Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου, 2025
Ολύμπιο Βήμα - Τα Νέα της Κατερίνης και της Πιερίας - Καθημερινή Ενημέρωση
ΒΗΜΑ...τίζοντας
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Αθλητικά
  • Απόψεις
  • Αγγελίες
No Result
View All Result
Ολύμπιο Βήμα - Τα Νέα της Κατερίνης και της Πιερίας - Καθημερινή Ενημέρωση
No Result
View All Result
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Φεστιβάλ Ολύμπου
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός
  • Άρθρα – Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Αγγελίες
  • Καιρός Live
  • Κλιματική Αλλαγή
  • Επικοινωνία
  • Αναγγελία γάμου με ένα κλικ
  • Live οι τιμές καυσίμων
  • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κατερίνης
  • Χρήσιμα Τηλέφωνα – Πρώτες βοήθειες
Θετικό Φροντιστήριο
Hondos Center
  Συμβαίνει Τώρα
Κατερίνη: Σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας για χιονοπτώσεις και παγετό – Σχεδιασμός χειμερινής περιόδου 3 Δεκεμβρίου 2025
Σπύρος Κουλκουδίνας: Να στηρίξουμε γονείς μονογονεϊκών οικογενειών με κίνητρα και αυξημένη μοριοδότηση 3 Δεκεμβρίου 2025
10ο Τουρνουά Μπάσκετ Μέριμνας Παιδιού για Ειδικά και Γενικά Σχολεία – Στο επίκεντρο η συμπερίληψη και η ισότητα στα σχολεία 3 Δεκεμβρίου 2025
Πιερία: Αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την κακοκαιρία – Έκτακτη σύγκλιση Συντονιστικού – Κόκκινη προειδοποίηση ΕΜΥ 3 Δεκεμβρίου 2025
Μπλόκα Αγροτών και Κυβέρνηση: «Επικοινωνώ Άρα…Υπάρχω;»       3 Δεκεμβρίου 2025
Next
Prev

Ολύμπιο Βήμα » Τρόπος Ζωής » Γεύσεις » Πτιφούρ ένα γλύκισμα με γαλλικό όνομα και η ιστορία τους

Πτιφούρ ένα γλύκισμα με γαλλικό όνομα και η ιστορία τους

Θόδωρος ΔημητριάδηςΑπόΘόδωρος Δημητριάδης
26 Σεπτεμβρίου, 2025
Πτιφούρ ένα γλύκισμα με γαλλικό όνομα

Τα πτι φουρ έχουν προέλευση την Γαλλία και στα γαλλικά petits fours είναι τα μικρά μπισκότα ή κέικ.

ADVERTISEMENT

ΙΕΛ ΛΥΔΙΑ

Μαριάννα Τριανταφύλλου


Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος
Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου
Επισκεφθείτε το Spiroulina Shop
ADVERTISEMENT

Ο τέλειος συνδυασμός για να συνοδεύσει κανείς τον καφέ, ιδίως τον ελληνικό, είναι τα πτι φουρ:  Μαλακά μπισκότα βουτύρου, με γέμιση αρωματική μαρμελάδα ροδάκινου, και τρούφα σοκολάτας!

Η ονομασία πτιφούρ προέρχεται από τη γαλλική λέξη petit four που σημαίνει μικρό φούρνισμα. Περιλαμβάνει βουτήματα, αμυγδαλωτά, μάφιν, μπισκοτάκια, κ.ά. Είναι ένα είδος γλυκίσματος που προσφέρεται ως κέρασμα και είναι πολύ διάσημο στη χώρα μας. Τα πτι-φουρ είναι συνήθως δύο μακρόστενα λευκά μπισκότα τα οποία είναι ενωμένα με μαρμελάδα. Στην μια πλευρά τους είναι βουτηγμένα σε σοκολάτα ή σε τρούφα. Ο τέλειος συνδυασμός λοιπόν για έναν αρωματικό ελληνικό καφέ είναι τα γαλλικά πτι φουρ!

 Πολλά γλυκά στη χώρα μας τα βαφτίσαμε και τα δώσαμε ελληνικά ονόματα, όπως π.χ. τα αμυγδαλωτά, το γαλακτομπούρεκο κ.ά ενώ άλλα διατηρούν την ονομασία από την χώρα προέλευση τους, όπως π.χ. εκλέρ, στρούντελ, προφιτερόλ, τιραμισού, πανακότα, τσίζκεϊκ εκμέκ κανταΐφι, καζάν ντιπί, μπακλαβά, σαντιγί κ.ά. Κι άλλα τα ελληνοποιήσαμε, όπως την πουτίγκα από την αγγλική pudding.

Τα πτι φουρ ψήνονταν στη Γαλλία τον 18ο αιώνα. Μια άλλη εκδοχή λέει πως ο Antoine-Marie Carême, σπουδαίος Γάλλος ζαχαροπλάστης του 19ου αιώνα, τα ονόμασε έτσι επειδή ψήνονταν σε φούρνο με χαμηλή θερμοκρασία (à petit four στα Γαλλικά). Για τον Davidson η πιθανότερη εκδοχή είναι πως η ονομασία σημαίνει «μικρά πράγματα από το φούρνο».

Την εποχή μετά την Αναγέννηση στη Γαλλία οι μόνοι φούρνοι που υπήρχαν, τόσο στους επαγγελματίες όσο και στα αριστοκρατικά σπίτια, ήταν μεγάλοι χτιστοί φούρνοι από πέτρα με φωτιά από κάτω. Αυτοί οι φούρνοι δεν είχαν κανένα τρόπο ελέγχου της θερμοκρασίας, μιας και δεν είχαν κουμπιά για να ανοίγουν και να κλείνουν. Επειδή δεν είχαν κουμπιά, υπήρχαν μόνο δύο επιλογές, η δυνατή φλόγα (grand four στα Γαλλικά) όπου έψηναν μεγάλα κομμάτια κρέατος και η χαμηλή φλόγα, όταν η φωτιά άρχιζε να σβήνει (petit four) όπου έψηναν ψάρια και γλυκίσματα.

Αυτά ίσχυαν μέχρι τη Γαλλική Επανάσταση. Έπειτα, η κοινωνική ομάδα που απολάμβανε γλυκίσματα μινιατούρες στα σαλόνια εξαφανίστηκε. Ο πλούτος όμως απλώς άλλαξε χέρια και η ζήτηση για τα ντελικάτα γλυκίσματα συνέχισε να υπάρχει. Για να ανταποκριθούν στη νέα κατάσταση, πολλοί ζαχαροπλάστες, που προηγουμένως εργάζονταν σε αριστοκρατικές κουζίνες, αναγκάστηκαν να επαναπροσδιορίσουν τη δραστηριότητά τους, η οποία βρισκόταν κάπου ανάμεσα στην παραδοσιακή ζαχαροπλαστική και την καραμελοποιία. Για λίγο καιρό το νέο αυτό εμπορικό είδος ζαχαροπλαστικής πήρε το όνομα pâtisserie de petit four.

Hondos-InPost

 Τα petits fours διακρίνονται σε τέσσερις κατηγορίες, σύμφωνα με την Σχολή Auguste Escoffier. Η πρώτη κατηγορία είναι τα ξηρά petits fours (petit fours sec), τα οποία είναι μπισκότα ψημένα για πολύ ώρα σε χαμηλή θερμοκρασία, όπως τα μπισκότα σαμπλέ (sablés), τα μακαρόν και τα palmiers.

Η δεύτερη κατηγορία είναι τα petits fours με γλάσο (petites fours glaces). Πρόκειται για μίνι κέικ με επικάλυψη αμυγδαλόπαστας (marzipan), τυλιγμένα με ζαχαρόπαστα ή σοκολάτα. Αυτό το είδος συνήθως διακοσμείται με περίτεχνα σχέδια από γλάσο.

Η τρίτη κατηγορία είναι τα φρέσκα petits fours (petit fours frais). Εδώ ανήκουν όσα γλυκίσματα πρέπει να καταναλώνονται την ίδια μέρα, επειδή χάνουν την ποιότητά τους με την ώρα, όπως π.χ. τα κεκάκια madeleines και financiers ή και γλυκά γεμισμένα με κρέμα όπως τα εκλεράκια και τα ταρτάκια.

Η τέταρτη κατηγορία είναι τα μασκαρεμένα petits fours (petit fours déguisés), δηλαδή φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα βουτηγμένα σε σοκολάτα ή καραμέλα.

Μια πέμπτη κατηγορία, τα petits fours νέου στιλ (petits fours prestige) εμφανίστηκαν χάρη στην ανακάλυψη των φορμών σιλικόνης. Τα petits fours αυτά περιλαμβάνουν περίτεχνες κρέμες και μους -κρέμα τσιζκέικ, crème brulée κλπ.- που τοποθετούνται στις φόρμες σιλικόνης και παγώνουν. Παγωμένες αφαιρούνται από τις φόρμες και μπορούν να τοποθετηθούν σε δίσκους ζύμης, σοκολάτας ή νουγκατίνας. Τέλος, διακοσμούνται με σοκολάτα ή καραμέλα.

 Τα petit fours βίωσαν μια περίοδο αναγέννησης τα τελευταία χρόνια, μιας και οι σεφ δημιουργούν πρωτότυπες γλυκές μινιατούρες για να εκφράζουν το στιλ της κουζίνας που σερβίρουν. Οι μινιατούρες μπορούν να σερβιριστούν μόνες τους στο τέλος του γεύματος ή ως επιδόρπιο με τη συνοδεία παγωτού, σορμπέ ή κάποιου είδους κρέμας. Με άλλα λόγια, petits fours ονομάζονται οποιαδήποτε γλυκίσματα μπορούν να καταναλωθούν με μια ή δύο μπουκιές. Στα γαλλικά ονομάζονται επίσης friandises ή miniardises. Αποτελούν την ιδανική λύση για εκδηλώσεις, αλλά και για όσους αναζητούν ένα ντελικάτο, μικρό γλυκάκι. Κάθε γλυκό μπορεί να γίνει σε εκδοχή μινιατούρας, αλλά και διάφορα είδη μπισκότων αποτελούσαν παραδοσιακά petits fours.

 Στη χώρα μας, η εκδοχή των γεμισμένων με μαρμελάδα μπισκότων διατηρεί παραδοσιακά από πολύ παλιά τον τιμητικό τίτλο του πτι φουρ. Υπάρχει μάλιστα αναφορά σε πτι φουρ, ανάμεσα σε πολλά άλλα γλυκίσματα, σε διαφήμιση του 1890 από παλιό ζαχαροπλαστείο της Αθήνας.

Υπάρχουν βέβαια ορισμένοι κανόνες που πρέπει να ακολουθούν τα petits fours:

  • Nα τρώγονται σε μία ή δύο μπουκιές και να έχουν μήκος το πολύ 4-5 εκατοστά.
  • Να επιδεικνύουν μια ποικιλία γεύσεων και υφών.
  • Να είναι εμφανισιακά όμορφα.
  • Να συμπληρώνουν το φαγητό που προηγήθηκε χωρίς να αναπαράγουν τις ίδιες γεύσεις.

Θα λέγαμε ότι τα δικά μας ελληνικά πτι φουρ είναι μια παραλλαγή της πρότασης με βάση από μπισκότο βάφλας, αντί του οποίου εμείς χρησιμοποιούμε μια βουτυρένια ζύμη, με γέμιση από μαρμελάδα, ενωμένα σε σάντουιτς, βουτηγμένα σε σοκολάτα και με τρούφα από πάνω. Ακόμα πιο λαχταριστά δηλαδή!

Να και μια σχετική συνταγή, όπου η ιδιαίτερη έμφαση είναι στη γέμιση για να τα κάνουμε κάπως πιο ελαφριά.

ΥΛΙΚΑ

Αλεύρι μαλακό 250 γρ.

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 120 γρ.

Βούτυρο 300 γρ.

Ζάχαρη 150 γρ.

Ασπράδια αυγού 2

Λίγη βανίλια ή καραμέλα

Μαρμελάδα 300 γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ.

Βάζουμε το μαλακωμένο βούτυρο με το αλάτι και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε μέτρια δύναμη για ένα λεπτό.

Προσθέτουμε τα ασπράδια και την βανίλια ή την καραμέλα, και χτυπάμε ελάχιστα μέχρι να ενσωματωθούν.

Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε στο χαμηλό για ένα λεπτό. Έχει μεγάλη σημασία να χτυπάμε όσο το δυνατόν λιγότερο τη ζύμη μας, επειδή δεν θέλουμε να αναπτυχθεί η γλουτένη από το αλεύρι και να μας βγουν σκληρά τα μπισκότα. Η ζύμη μας θέλουμε να είναι μαλακή, βουτυρένια και να απλώνεται εύκολα, χωρίς να κολλάει.

Χτυπάμε το βούτυρο με το αλάτι και τη ζάχαρη για ένα λεπτό. Προσθέτουμε τα ασπράδια και το βανίλιας.

Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε για ένα λεπτό. Θα έχουμε μια μαλακή, βουτυρένια ζύμη που απλώνεται εύκολα.

Βάζουμε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής στην οποία έχουμε τοποθετήσει μια μύτη κορνέ αστέρι, για να κάνει ανάγλυφη επιφάνεια στα μπισκότα μας. Αν δεν έχουμε σακούλα ζαχαροπλαστικής, φτιάχνουμε μία αυτοσχέδια με μια σακούλα τροφίμων, στην οποία θα κόψουμε τη μια γωνία και θα τοποθετήσουμε μέσα τη μύτη. Αν δεν έχουμε μύτες, κάνουμε απλώς την τρύπα στη σακούλα.

Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και φτιάχνουμε τα μπισκοτάκια μας. Αν δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τα αρχικά σχήματα, μπορούμε πανεύκολα να τα θεωρήσουμε δοκιμαστικά, να βάλουμε τη ζύμη πίσω στη σακούλα και να ξαναπροσπαθήσουμε!

Γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής (ή αυτοσχέδια σακούλα) με τη ζύμη μας. Φτιάχνουμε μπαστουνάκια με ανάγλυφη επιφάνεια, χάρη στη μύτη αστέρι.

Με τη συνταγή αυτή θα γεμίσουμε περίπου τρία ταψιά με μπισκοτάκια.

Η ποσότητα της συνταγής βγάζει περίπου τρία ταψιά μπισκότα. Όταν έχουμε φτιάξει όλα μας τα κομμάτια τα αφήνουμε να ξεκουραστούν σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα. Έπειτα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 15 λεπτά. Τα μπισκότα μας θα χάσουν λίγο από το ύψος τους και θα έχουν πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα σε ένα μπισκότο απλώνουμε μαρμελάδα, το κλείνουμε με ένα δεύτερο μπισκότο και τα κάνουμε σάντουιτς.

Σε κάθε ζευγάρι μπισκότων υπολογίστε περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα. Τα τοποθετούμε προσεχτικά σε δίσκους και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα να «δέσουν». Όχι ότι δε θα μπορούσαμε να τα φάμε απευθείας μόλις τα γεμίσαμε, αλλά τότε η μαρμελάδα θα είναι ρευστή και θα ξεχειλίζει στο δάγκωμα.

Το άλλο πρωί θα ξυπνήσουμε με τα πτι φουρ μας να περιμένουν να συνοδέψουν το καφεδάκι μας.

Καλές γλυκές δημιουργίες και καλή απόλαυση σε όλους!

Να και μια συνταγή-βίντεο



Μεθοδικό-Μεταίχμιο
Θέματα: πτιφούρ
Θόδωρος Δημητριάδης

Θόδωρος Δημητριάδης

Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Ακολουθήστε το Ολύμπιο Βήμα

Μείνετε ενημερωμένοι με αξιόπιστες ειδήσεις από την Κατερίνη, την Πιερία, την Ελλάδα και τον κόσμο, καθημερινά στο olympiobima.gr.

Ολύμπιο Βήμα στο Google News Ακολουθήστε μας στο Google News
Προηγούμενο Άρθρο

Αισθητική Δερματολογία: Σύγχρονες λύσεις για νεανική και φυσική ομορφιά

Επόμενο Άρθρο

Υπέρβαση: Ομόφωνο Ψήφισμα στήριξης στον απεργο πείνας κ. Πάνο Ρουτσι.

Σχετικά άρθρα

Τι θα φάμε σήμερα – Κρεμμυδοντολμάδες
Γεύσεις

Τι θα φάμε σήμερα – Κρεμμυδοντολμάδες

27 Νοεμβρίου 2025
Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών
Γεύσεις

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

25 Οκτωβρίου 2025
Το σκορδόψωμο μοιάζει με πίτσα
Γεύσεις

Το σκορδόψωμο μοιάζει με πίτσα

21 Οκτωβρίου 2025
Η καλλιέργεια της πατάτας στη χώρα μας
Γεύσεις

Η καλλιέργεια της πατάτας στη χώρα μας

20 Οκτωβρίου 2025
Τώρα φτιάχνουμε σπιτικές ελιές
Γεύσεις

Τώρα φτιάχνουμε σπιτικές ελιές

19 Οκτωβρίου 2025
Το ρόδι και τα μυστικά του
Γεύσεις

Το ρόδι και τα μυστικά του

18 Οκτωβρίου 2025
ADVERTISEMENT

ΙΕΛ ΛΥΔΙΑ

Μαριάννα Τριανταφύλλου


Ελένη Ελευθεριάδου - Ψυχολόγος
Κωνσταντινίδης Εμπόριο Σιδήρου
Επισκεφθείτε το Spiroulina Shop
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΒΙΤΩΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ


Σχάρα & Λεμόνι

Επιδοτούμενα Πρόγραμματα
Επιδοτούμενα Πρόγραμματα



Παραλία Κατερίνης - Kassapidis Exchange

Σχολή Διαιτησίας Πιερίας 2025

Αναγγελία Γάμου με ένα Κλικ
ADVERTISEMENT

Επιλογές

Κατερίνη: Σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας για χιονοπτώσεις και παγετό – Σχεδιασμός χειμερινής περιόδου

Ομιλίες για παθήσεις δέρματος στην τρίτη ηλικία στα ΚΑΠΗ Κατερίνης και Ρητίνης

Τι αθλητικές μεταδόσεις έχει η τηλεόραση, σήμερα Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2025

Κατερίνη: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γέφυρα Λεύκου (Πέλεκας) την 1η Δεκεμβρίου

Σαν Σήμερα, Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2025: Ιστορικά γεγονότα και εορτολόγιο της ημέρας

Μη χάσετε

Κατερίνη: Σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας για χιονοπτώσεις και παγετό – Σχεδιασμός χειμερινής περιόδου

Σπύρος Κουλκουδίνας: Να στηρίξουμε γονείς μονογονεϊκών οικογενειών με κίνητρα και αυξημένη μοριοδότηση

10ο Τουρνουά Μπάσκετ Μέριμνας Παιδιού για Ειδικά και Γενικά Σχολεία – Στο επίκεντρο η συμπερίληψη και η ισότητα στα σχολεία

Πιερία: Αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την κακοκαιρία – Έκτακτη σύγκλιση Συντονιστικού – Κόκκινη προειδοποίηση ΕΜΥ

Μπλόκα Αγροτών και Κυβέρνηση: «Επικοινωνώ Άρα…Υπάρχω;»      

Αγγελίες

Η ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε., Βιομηχανία Ζωοτροφών Κατερίνης, αναζητά Υπάλληλο Τιμολόγησης 

Η εταιρεία «ΑΛΦΑ ΓΕΥΣΗ», εργοστάσιο παραγωγής σαλατών, ζητάει βοηθό Παραγωγής

ΖΗΤΕΙΤΑΙ  άτομο που  να γνωρίζει  γραφιστική  για  σελιδοποίηση  εφημερίδων

Ενοικιάζεται, στην Κατερίνη, διαμέρισμα 64 τ.μ ισόγειο υπερυψωμένο

Από Γνωστή Εταιρεία Τροφίμων ζητείται οδηγός με εμπειρία στη διανομή και διεκπεραίωση παραγγελιών

Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα

Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Γιώργος Πιπερόπουλος
Μπλόκα Αγροτών και Κυβέρνηση: «Επικοινωνώ Άρα…Υπάρχω;»      
Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Θόδωρος Δημητριάδης
Προδιαβητικός 
Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Απόστολος Παπαδημητρίου (Μακρυγιάννης)
Σύναξη χριστιανών ηγετών στη Νίκαια
Αρθρογράφοι στο Ολύμπιο Βήμα
Αντώνης Κάλφας
Ο ιστορικός συνοικισμός των Ευαγγελικών της Κατερίνης μέσα από...

Διαβάστε ακόμη...

Επιμελητήριο Πιερίας: Ενημερωτική εκδήλωση για τον εκσυγχρονισμό της ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης
Υγεία

Επιμελητήριο Πιερίας: Ενημερωτική εκδήλωση για τον εκσυγχρονισμό της ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης

3 Δεκεμβρίου 2025
Βουλευτής Κ. Δελβερούδης: Ψηφιακή Επιτήρηση με το πρόσχημα της Οδικής Ασφάλειας
Δελτία Τύπου

Βουλευτής Κ. Δελβερούδης: Ψηφιακή Επιτήρηση με το πρόσχημα της Οδικής Ασφάλειας

3 Δεκεμβρίου 2025
Ενίσχυση Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης: Επιστολή Μαυρίδου για προσωπικό και εξοπλισμό
Δελτία Τύπου

Σοφία Μαυρίδου: Υψηλό το επίπεδο υπηρεσιών υγείας που προσφέρει στους πολίτες τo Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης  

3 Δεκεμβρίου 2025
«Χειμωνιάτικες Ψηφίδες Πολιτισμού» του ΟΡ.ΦΕ.Ο.
Εκδηλώσεις

«Χειμωνιάτικες Ψηφίδες Πολιτισμού» του ΟΡ.ΦΕ.Ο.

3 Δεκεμβρίου 2025
Η Ελληνική Γλώσσα ως συντελεστής ήπιας ισχύος και μέσο επιρροής για την ενίσχυση της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας
Άρθρα - Απόψεις

Η Ελληνική Γλώσσα ως συντελεστής ήπιας ισχύος και μέσο επιρροής για την ενίσχυση της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας

3 Δεκεμβρίου 2025
Αυτόματο προσχέδιο
Κατερίνη

Κατερίνη: Σε πραγματικό χρόνο οι θέσεις στάθμευσης μέσω της εφαρμογής Novoville

3 Δεκεμβρίου 2025

Η Κατερίνη και η Πιερία σήμερα: Καθημερινή Ενημέρωση


© 2025 Ολύμπιο Βήμα
Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε.
Βότση 18, 601 00, Κατερίνη
Τηλ. 23510 33633
Α.Φ.Μ.: 094329106
Δ.Ο.Υ. Κατερίνης
E-mail: info@olympiobima.gr
Ιδιοκτήτης: Εκδοτική Ενημερωτική Ι Κορομήλης Α.Ε.
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Μαρία Κορομήλη
Διευθυντής Σύνταξης: Μαρία Κορομήλη
Διευθυντής Ιστοσελίδας: Άγγελος Κεσανλής
Διαχειριστής Ιστοσελίδας: Άγγελος Κεσανλής
Δικαιούχος του Ονόματος Τομέα - Domain Name:
Εκδοτική Ενημερωτική Ι Κορομήλης Α.Ε.

Καθημερινή ενημέρωση με τοπικές ειδήσεις, νέα και άρθρα.

  • Το Ολύμπιο Βήμα
  • Επικοινωνία
  • Πρωτοσέλιδα της Εφημερίδας
  • Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
  • Πολιτική Cookies
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική κατά της Διαφθοράς
  • Δήλωση Εχεμύθειας
  • Όροι Χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • SiteMap

Το Ολύμπιο Βήμα στα Social Media


  • Κατερίνη
  • Δίον – Όλυμπος
  • Όλυμπος
  • Πύδνα – Κολινδρός
  • Φεστιβάλ Ολύμπου
  • Πιερία
  • Εκδηλώσεις
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
No Result
View All Result
ΒΗΜΑ...τίζοντας
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Φεστιβάλ Ολύμπου
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός
  • Άρθρα – Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Αγγελίες
  • Καιρός Live
  • Κλιματική Αλλαγή
  • Επικοινωνία
  • Αναγγελία γάμου με ένα κλικ
  • Live οι τιμές καυσίμων
  • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κατερίνης
  • Χρήσιμα Τηλέφωνα – Πρώτες βοήθειες

© 2024 Ολύμπιο Βήμα Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε. Βότση 18, 601 00, Κατερίνη Τηλ. 23510 33633 Α.Φ.Μ.: 094329106 Δ.Ο.Υ. Κατερίνης E-mail: info@olympiobima.gr
No Result
View All Result
ΒΗΜΑ...τίζοντας
  • Όλες οι Ειδήσεις
  • Κατερίνη
  • Πιερία
  • Φεστιβάλ Ολύμπου
  • ΒΗΜΑ…τίζοντας
  • Επικαιρότητα
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
  • Υγεία
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός
  • Άρθρα – Απόψεις
  • Αθλητικά
  • Αγγελίες
  • Καιρός Live
  • Κλιματική Αλλαγή
  • Επικοινωνία
  • Αναγγελία γάμου με ένα κλικ
  • Live οι τιμές καυσίμων
  • Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κατερίνης
  • Χρήσιμα Τηλέφωνα – Πρώτες βοήθειες

© 2024 Ολύμπιο Βήμα Εκδοτική Ενημερωτική Ι. Κορομήλης Α.Ε. Βότση 18, 601 00, Κατερίνη Τηλ. 23510 33633 Α.Φ.Μ.: 094329106 Δ.Ο.Υ. Κατερίνης E-mail: info@olympiobima.gr