. Το μουσείο είναι ανοικτό για το κοινό Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή από τις 7 έως τις 9μμ μέχρι και τον Ιούνιο.»