Τρίτη 30 Μάιος 2017 12:18      

Αντιρρήσεις στις σοσιαλιστικές διευρύνσεις.

Τελικά, ο προνοητικός χαμηλοσυνταξιούχος, «Μήτσος», μάλλον ένα δίκιο το είχε, αναγνώστες μου, όταν μέρες Λαμπρής πιστοποιούσε την Ανάσταση του Κυρίου με το ευχετήριο:

 

Αρνάκι άσπρο και παχύ, «Τέθριππο» εξοργίζει,

τη σύνταξη του Έλληνα στον «κόφτη» την ορίζει,...


Ο Κολοκοτρώνης και τα μαλλιαρά σκυλιά, όπου κάνουν θελήματα...

Λίγο πριν συλλάβει η βαυαρική αντιβασιλεία τον «προδότη» του Έθνους, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, ο Άρμανσπεργκ, θέλοντας να τον δοκιμάσει, του είπε:
-Έχεις πολλούς εχθρούς, στρατηγέ.
-Έχω παραδέχτηκε ο Κολοκοτρώνης, μα δύο απ’ αυτούς, στέκονται οι χειρότεροι απ’ όλους.
-Και ποιοι...


Η κρίση και η κατάληψη του δημόσιου χώρου.

Η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε δημόσιο χώρο είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο ,απλό και ορισμένο νομικά: Τοποθέτηση τραπεζιών και καθισμάτων για εξυπηρέτηση πελατών με πληρωμή τέλους στον Δήμο .Ο χώρος παραμένει δημόσιος και προσπελάσιμος από τους πολίτες.
Κι όμως .Στη χώρα μας ερμηνεύεται...


«Ο ήχος του χρήματος»

Η φράση είναι παρμένη από την τακτική που είχε εφαρμόσει η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία  κατά τον Μεσαίωνα με την έκδοση των  περίφημων  « συγχωροχαρτιών», που εξέδιδαν οι Πάπες  έναντι χρηματικής αμοιβής για τη άφεση των αμαρτιών των πιστών. Όπως  διακήρυττε χαρακτηριστικά ο περιοδεύον καθολικός...


Το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής

Κανένας άλλος λαός δεν μπορεί να συγκριθεί με το μεγαλείο που κρύβει στην καρδιά του ένας ΄Ελληνας. Είμαστε καλόκαρδοι,ανοιχτόκαρδοι, μεγαλόψυχοι και κυρίως γενναιόδωροι. Γενναιόδωροι από πρώτης μέχρις  εσχάτης βλακείας. Δεν παίρνει άλλο άνοιγμα η καρδιά μας και άλλο κλείσιμο το μυαλό μας....


Scroll to Top