Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου, 2025
Ολύμπιο Βήμα - Τα Νέα της Κατερίνης και της Πιερίας - Καθημερινή Ενημέρωση
ΒΗΜΑ...τίζοντας
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Αγγελίες
No Result
View All Result
Ολύμπιο Βήμα - Τα Νέα της Κατερίνης και της Πιερίας - Καθημερινή Ενημέρωση
No Result
View All Result
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Φεστιβάλ Ολύμπου
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός
  • Άρθρα – Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Αγγελίες
  • Καιρός Live
  • Κλιματική Αλλαγή
  • Επικοινωνία
  • Αναγγελία γάμου με ένα κλικ
  • Live οι τιμές καυσίμων
  • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κατερίνης
  • Χρήσιμα Τηλέφωνα – Πρώτες βοήθειες
Θετικό Φροντιστήριο
Hondos Center
  Συμβαίνει Τώρα
Δημήτριος Τσαλικάκης – Διοικητής 3ης ΥΠΕ: Δεν υπάρχουν ελλείψεις και δυσλειτουργίες στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης 3 Δεκεμβρίου 2025
Κατερίνη: Σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας για χιονοπτώσεις και παγετό – Σχεδιασμός χειμερινής περιόδου 3 Δεκεμβρίου 2025
Σπύρος Κουλκουδίνας: Να στηρίξουμε γονείς μονογονεϊκών οικογενειών με κίνητρα και αυξημένη μοριοδότηση 3 Δεκεμβρίου 2025
10ο Τουρνουά Μπάσκετ Μέριμνας Παιδιού για Ειδικά και Γενικά Σχολεία – Στο επίκεντρο η συμπερίληψη και η ισότητα στα σχολεία 3 Δεκεμβρίου 2025
Πιερία: Αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την κακοκαιρία – Έκτακτη σύγκλιση Συντονιστικού – Κόκκινη προειδοποίηση ΕΜΥ 3 Δεκεμβρίου 2025
Next
Prev

Ολύμπιο Βήμα » Τρόπος Ζωής » Γεύσεις » Πώς φτιάχνουμε τα περίφημα βενιζελικά

Πώς φτιάχνουμε τα περίφημα βενιζελικά

Θόδωρος ΔημητριάδηςΑπόΘόδωρος Δημητριάδης
4 Φεβρουαρίου, 2024
Πώς φτιάχνουμε τα περίφημα βενιζελικά

Στη Λήμνο το πιο συνηθισμένο γλυκό για κέρασμα είναι τα βενιζελικά, ένα φοντάν με γλάσο. Με λευκή επίστρωση γλυκιάς βανίλιας και σοκολατο-αμυγδαλένια γέμιση

ADVERTISEMENT

ΙΕΛ ΛΥΔΙΑ

Μαριάννα Τριανταφύλλου


Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου
Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος
Επισκεφθείτε το Spiroulina Shop
ADVERTISEMENT

Πριν από αρκετά χρόνια τα σπίτια ήταν ανοιχτά. Της γιαγιάς μου, για παράδειγμα, στην εξώπορτα είχε όλη μέρα το σχοινί έξω απ’ την πόρτα, που το τραβούσες, άνοιγες και έμπαινες, όποιος κι αν ήσουν.

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Και στο πατρικό μας είχε το κλειδί έξω απ’ την πόρτα. Όποιος ήθελε άνοιγε και έμπαινε, όποια ώρα κι αν ήταν… Τα σπίτια είχαν πάντα κόσμο, που περνούσε για μια «καλημέρα», έναν καφέ, μια κουβέντα. Όταν τα σπίτια ήταν φωταγωγημένα, ήξερες πως κάποιος γιορτάζει. Στις γιορτές πηγαίναν όλοι απρόσκλητοι, με κάποιο γλυκό σπιτικό και σπάνια με λουλούδια ή καμιά κολόνια, έτσι, κάτι για το καλό! Είχαν τα φοντάν για κέρασμα, το υποβρύχιο με δροσερό νερό αν ήταν καλοκαίρι, καμιά καριόκα, συκαλάκι γλυκό, ένα λουκουμάκι…

Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ζούμε στην εποχή που για να πας επίσκεψη, όχι μόνο στην τράπεζα ή το γιατρό, αλλά και σε κάποιον δικό σου, πρέπει να κλείσεις προηγουμένως ραντεβού. Ζούμε στην εποχή με τα κλειδωμένα σπίτια, τα κλειδωμένα κινητά, τις κλειδωμένες αναρτήσεις στο facebook – μόνο για φίλους, τα κλειδωμένα μυαλά, τις κλειδωμένες ψυχές.

Όλα λειτουργούν με Pin και password. Ανταλλάσσουμε καλημέρες στο Facebook και απαντούμε με Like. Στις γιορτές στέλνουμε ευχές ηλεκτρονικά σε γνωστούς και άγνωστους και μας απαντούν με Like. Ούτε σπιτικά κεράσματα, ούτε λικέρ, ούτε μια κουβέντα, μια αγκαλιά, ένα κοίταγμα στα μάτια, ένα χαζολόγημα, μια πόρτα ανοιχτή…

Στη Λήμνο το πιο συνηθισμένο γλυκό για κέρασμα είναι τα βενιζελικά, ένα φοντάν με γλάσο. Με λευκή επίστρωση γλυκιάς βανίλιας και σοκολατο-αμυγδαλένια γέμιση. Πρόκειται για το γλυκό με το οποίο πριν από χρόνια υποδέχτηκαν στη Λήμνο το Βενιζέλο και έχει μείνει ως ανάμνηση αφού είναι ιδιαίτερο τόσο στην όψη όσο και γευστικά.

Hondos-InPost

Η ιστορία τους είναι γνωστή: Περίπου 20 χρόνια μετά την απελευθέρωση της Λήμνου και την ένταξη της στο Ελληνικό κράτος ένας από τους σημαντικότερους πολιτικούς άντρες της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας ο Ελευθέριος Βενιζέλος επισκέφτηκε το νησί τον Μάιο του 1934.

Πώς φτιάχνουμε τα περίφημα βενιζελικά
(Η φωτογραφία του Ρωμέϊκου Γιαλού είναι ευγενική προσφορά του Παναγιώτη Σφυρή)

Ο Βενιζέλος αποβιβάστηκε στο Ρωμείκο γιαλό της πρωτεύουσας Μύρινας κοντά στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, όπου πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για να τον καλωσορίσει. Ο Βενιζέλος δοκίμασε διάφορα εδέσματα που του πρόσφεραν οι κάτοικοι του νησιού μεταξύ άλλων και «κάποιες μπάλες με αμύγδαλο». Ενθουσιάστικε πολύ με αυτά τα «γλυκά χωρίς όνομα» και ζήτησε να δοκιμάσει ξανά . Από τότε τα γλυκά αυτά ονομαστήκαν «βενιζελικά».

Πώς τα φτιάχνουμε

Στη γέμιση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα αμύγδαλα είτε λεπτοτριμμένα σε μορφή σκόνης είτε λιγότερο αλεσμένα ώστε να τα νιώθουμε τραγανά σε κάθε μπουκιά. Το σημείο που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή είναι η κάλυψη τους με τη βανίλια, διότι ανάλογα τη θερμοκρασία της είναι λιγότερο ή περισσότερο διάφανη και ένα υλικό που στεγνώνει πολύ γρήγορα, γι’ αυτό θέλει γρηγοράδα.

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 1 ΚΣ άχνη ζάχαρη
  • 100 γρ αλεσμένη κουβερτούρα
  • 1 ΚΣ κακάο σκόνη
  • 1 σφηνάκι (30 m λικέρ
  • λίγο κονιάκ
  • 400 γρ βανίλια υποβρύχιο

Για το σιρόπι:

  • 80 γρ ζάχαρη
  • 80 ml νερό

Πώς φτιάχνουμε τα περίφημα βενιζελικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για το σιρόπι βάζω σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό, ανακατεύω και τα αφήνω να βράσουν για 2-3 λεπτά και να λιώσει η ζάχαρη σε μέτρια θερμοκρασία. Το βγάζω από την εστία και το αφήνω να κρυώσει.
  2. Αλέθω τα αμύγδαλα (δεν χρειάζεται να γίνουν τελείως σκόνη) μαζί με 1 κ.σούπας άχνη.
  3. Παρόμοια στο μούλτι χτυπάω την κουβερτούρα τεμαχισμένη να γίνει σκόνη.
  4. Σε ένα μπολ ρίχνω τα αμύγδαλα, την κουβερτούρα, το κακάο και το λικέρ ανακατεύοντας τα καλά.
  5. Προσθέτω λίγο-λίγο 50 ml περίπου από το κρύο σιρόπι, μέχρι το μείγμα να γίνει κολλώδες (και να μπορεί να πλαστεί).
  6. Βρέχω τα χέρια μου με κονιάκ, παίρνω 15 γρ από το μείγμα και το πλάθω σε μπαλίτσες.
  7. Τις τοποθετώ πάνω σε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τις αφήνω για 24 ώρες να στεγνώσουν σε θερμοκρασία δωματίου (αν έχει πολύ ζέστη μπορώ να τα βάλω στο ψυγείο).
  8. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω τη βανίλια να λιώσει και να γίνει ρευστή σε μέτρια ένταση. Παίρνω κάθε φορά μια μπαλίτσα βοηθώντας με δύο κουταλάκια και τη βουτάω γρήγορα καλύπτοντας την ολόκληρη. Τη βγάζω πάνω στη λαδόκολλα και την αφήνω να στεγνώσει.
  9. Ανάλογα τη ρευστότητα της βανίλιας την βουτάω μία ή δυο φορές στο μείγμα (αφού πρώτα έχει στεγνώσει την πρώτη φορά). Αν η βανίλια ζεσταθεί πολύ δεν μένει πολύ πάνω στη μπάλα με αποτέλεσμα να γίνεται διάφανη, επομένως χρειάζεται και δεύτερο βούτηγμα. Αν η βανίλια είναι λιγότερο ρευστή καλύπτεται αμέσως αλλά επειδή στεγνώνει γρήγορα μπορεί να μην έχει καλύψει όλη τη μπάλα.
  10. Τις αφήνω να στεγνώσουν για 30 λεπτά (στεγνώνουν και πιο γρήγορα ανάλογα την εποχή και τη θερμοκρασία) και με ένα κοφτερό λείο μαχαίρι κόβω περιμετρικά στη βάση κάθε βενιζελικού τη βανίλια που έχει στεγνώσει.
  11. Τα τοποθετώ σε χάρτινες θήκες και είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Τους καλοκαιρινούς μήνες τα διατηρώ κλεισμένα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.

Εννοείται ότι, εάν δεν θέλουμε να μπούμε στον κόπο να τα φτιάξουμε, τα αγοράζουμε έτοιμα, είτε από όλα τα καταστήματα της Λήμνου, είτε σε όλη την Ελλάδα εκεί που πουλάν λημνιακά προϊόντα.

(Η φωτογραφία του Ρωμέϊκου Γιαλού είναι ευγενική προσφορά του Παναγιώτη Σφυρή)



Μεθοδικό-Μεταίχμιο
Θόδωρος Δημητριάδης

Θόδωρος Δημητριάδης

Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Ακολουθήστε το Ολύμπιο Βήμα

Μείνετε ενημερωμένοι με αξιόπιστες ειδήσεις από την Κατερίνη, την Πιερία, την Ελλάδα και τον κόσμο, καθημερινά στο olympiobima.gr.

Ολύμπιο Βήμα στο Google News Ακολουθήστε μας στο Google News
Προηγούμενο Άρθρο

Τα ελάφια της Ρόδου και της Λήμνου

Επόμενο Άρθρο

Επιμελητήριο Πιερίας: Η ετήσια καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας (εικόνες & βίντεο)

Σχετικά άρθρα

Τι θα φάμε σήμερα – Κρεμμυδοντολμάδες
Γεύσεις

Τι θα φάμε σήμερα – Κρεμμυδοντολμάδες

27 Νοεμβρίου 2025
Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών
Γεύσεις

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

25 Οκτωβρίου 2025
Το σκορδόψωμο μοιάζει με πίτσα
Γεύσεις

Το σκορδόψωμο μοιάζει με πίτσα

21 Οκτωβρίου 2025
Η καλλιέργεια της πατάτας στη χώρα μας
Γεύσεις

Η καλλιέργεια της πατάτας στη χώρα μας

20 Οκτωβρίου 2025
Τώρα φτιάχνουμε σπιτικές ελιές
Γεύσεις

Τώρα φτιάχνουμε σπιτικές ελιές

19 Οκτωβρίου 2025
Το ρόδι και τα μυστικά του
Γεύσεις

Το ρόδι και τα μυστικά του

18 Οκτωβρίου 2025
ADVERTISEMENT

ΙΕΛ ΛΥΔΙΑ

Μαριάννα Τριανταφύλλου


Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος
Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου
Επισκεφθείτε το Spiroulina Shop
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΒΙΤΩΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ


Σχάρα & Λεμόνι

Επιδοτούμενα Πρόγραμματα
Επιδοτούμενα Πρόγραμματα



Παραλία Κατερίνης - Kassapidis Exchange

Σχολή Διαιτησίας Πιερίας 2025

Αναγγελία Γάμου με ένα Κλικ
ADVERTISEMENT

Επιλογές

Τι αθλητικές μεταδόσεις έχει η τηλεόραση, σήμερα Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2025

Σ.Φ.Ι.Π.: Ο Πιερικός σαν χθες 1 Δεκεμβρίου…

Ευχαριστήριο από το Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Κορινού

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ε.Ο. Κατερίνης–Ελασσόνας για την «9η Ανάβαση Ελασσόνας»

Αικατερίνεια: Όταν τα παιδιά γίνονται φωτογράφοι

Μη χάσετε

Δημήτριος Τσαλικάκης – Διοικητής 3ης ΥΠΕ: Δεν υπάρχουν ελλείψεις και δυσλειτουργίες στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης

Κατερίνη: Σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας για χιονοπτώσεις και παγετό – Σχεδιασμός χειμερινής περιόδου

Σπύρος Κουλκουδίνας: Να στηρίξουμε γονείς μονογονεϊκών οικογενειών με κίνητρα και αυξημένη μοριοδότηση

10ο Τουρνουά Μπάσκετ Μέριμνας Παιδιού για Ειδικά και Γενικά Σχολεία – Στο επίκεντρο η συμπερίληψη και η ισότητα στα σχολεία

Πιερία: Αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την κακοκαιρία – Έκτακτη σύγκλιση Συντονιστικού – Κόκκινη προειδοποίηση ΕΜΥ

Αγγελίες

Η ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε., Βιομηχανία Ζωοτροφών Κατερίνης, αναζητά Υπάλληλο Τιμολόγησης 

Η εταιρεία «ΑΛΦΑ ΓΕΥΣΗ», εργοστάσιο παραγωγής σαλατών, ζητάει βοηθό Παραγωγής

ΖΗΤΕΙΤΑΙ  άτομο που  να γνωρίζει  γραφιστική  για  σελιδοποίηση  εφημερίδων

Ενοικιάζεται, στην Κατερίνη, διαμέρισμα 64 τ.μ ισόγειο υπερυψωμένο

Από Γνωστή Εταιρεία Τροφίμων ζητείται οδηγός με εμπειρία στη διανομή και διεκπεραίωση παραγγελιών

Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα

Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Γιώργος Πιπερόπουλος
Μπλόκα Αγροτών και Κυβέρνηση: «Επικοινωνώ Άρα…Υπάρχω;»      
Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Θόδωρος Δημητριάδης
Προδιαβητικός 
Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Απόστολος Παπαδημητρίου (Μακρυγιάννης)
Σύναξη χριστιανών ηγετών στη Νίκαια
Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Αντώνης Κάλφας
Ο ιστορικός συνοικισμός των Ευαγγελικών της Κατερίνης μέσα από...

Διαβάστε ακόμη...

Προδιαβητικός 
Άρθρα - Απόψεις

Προδιαβητικός 

3 Δεκεμβρίου 2025
Επιμελητήριο Πιερίας: Ενημερωτική εκδήλωση για τον εκσυγχρονισμό της ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης
Υγεία

Επιμελητήριο Πιερίας: Ενημερωτική εκδήλωση για τον εκσυγχρονισμό της ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης

3 Δεκεμβρίου 2025
Βουλευτής Κ. Δελβερούδης: Ψηφιακή Επιτήρηση με το πρόσχημα της Οδικής Ασφάλειας
Δελτία Τύπου

Βουλευτής Κ. Δελβερούδης: Ψηφιακή Επιτήρηση με το πρόσχημα της Οδικής Ασφάλειας

3 Δεκεμβρίου 2025
Ενίσχυση Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης: Επιστολή Μαυρίδου για προσωπικό και εξοπλισμό
Δελτία Τύπου

Σοφία Μαυρίδου: Υψηλό το επίπεδο υπηρεσιών υγείας που προσφέρει στους πολίτες τo Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης  

3 Δεκεμβρίου 2025
«Χειμωνιάτικες Ψηφίδες Πολιτισμού» του ΟΡ.ΦΕ.Ο.
Εκδηλώσεις

«Χειμωνιάτικες Ψηφίδες Πολιτισμού» του ΟΡ.ΦΕ.Ο.

3 Δεκεμβρίου 2025
Η Ελληνική Γλώσσα ως συντελεστής ήπιας ισχύος και μέσο επιρροής για την ενίσχυση της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας
Άρθρα - Απόψεις

Η Ελληνική Γλώσσα ως συντελεστής ήπιας ισχύος και μέσο επιρροής για την ενίσχυση της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας

3 Δεκεμβρίου 2025

Η Κατερίνη και η Πιερία σήμερα: Καθημερινή Ενημέρωση


© 2025 Ολύμπιο Βήμα
Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε.
Βότση 18, 601 00, Κατερίνη
Τηλ. 23510 33633
Α.Φ.Μ.: 094329106
Δ.Ο.Υ. Κατερίνης
E-mail: info@olympiobima.gr
Ιδιοκτήτης: Εκδοτική Ενημερωτική Ι Κορομήλης Α.Ε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μαρία Κορομήλη
Διευθυντής Σύνταξης: Μαρία Κορομήλη
Διευθυντής Ιστοσελίδας: Άγγελος Κεσανλής
Διαχειριστής Ιστοσελίδας: Άγγελος Κεσανλής
Δικαιούχος του Ονόματος Τομέα - Domain Name:
Εκδοτική Ενημερωτική Ι Κορομήλης Α.Ε.

Καθημερινή ενημέρωση με τοπικές ειδήσεις, νέα και άρθρα.

  • Το Ολύμπιο Βήμα
  • Επικοινωνία
  • Πρωτοσέλιδα της Εφημερίδας
  • Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
  • Πολιτική Cookies
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική κατά της Διαφθοράς
  • Δήλωση Εχεμύθειας
  • Όροι Χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • SiteMap

Το Ολύμπιο Βήμα στα Social Media


  • Κατερίνη
  • Δίον – Όλυμπος
  • Όλυμπος
  • Πύδνα – Κολινδρός
  • Φεστιβάλ Ολύμπου
  • Πιερία
  • Εκδηλώσεις
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
No Result
View All Result
ΒΗΜΑ...τίζοντας
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Φεστιβάλ Ολύμπου
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός
  • Άρθρα – Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Αγγελίες
  • Καιρός Live
  • Κλιματική Αλλαγή
  • Επικοινωνία
  • Αναγγελία γάμου με ένα κλικ
  • Live οι τιμές καυσίμων
  • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κατερίνης
  • Χρήσιμα Τηλέφωνα – Πρώτες βοήθειες

© 2024 Ολύμπιο Βήμα Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε. Βότση 18, 601 00, Κατερίνη Τηλ. 23510 33633 Α.Φ.Μ.: 094329106 Δ.Ο.Υ. Κατερίνης E-mail: info@olympiobima.gr
No Result
View All Result
ΒΗΜΑ...τίζοντας
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Φεστιβάλ Ολύμπου
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός
  • Άρθρα – Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Αγγελίες
  • Καιρός Live
  • Κλιματική Αλλαγή
  • Επικοινωνία
  • Αναγγελία γάμου με ένα κλικ
  • Live οι τιμές καυσίμων
  • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κατερίνης
  • Χρήσιμα Τηλέφωνα – Πρώτες βοήθειες

© 2024 Ολύμπιο Βήμα Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε. Βότση 18, 601 00, Κατερίνη Τηλ. 23510 33633 Α.Φ.Μ.: 094329106 Δ.Ο.Υ. Κατερίνης E-mail: info@olympiobima.gr