Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου, 2025
Ολύμπιο Βήμα - Τα Νέα της Κατερίνης και της Πιερίας - Καθημερινή Ενημέρωση
ΒΗΜΑ...τίζοντας
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Αγγελίες
No Result
View All Result
Ολύμπιο Βήμα - Τα Νέα της Κατερίνης και της Πιερίας - Καθημερινή Ενημέρωση
No Result
View All Result
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Φεστιβάλ Ολύμπου
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός
  • Άρθρα – Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Αγγελίες
  • Καιρός Live
  • Κλιματική Αλλαγή
  • Επικοινωνία
  • Αναγγελία γάμου με ένα κλικ
  • Live οι τιμές καυσίμων
  • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κατερίνης
  • Χρήσιμα Τηλέφωνα – Πρώτες βοήθειες
Θετικό Φροντιστήριο
Hondos Center
  Συμβαίνει Τώρα
Δημήτριος Τσαλικάκης – Διοικητής 3ης ΥΠΕ: Δεν υπάρχουν ελλείψεις και δυσλειτουργίες στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης 3 Δεκεμβρίου 2025
Κατερίνη: Σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας για χιονοπτώσεις και παγετό – Σχεδιασμός χειμερινής περιόδου 3 Δεκεμβρίου 2025
Σπύρος Κουλκουδίνας: Να στηρίξουμε γονείς μονογονεϊκών οικογενειών με κίνητρα και αυξημένη μοριοδότηση 3 Δεκεμβρίου 2025
10ο Τουρνουά Μπάσκετ Μέριμνας Παιδιού για Ειδικά και Γενικά Σχολεία – Στο επίκεντρο η συμπερίληψη και η ισότητα στα σχολεία 3 Δεκεμβρίου 2025
Πιερία: Αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την κακοκαιρία – Έκτακτη σύγκλιση Συντονιστικού – Κόκκινη προειδοποίηση ΕΜΥ 3 Δεκεμβρίου 2025
Next
Prev

Ολύμπιο Βήμα » Τρόπος Ζωής » Γεύσεις » Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το χταπόδι

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το χταπόδι

Ολύμπιο ΒήμαΑπόΟλύμπιο Βήμα
1 Μαρτίου, 2025
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το χταπόδι

Ψητό στα κάρβουνα, ξιδάτο, κρασάτο ή στιφάδο, το χταπόδι είναι το πιο χαρακτηριστικό σαρακοστιανό, αλλά και μεζές ολόκληρο το χρόνο.

ADVERTISEMENT

ΙΕΛ ΛΥΔΙΑ

Μαριάννα Τριανταφύλλου


Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου
Επισκεφθείτε το Spiroulina Shop
Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος
ADVERTISEMENT

Μπορεί να είναι λίγο ακριβό (νωπό πουλιέται 18-20 ευρώ το κιλό), αλλά έστω μια φορά το χρόνο θα κάνουμε πέτρα την καρδιά, θα σφίξουμε το πορτοφόλι μας και θα το απολαύσουμε.

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Το χταπόδι είναι μαλάκιο και ανήκει σε μια οικογένεια που ονομάζεται Οκτώποδες, επειδή έχει οκτώ (8) πλοκάμια και μαλακό σώμα. Άλλα μαλάκια αυτής της οικογένειας είναι τα καλαμάρια, οι σουπιές και τα ναυτιλοειδή (μοσχοί).

Οι αρχαίοι μας πρόγονοι το έλεγαν «οκτώπους», από τον αριθμό 8 και το «πους» που σημαίνει πόδι.

Το χταπόδι έχει δύο μάτια και ένα μικρό ράμφος, με το στόμα στο κεντρικό σημείο μεταξύ των ποδιών (τα αποκαλούμενα και «πλοκάμια»). Το μαλακό του σώμα μπορεί να αλλάξει γρήγορα σχήμα και να τού επιτρέπει να περνά μέσα από μικρά κενά και σχισμές των βράχων. Όταν κολυμπά, το κεφάλι προηγείται των ποδιών. Έχει μια «σακούλα», το λεγόμενο σιφόνι, που το χρησιμοποιεί τόσο για αναπνοή όσο και για μετακίνηση, εκτοξεύοντας έναν πίδακα νερού. Τα χταπόδια έχουν εξαιρετική όραση και είναι τα πιο έξυπνα από όλα τα ασπόνδυλα. .

Κατοικούν παντού, σε διάφορες περιοχές του ωκεανού, σε κοραλλιογενείς ύφαλους, σε πελάγη και τον θαλάσσιο βυθό.. Μερικά ζουν στην κοντά στην ακτή και άλλα σε πολύ μεγάλα βάθη. Τα περισσότερα είδη αναπτύσσονται γρήγορα, ωριμάζουν νωρίς και είναι βραχύβια. Οι τεχνικές προστασίας τους από αρπακτικά ψάρια κλπ. περιλαμβάνουν την εκτόξευση μελάνης, το καμουφλάζ και την γρήγορη διαφυγή και κάλυψη.

Hondos-InPost

Τα χταπόδια εμφανίζονται στη μυθολογία ως θαλάσσια τέρατα όπως το Κράκεν στην Νορβηγία, το Ακκορκαμούι των Αϊνού και ίσως οι Γοργόνες στην αρχαία Ελλάδα. Μια μάχη με ένα τεράστιο χταπόδι εμφανίζεται στο βιβλίο του Βίκτωρα Ουγκώ «Οι εργάτες της θάλασσας». Αποτέλεσε μάλιστα έμπνευση και για άλλα έργα όπως η Octopussy του Ίαν Φλέμινγκ.

Χταπόδια εμφανίζονται στην ιαπωνική ερωτική τέχνη «σούνγκα».

Το γιγαντιαίο χταπόδι του Ειρηνικού Ωκεανού (Enteroctopus dofleini) θεωρείται το μεγαλύτερο γνωστό είδος χταποδιών. Τα ενήλικα ζυγίζουν περίπου 15 κιλά, με μήκος βραχίονα έως και 4,3 μ. Το μεγαλύτερο δείγμα αυτού του είδους που τεκμηριώθηκε επιστημονικά ζύγιζε ζωντανό 71 κιλά Υπάρχουν ισχυρισμοί για πολύ μεγαλύτερα χταπόδια γίγαντες στον Ειρηνικό.

Η εσωτερική επιφάνεια των ποδιών είναι καλυμμένη με κυκλικούς, κολλώδεις μυζητήρες (βεντούζες). Οι μυζητήρες επιτρέπουν στο χταπόδι να αγκυροβολήσει ή να χειριστεί αντικείμενα.

Τα μάτια του χταποδιού είναι μεγάλα και βρίσκονται στην κορυφή του κεφαλιού.

Το σιφόνι χρησιμοποιείται για την αναπνοή, την απέκκριση και την εκτόξευση μελάνης.

Το νευρικό του σύστημα επιτρέπει αυτονομία κινήσεων στα πόδια.

Τα χταπόδια είναι σχετικά βραχύβια· ορισμένα είδη ζουν μόνο έξι μήνες. Το γιγαντιαίο χταπόδι του Ειρηνικού, ένα από τα δύο μεγαλύτερα είδη χταποδιών, μπορεί να ζήσει μέχρι και πέντε χρόνια. Η διάρκεια ζωής των χταποδιών περιορίζεται από την αναπαραγωγή: τα αρσενικά πεθαίνουν λίγους μήνες μετά το ζευγάρωμα και τα θηλυκά πεθαίνουν λίγο μετά την εκκόλαψη των αυγών τους.

Φαίνεται πως δεν υπάρχουν χταπόδια του γλυκού νερού.

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΤΑΠΟΔΙΟΥ

Το ξιδάτο χταπόδι  είναι ένας από τους πιο αγαπημένους ελληνικούς μεζέδες. Πίσω όμως, από τη «λιτή» διαδικασία παραγωγής του, κρύβεται μια συναρπαστική επιστημονική διαδικασία. Πώς μπορούμε λοιπόν να πετύχουμε το απόλυτο γευστικό αποτέλεσμα;

Η μαγειρική του χταποδιού έχει εξελιχθεί μέσα στους αιώνες. Οι μάγειρες ανά τον κόσμο αναζητούν τρόπους να αναδείξουν τόσο τη μοναδική του υφή, όσο και τη γεύση του. Οι αρχαίοι Έλληνες το αποξήραιναν στον ήλιο και το χτυπούσαν πάνω σε βράχους για να μαλακώσει, τεχνικές που μπορούμε ακόμη να συναντήσουμε στην Ελληνική επαρχία, από ερασιτέχνες κυρίως ψαράδες. Αλλά και από επαγγελματίες, που λένε ότι πρέπει κανείς να το χτυπά σαράντα (40) φορές για να μαλακώσει. Άλλοι πάλι προτείνουν να το βάλεις στην κατάψυξη «για να δαμάσει».

Σήμερα οι σεφ αξιοποιούν σύγχρονες τεχνικές, όπως το sous vide ή η κατάψυξη, για να επιτύχουν ακρίβεια στη θερμοκρασία και τέλεια τρυφεροποίηση. Παράλληλα το ξίδι δεν είναι απλώς ένα ενισχυτικό γεύσης. Παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία μαγειρέματος, καθώς συμβάλλει στη διάσπαση των μυϊκών ινών, χαρίζοντας μια πιο απαλή υφή στο τελικό πιάτο.

Το χταπόδι είναι πλούσιο σε κολλαγόνο, μια πρωτεΐνη που του προσδίδει σκληρή και ελαστική υφή. Κατά τη θέρμανση, το κολλαγόνο μετατρέπεται σε ζελατίνη—αυτή η μεταμόρφωση ξεκινά περίπου στους 54°C και συνεχίζεται καθώς αυξάνεται η θερμοκρασία. Η ζελατίνη που προκύπτει είναι υπεύθυνη για τη χαρακτηριστική τρυφερότητα του σωστά μαγειρεμένου χταποδιού, αλλά και για το ζελέ που σχηματίζεται όταν τοποθετούμε το μαγειρεμένο μας χταπόδι με το ζουμί του στο ψυγείο. Αν το μαγείρεμα παραταθεί υπερβολικά, η σάρκα μπορεί να γίνει υπερβολικά μαλακή και να χάσει τη δομή της.
Η σωστή θερμοκρασία και ο χρόνος μαγειρέματος είναι τα κλειδιά για την τέλεια υφή. Αν το χταπόδι εκτεθεί σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, οι πρωτεΐνες του συσπώνται απότομα, με αποτέλεσμα να γίνει σκληρό και στεγνό. Αντίθετα, το αργό μαγείρεμα, για παράδειγμα στη γάστρα, επιτρέπει την ομαλή διάσπαση του κολλαγόνου, διατηρώντας παράλληλα την υγρασία του.

Ανάλογα με τη μέθοδο που θα επιλέξουμε, το αποτέλεσμα μπορεί να διαφέρει:

Βράσιμο σε νερό:

Εύκολο και κλασικό, αλλά προκαλεί απώλεια γεύσης, καθώς οι υδατοδιαλυτές αρωματικές ουσίες περνούν στο νερό.

Βράσιμο στο ζουμί του:

Μια πιο γευστική επιλογή, αφού το χταπόδι διατηρεί καλύτερα τα υγρά του.

Ψήσιμο στον φούρνο:

Ενισχύει τη γεύση μέσω των αντιδράσεων Maillard των σακχάρων και των πρωτεϊνών.

Ψήσιμο στη σχάρα:

Προσδίδει καπνιστή γεύση και ιδιαίτερη υφή.

Sous vide:

Επιτρέπει τον απόλυτο έλεγχο στη θερμοκρασία, διατηρώντας ιδανική τρυφερότητα και υγρασία, ενώ διατηρούνται στο μέγιστο βαθμό τα αρωματικά συστατικά.

Κονφί σε ελαιόλαδο:

Χαρίζει πλούσια υφή, αλλά απαιτεί αρκετό χρόνο μαγειρέματος και μεγάλη ποσότητα ελαιόλαδου. Επομένως από πλευράς βιωσιμότητας και διαφύλαξης πόρων, καλό θα ήταν να την αποφύγουμε.

Ο ρόλος του ξιδιού: Μαλακότητα και γεύση

Το ξίδι δεν είναι απλώς ένα γευστικό στοιχείο, αλλά ένα ενεργό συστατικό στη χημεία του χταποδιού. Η οξύτητά του επιταχύνει τη διάσπαση των πρωτεϊνών και του κολλαγόνου, συμβάλλοντας στο μαλάκωμα. Επιπλέον, λειτουργεί ως φυσικό συντηρητικό, αυξάνοντας τη διάρκεια ζωής του μαγειρεμένου χταποδιού, σε περίπτωση που θέλουμε να αποθηκεύσουμε το χταπόδι μας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, η ποσότητα ξιδιού πρέπει να είναι ισορροπημένη. Αν χρησιμοποιηθεί υπερβολικά, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη γεύση και να κάνει τη σάρκα υπερβολικά μαλακή, αφαιρώντας την ευχάριστη τραγανή υφή που το χαρακτηρίζει.

Διατροφική αξία:

Το χταπόδι είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, βιταμίνης Β12 και μετάλλων όπως το σελήνιο. Ωστόσο, η μέθοδος μαγειρέματος μπορεί να επηρεάσει τα θρεπτικά του συστατικά:
Το βράσιμο μειώνει την περιεκτικότητα σε λιποδιαλυτές βιταμίνες και ωμέγα-3 λιπαρά. Το sous vide διατηρεί καλύτερα τα θρεπτικά στοιχεία, λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας και της απουσίας επαφής με το νερό. Το ψήσιμο στη σχάρα μπορεί να προκαλέσει οξείδωση των λιπαρών οξέων, αλλά αναδεικνύει γευστικά το χταπόδι.

 Η πολιτιστική και γαστρονομική σημασία του χταποδιού

Πέρα από την υπέροχη γεύση του, το χταπόδι έχει ιδιαίτερη πολιτιστική σημασία. Στην Ιαπωνία σερβίρεται ως sashimi ή takoyaki, στην Ιταλία μαρινάρεται με ελαιόλαδο και βότανα, ενώ στη Μεσόγειο πρωταγωνιστεί στη σχάρα ή ως ξιδάτο. Η σχέση του ανθρώπου με το χταπόδι χάνεται στα βάθη των αιώνων, από την αρχαία Ελλάδα μέχρι τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.
Σήμερα, η αλιεία του χταποδιού φέρνει στο προσκήνιο ζητήματα βιωσιμότητας. Η αυξανόμενη ζήτησή του, καθιστά αναγκαία την υιοθέτηση υπεύθυνων μεθόδων αλιείας, ώστε να διατηρηθούν οι πληθυσμοί του και να προστατευθούν τα θαλάσσια οικοσυστήματα.

Το ξιδάτο χταπόδι φαίνεται ότι είναι ένας πανεύκολος και νόστιμος μεζές, τόσο για τη Σαρακοστή όσο και την Καθαρά Δευτέρα. Αλλά και για όλο το χρόνο. Λίγο ξίδι πάνω, λίγο ξίδι κάτω, η συνταγή θα σας βγει και μάλιστα υπέροχη. Αυτό που παίζει ρόλο είναι η καλή διάθεση.

Να και μια συνταγή για χταποδάκι ξιδάτο

 



Μεθοδικό-Μεταίχμιο
Θέματα: χταπόδι
Ολύμπιο Βήμα

Ολύμπιο Βήμα

Δημιουργός περιεχομένου στο olympiobima.gr.
Καθημερινή Ενημέρωση για τοπικές ειδήσεις, με άρθρα - απόψεις, για την πολιτική, την οικονομία, τα αθλητικά, τον πολιτισμό, τον καιρό.
Η καθημερινή εφημερίδα για την Κατερίνη και την Πιερία, από το 1974, στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Πληροφορίες για το Ολύμπιο Βήμα
Επικοινωνία

Ακολουθήστε το Ολύμπιο Βήμα

Μείνετε ενημερωμένοι με αξιόπιστες ειδήσεις από την Κατερίνη, την Πιερία, την Ελλάδα και τον κόσμο, καθημερινά στο olympiobima.gr.

Ολύμπιο Βήμα στο Google News Ακολουθήστε μας στο Google News
Προηγούμενο Άρθρο

Τέμπη: Η ανάγνωση των συλλαλητηρίων από το Μαξίμου, η δέσμευση Μητσοτάκη και η αντίστροφη μέτρηση για προανακριτικές

Επόμενο Άρθρο

I.N. Aγίας Άννης: Ιερά Πανήγυρις του Αγίου Νικολάου του Πλάνα

Σχετικά άρθρα

Τι θα φάμε σήμερα – Κρεμμυδοντολμάδες
Γεύσεις

Τι θα φάμε σήμερα – Κρεμμυδοντολμάδες

27 Νοεμβρίου 2025
Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών
Γεύσεις

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

25 Οκτωβρίου 2025
Το σκορδόψωμο μοιάζει με πίτσα
Γεύσεις

Το σκορδόψωμο μοιάζει με πίτσα

21 Οκτωβρίου 2025
Η καλλιέργεια της πατάτας στη χώρα μας
Γεύσεις

Η καλλιέργεια της πατάτας στη χώρα μας

20 Οκτωβρίου 2025
Τώρα φτιάχνουμε σπιτικές ελιές
Γεύσεις

Τώρα φτιάχνουμε σπιτικές ελιές

19 Οκτωβρίου 2025
Το ρόδι και τα μυστικά του
Γεύσεις

Το ρόδι και τα μυστικά του

18 Οκτωβρίου 2025
ADVERTISEMENT

ΙΕΛ ΛΥΔΙΑ

Μαριάννα Τριανταφύλλου


Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος
Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου
Επισκεφθείτε το Spiroulina Shop
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΒΙΤΩΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ


Σχάρα & Λεμόνι

Επιδοτούμενα Πρόγραμματα
Επιδοτούμενα Πρόγραμματα



Παραλία Κατερίνης - Kassapidis Exchange

Σχολή Διαιτησίας Πιερίας 2025

Αναγγελία Γάμου με ένα Κλικ
ADVERTISEMENT

Επιλογές

Σαν Σήμερα, Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2025: Ιστορικά γεγονότα και εορτολόγιο της ημέρας

Νίκη του Αίολου Κατερίνης και πρόκριση στο Final4 της ΕΣΠΕΜ

Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δένδρου στο Π. Κεραμίδι

Πιερικός Αρχέλαος – Μαίρη Χούλη: “Να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος & την ίδια ένταση και δίψα για νίκες”

Πώς θα είναι ο καιρός σε Κατερίνη και Πιερία σήμερα Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2025: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους

Μη χάσετε

Δημήτριος Τσαλικάκης – Διοικητής 3ης ΥΠΕ: Δεν υπάρχουν ελλείψεις και δυσλειτουργίες στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης

Κατερίνη: Σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας για χιονοπτώσεις και παγετό – Σχεδιασμός χειμερινής περιόδου

Σπύρος Κουλκουδίνας: Να στηρίξουμε γονείς μονογονεϊκών οικογενειών με κίνητρα και αυξημένη μοριοδότηση

10ο Τουρνουά Μπάσκετ Μέριμνας Παιδιού για Ειδικά και Γενικά Σχολεία – Στο επίκεντρο η συμπερίληψη και η ισότητα στα σχολεία

Πιερία: Αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την κακοκαιρία – Έκτακτη σύγκλιση Συντονιστικού – Κόκκινη προειδοποίηση ΕΜΥ

Αγγελίες

Η ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε., Βιομηχανία Ζωοτροφών Κατερίνης, αναζητά Υπάλληλο Τιμολόγησης 

Η εταιρεία «ΑΛΦΑ ΓΕΥΣΗ», εργοστάσιο παραγωγής σαλατών, ζητάει βοηθό Παραγωγής

ΖΗΤΕΙΤΑΙ  άτομο που  να γνωρίζει  γραφιστική  για  σελιδοποίηση  εφημερίδων

Ενοικιάζεται, στην Κατερίνη, διαμέρισμα 64 τ.μ ισόγειο υπερυψωμένο

Από Γνωστή Εταιρεία Τροφίμων ζητείται οδηγός με εμπειρία στη διανομή και διεκπεραίωση παραγγελιών

Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα

Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Γιώργος Πιπερόπουλος
Μπλόκα Αγροτών και Κυβέρνηση: «Επικοινωνώ Άρα…Υπάρχω;»      
Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Θόδωρος Δημητριάδης
Προδιαβητικός 
Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Απόστολος Παπαδημητρίου (Μακρυγιάννης)
Σύναξη χριστιανών ηγετών στη Νίκαια
Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Αντώνης Κάλφας
Ο ιστορικός συνοικισμός των Ευαγγελικών της Κατερίνης μέσα από...

Διαβάστε ακόμη...

Προδιαβητικός 
Άρθρα - Απόψεις

Προδιαβητικός 

3 Δεκεμβρίου 2025
Επιμελητήριο Πιερίας: Ενημερωτική εκδήλωση για τον εκσυγχρονισμό της ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης
Υγεία

Επιμελητήριο Πιερίας: Ενημερωτική εκδήλωση για τον εκσυγχρονισμό της ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης

3 Δεκεμβρίου 2025
Βουλευτής Κ. Δελβερούδης: Ψηφιακή Επιτήρηση με το πρόσχημα της Οδικής Ασφάλειας
Δελτία Τύπου

Βουλευτής Κ. Δελβερούδης: Ψηφιακή Επιτήρηση με το πρόσχημα της Οδικής Ασφάλειας

3 Δεκεμβρίου 2025
Ενίσχυση Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης: Επιστολή Μαυρίδου για προσωπικό και εξοπλισμό
Δελτία Τύπου

Σοφία Μαυρίδου: Υψηλό το επίπεδο υπηρεσιών υγείας που προσφέρει στους πολίτες τo Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης  

3 Δεκεμβρίου 2025
«Χειμωνιάτικες Ψηφίδες Πολιτισμού» του ΟΡ.ΦΕ.Ο.
Εκδηλώσεις

«Χειμωνιάτικες Ψηφίδες Πολιτισμού» του ΟΡ.ΦΕ.Ο.

3 Δεκεμβρίου 2025
Η Ελληνική Γλώσσα ως συντελεστής ήπιας ισχύος και μέσο επιρροής για την ενίσχυση της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας
Άρθρα - Απόψεις

Η Ελληνική Γλώσσα ως συντελεστής ήπιας ισχύος και μέσο επιρροής για την ενίσχυση της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας

3 Δεκεμβρίου 2025

Η Κατερίνη και η Πιερία σήμερα: Καθημερινή Ενημέρωση


© 2025 Ολύμπιο Βήμα
Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε.
Βότση 18, 601 00, Κατερίνη
Τηλ. 23510 33633
Α.Φ.Μ.: 094329106
Δ.Ο.Υ. Κατερίνης
E-mail: info@olympiobima.gr
Ιδιοκτήτης: Εκδοτική Ενημερωτική Ι Κορομήλης Α.Ε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μαρία Κορομήλη
Διευθυντής Σύνταξης: Μαρία Κορομήλη
Διευθυντής Ιστοσελίδας: Άγγελος Κεσανλής
Διαχειριστής Ιστοσελίδας: Άγγελος Κεσανλής
Δικαιούχος του Ονόματος Τομέα - Domain Name:
Εκδοτική Ενημερωτική Ι Κορομήλης Α.Ε.

Καθημερινή ενημέρωση με τοπικές ειδήσεις, νέα και άρθρα.

  • Το Ολύμπιο Βήμα
  • Επικοινωνία
  • Πρωτοσέλιδα της Εφημερίδας
  • Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
  • Πολιτική Cookies
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική κατά της Διαφθοράς
  • Δήλωση Εχεμύθειας
  • Όροι Χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • SiteMap

Το Ολύμπιο Βήμα στα Social Media


  • Κατερίνη
  • Δίον – Όλυμπος
  • Όλυμπος
  • Πύδνα – Κολινδρός
  • Φεστιβάλ Ολύμπου
  • Πιερία
  • Εκδηλώσεις
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
No Result
View All Result
ΒΗΜΑ...τίζοντας
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Φεστιβάλ Ολύμπου
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός
  • Άρθρα – Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Αγγελίες
  • Καιρός Live
  • Κλιματική Αλλαγή
  • Επικοινωνία
  • Αναγγελία γάμου με ένα κλικ
  • Live οι τιμές καυσίμων
  • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κατερίνης
  • Χρήσιμα Τηλέφωνα – Πρώτες βοήθειες

© 2024 Ολύμπιο Βήμα Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε. Βότση 18, 601 00, Κατερίνη Τηλ. 23510 33633 Α.Φ.Μ.: 094329106 Δ.Ο.Υ. Κατερίνης E-mail: info@olympiobima.gr
No Result
View All Result
ΒΗΜΑ...τίζοντας
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Φεστιβάλ Ολύμπου
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός
  • Άρθρα – Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Αγγελίες
  • Καιρός Live
  • Κλιματική Αλλαγή
  • Επικοινωνία
  • Αναγγελία γάμου με ένα κλικ
  • Live οι τιμές καυσίμων
  • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κατερίνης
  • Χρήσιμα Τηλέφωνα – Πρώτες βοήθειες

© 2024 Ολύμπιο Βήμα Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε. Βότση 18, 601 00, Κατερίνη Τηλ. 23510 33633 Α.Φ.Μ.: 094329106 Δ.Ο.Υ. Κατερίνης E-mail: info@olympiobima.gr