Δευτέρα 28 Σεπ 2020 17:18      

«Ανησυχητικά φαινόμενα ανασφάλειας»

Προφανώς θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι «κομίζω γλαύκα εις Αθήνας» ,αναφερόμενος σε όσα τραγικά συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στον ελλαδικό χώρο και ιδιαίτερα στην Πρωτεύουσα  με την ανεξέλεγκτη και διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα και τα συναφή φαινόμενα βίας και ανομίας.
             Καθημερινά γινόμαστε ακούσια, μικροί και μεγάλοι, αυτόπτες μάρτυρες αποτρόπαιων σκηνών βίας και τρομοκρατίας, όπως  διαχέονται από τα τηλεοπτικά κανάλια «ζωντανά» κατά την διάρκεια μεταδόσεως των δελτίων ειδήσεων. Αγανακτισμένοι και δίκαια εξοργισμένοι οι πολίτες  παρακολουθούν ανυπεράσπιστοι ομάδες  μικρόνοων  αναρχικών , κουκουλοφόρων και μη ,εξοπλισμένων με βαριοπούλες, ρόπαλα και βόμβες μολότωφ ,  να σπάζουν βιτρίνες, να καίνε λεωφορεία ,τράπεζες ,ιδιωτικά και δημόσια κτίρια  μπροστά στα μάτια των αστυνομικών δυνάμεων. Έχοντας καταφύγιο και ορμητήριο τα Πανεπιστημιακά κτίρια, τα οποία έχουν καταστήσει παρασκευαστήρια εκρηκτικών μηχανισμών  και  αληθινά «σπήλαια ληστών» με τις πρωτοφανείς καταστροφές σε εργαστήρια, γραφεία και πανάκριβο εξοπλισμό , ενεργούν  ανενόχλητοι οχυρωμένοι πίσω από το διαβόητο «άσυλο».
            Φοβισμένοι και πανικόβλητοι οι κάτοικοι των περιοχών όπου εκτυλίσσονται τα βίαια επεισόδια ,αλλά και γενικώτερα οι νομοταγείς πολίτες της χώρας ,έχουν καταληφθεί από αισθήματα απόγνωσης, ανασφάλειας και απαισιοδοξίας, καθώς αισθάνονταν άθυρμα  στα χέρια μιας μικρής ομάδας εγκληματικών στοιχείων ,που τείνουν να παραστήσουν  την Ελλάδα  ως μια ανοχύρωτη  και ασύντακτη χώρα ,επαυξάνοντας την απαξίωση και ανυποληψία στην οποία έχει περιέλθει διεθνώς, ιδίως μετά  την οικονομική της κατάρρευση.
            Είναι αδιανόητο το Κράτος, που ετυμολογικά σημαίνει δύναμη και εξουσία, να αδυνατεί να εφαρμόσει τους υπάρχοντες νόμους και να επιβάλλει την τάξη και ασφάλεια στον τόπο μας. Πρόσφατα, έστω και καθυστερημένα, ανακοινώθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο και την ΕΛ.ΑΣ. ότι καταρτίσθηκε σχέδιο λήψης δραστικών μέτρων για την αντιμετώπιση  των προαναφερομένων φαινομένων ανομίας. Απαιτείται όμως τόλμη και πολιτική βούληση για την εφαρμογή και αποτελεσματικότητα τους.
             Όταν το 2004 η χώρα μας ανέλαβε την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, που στέφθηκαν από πρωτοφανή επιτυχία, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα είχε εξαρθρωθεί η διαβόητη  οργάνωση 17 Νοέμβρη, είχε εκκαθαρισθεί το κέντρο της πρωτεύουσας από τα πάσης φύσεως εγκληματικά και αναρχικά στοιχεία των Εξαρχείων και της ευρύτερης περιοχής , εξαφανίστηκαν, ως δια μαγείας οι παράνομοι μετανάστες με την «πραγμάτια» τους και επικράτησε  για ένα μεγάλο διάστημα απόλυτη τάξη και ασφάλεια στον τόπο, χωρίς να «στάξει μύτη». Ήταν αποτέλεσμα αποφασιστικής  βούλησης και σύμπνοιας όλων των πολιτικών δυνάμεων.
            Σε μια δυσμενή  χρονική περίοδο ,όπου ο ιστορικός αυτός χώρος, πέραν των σοβαρών εσωτερικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει,  περιζώνεται από ανατολάς και βορρά από  λύκους άρπαγες, που κατά την λαϊκή ρήση   « χαίρονται στην αναμπουμπούλα» ,απαιτείται ομοψυχία, συνοχή και επαγρύπνηση για εξάλειψη των εσωτερικών  φαινομένων ανασφάλειας και αναρχίας και περιφρούρηση της Πατρίδας μας.

Scroll to Top